Alegeri spumoase la PSD Craiova

Categoria Actualitate, Evenimente, Politica

 

Sâmbătă 30.03. 2013, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova a avut loc Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei Municipale Craiova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lume multă, mulţi invitaţi atât din partid cât şi din afara partidului. Cam 530 de delegaţi au venit nu să aleagă, ci să consfinţească numirea oficială a primarului Olguţa Vasilescu  pe fotoliul de preşedinte al organizaţiei PSD a municipiului, funcţie pe care o ducea de mai mult timp ca interimar.

Conferinţa a început conform planificării, la 10.45. Nu ştiu cât era programată dar s-a scurtat considerabil datorită grabei unora dintre invitaţi care   mai aveau şi alte evenimente la care trebuiau să participe, drept pentru care preşedintele de şedinţă domnul Nicolae Bănicioiu a propus delegaţilor şi a reuşit să obţină scurtarea listei de cuvântători cu 27 de înscrişi. Păi dacă ar fi vorbit fiecare câte 3 minute şi tot ar fi durat mai mult cu o oră.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dar să o iau cu începutul. Ca invitaţi au participat cum spuneam persoane din afara partidului, cum ar fi preşedintele organizaţiei judeţene Dolj a PC, ca şi reprezentanţii unor sindicate, cum ar fi domnul Victor  Peţa de la avioane, sau Naon Mişu din partea filialei Craiova a  SCMD, care au şi luat cuvântul în deschiderea lucrărilor pentru a transmite mesajul sindicaliştilor. Din partea liderilor de partid au mai participat reprezentanţi ai PSD Argeş, Mehedinţi, Piteşti, dar şi Bucureşti prin Marean Vanghele. Nu au lipsit domnii Geoană cu finul său, globe-trotterul Florentin Gust, apoi  Valeriu Zgonea, şi Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social şi alţii.

Aici vorbeşte Marean

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au luat cuvântul toţi cei enumeraţi mai sus şi alţii, dintr-o listă care după cum spuneam a fost serios scurtată. S-a remarcat la toţi vorbitorii de partid graba de a o lăuda pe Olguţa Vasilescu, de parcă ar fi fost concurs de pupături, nu alegeri. Am avut impresia că particip la un concurs Kiss FM cu Olguţa Vasilescu pe post de limuzină  de lux oferită drept premiu celui ce stătea cu buzele lipite mai mult pe capota spate a maşinii. Probabil însă aşa considerau unii să îşi manifeste adeziunea. Fără îndoială, aşa cum era de aşteptat, discursul cel mai spumos, care a electrizat sala, provocând hohote de râs şi ropote de aplauze, a fost al lui Vanghele, care cu verva care îl caracterizează a anunţat că îşi definitivează studiile şi astfel nu va mai putea spune nimeni că e incult. Discursul lui a arătat că ştie să facă lumea să râdă şi când vrea şi când nu vrea şi că are totuşi priză la public. Mai în râs mai în serios a spus lucrurilor pe nume chiar dacă pe Olguţa a botezat-o Codruţa iar pe deputatul  Claudiu Manda l-a transformat în  Manta. Priveam succesul pe care îl avea acest primar şi realizam cum a fost posibil ca Băsescu să ajungă unde a ajuns: ROMÂNII SE DAU ÎN VÂNT DUPĂ OAMENII „POPULARI” CARE FAC GAFE, CARE VORBESC PE ŞLEAU, CARE SPUN „MANGLESC” ÎN LOC DE FUR, PENTRU CĂ ROMÂNII AU RĂMAS NIŞTE ADOLESCENŢI TERIBILIŞTI CĂRORA LE PLACE SĂ VADĂ CĂ NICI CEI DE SUS NU SUNT MAI BREJI, DECI ŞI EI POT AJUNGE ACOLO UNDE SUNT BECALI, VANGHELE, SOLOMON, CANACHEU, POPOVICIU, NEŢOIU, CHIAR DACĂ NU AU  NIMIC DE OFERIT, DECÂT UN LIMBAJ COLORAT.

Publicul ţină.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din cuvântul celorlalţi am remarcat dorinţa de unitate şi ideea demarării unui proiect doljean sau mai bine spus oltean al lui Geoană, instabilitatea lui Valeriu Zgonea care nu ştia pe cine să laude mai mult, pe Olguţa sau pe preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi vocea lui Prioteasa pe care dacă îl asculţi cu ochii închişi fără să ştii cine vorbeşte, îţi trece dorul de Ion Iliescu. O notă aparte a făcut şi recent botezatul Manda, care nu a pierdut ocazia să acrească atmosfera, anunţând pe toţi cei care se dedulciseră la Olguţa Vasilescu, să aibă grijă că „Olguţa  nu uită „ insinuând „nevinovat” că ar fi o persoană răzbunătoare. Părerea mea este că nici nu mai trebuia să spună ceva, la acest om e suficient să îi vezi privirea ca să ştii ce gândeşte. Poate fi o simplă impresie greşită, dar îmi face impresia că ceea ce a insinuat despre primarul Craiovei i se potriveşte ca o mănuşă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La 12.30 s-a anunţat suspendarea discuţiilor, votată de participanţi în unanimitate, apoi doamna primar a propus  ca votul să se desfăşoare direct, deşi fuseseră pregătite urnele pentru vot. Propunerea a fost aprobată în unanimitate, toată lumea se grăbea, aşa că la 12.35 doamna primar era votată în unanimitate şefa organizaţiei municipale a PSD. S-a trecut apoi la votarea vicepreşedinţilor. A fost ales pentru prima oară un prim vicepreşedinte, în persoana fostului şef, Mihai Fifor, care se pare că nu a înghiţit prea uşor detronarea şi a cerut o funcţie de prim-vice, ca să nu stea în rând cu ceilalţi vicepreşedinţi. Sprijinit de Prioteasa, a reuşit să determine înfiinţarea acestei funcţii de consolare. Şi pe undeva are dreptate   nu, el nu poate fi pe aceeaşi treaptă cu Florentin Gust, cel care după ce a dat un tur de partide în 7 luni, s-a reîntors spăşit în PSD, pentru că nimeni nu a crezut în jurămintele lui sau mai bine zis nici un partid nu a binevoit să îi satisfacă pretenţiile. De fapt este singura persoană care a reuşit să smulgă un vot negativ, toţi ceilalţi membri din conducere fiind aleşi în unanimitate şi dacă Gust a scos un vot pentru,  de 99.99% după ce a pupat mâinile tuturor şefilor de partide din ţară, nu putem decât să concludem că românul are memorie scurtă sau valorile morale şi fidelitatea  nu mai intră în criteriile de selecţie ale pesediştilor.

Cui nu i-ar place aşa un şef ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După alegerea conducerii, noul preşedinte a anunţat delegaţii la viitorul congres, toţi au fost aleşi fără problemă şi astfel s-a închis şedinţa, fără alte vorbe goale. Grabă mare, grabă mare. Ce nu am înţeles eu este de ce a condus lucrările Conferinţei Municipale, un invitat, un om dinafara organizaţiei, dar probabil statutul permite. Să urăm spor la muncă noului preşedinte al organizaţiei municipale şi să sperăm că se va înţelege bine cu primarul Olguţa Vasilescu.

Mai trebuie remarcat un lucru : Sala nu a scandat minute în şir „Vasilescu şi poporul”, nu am auzit manifestările de efuziune cu care eram obişnuiti, a fost o atitudine decentă, nesperat de decentă şi realistă.

La plecare unii au realizat că şi-au pierdut capul după Olguţa şi căutatu de zor printre picioarele .. scaunelor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Alegeri spumoase la PSD Craiova

  1. olteanu

    …cind pleaca in teatrul de operatiuni ?