Condamnați la țeapă

Categoria Despre Armata


Nu, că englezul ăla irlandez Abraham STOKER a avut dreptate când a făcut din Vlad Țepeș erou de roman consacrând țeapa( deși fusese folosită cu mult înaintea lui de alți eroi necunoscuți de alte nații) ca elementul reprezentativ  la români. Păi să recunoaștem, de atunci încoace noi, românii , tot într-o țeapă stăm, nu aceeași dar nu ne lipsește nici dimineața, nici la prânz nici la culcare, indiferent cine este la guvernare. Inițial și eu, ca și alții mai ”patrioți”, m-am revoltat când am fost confundați și asimilați actelor de cruzime și tot încercam să îi conving pe străini că nu e așa, că Țepeș a fost un copil de țâță, că nu românii au inventat țeapa și că asta  a rămas undeva în evul mediu și nu mai  există decât în cărțile de istorie. Zău?

Dar când l-am gonit pe Cuza ce aveam în spate? Dar când am întors armele în Al Doilea Război Mondial ca să îi ajutăm pe ruși să ajungă primii la Berlin fără să semnăm un contract de mână ceva și le-am mai și plătit apoi despăgubiri de război, ce ni s-a înfipt  în cur?

Dar când l-am împușcat pe Ceaușescu și îi pupam mâna lui Păcălici ce fiori ne treceau?

 Dar când l-am ales pe Băsescu, pentru că ne înjura  și ne dădea capete în gura (și nu doar capete), de ce strângeam din dinți ? Dar când am votat un neamț gândind că mutherlandul  ne va scoate la liman  iar el ne-a vândut pădurile de nu mai avem lemn nici de scobitori, cu ce ne-am ales?

Reforma prespălaților

Și uite că nu ne-a ajuns. Acuma, după ce sasul i-a dat pas lui Dragnea, pas cu pas,  PSD-ul s-a ”revoltat”  la conducere a venit cine credeți? Colaboratoarea lui din tinerețe, soră cu cele pentru care face pușcărie, dar ea acuma deschide gura mare că nu a mâncat usturoi, deși are usturoi și în șamponul de păr. Și pe cine își ia lângă ea? Pe Făt Frumos din latrină și Fiforaș de la oraș, cel care  când a simțit că se clatină Dragnea și-a trecut numele pe lista contestatarilor, apoi când acesta a rămas în picioare s-a retras” pentru binele partidului, cu alte însărcinări” de la minister, pentru ca acuma să pozeze iarăși  în contestatar și să sprijine ”reforma din interiorul” PSD reforma prespălaților, pentru că ăștia de sunt la conducere acuma, sunt ca blugii prespălați, preț de nou, dar  roși și rupți  de atâta stat în genunchi în fața șefilor.

Făt Frumos ăsta, un fel de Crin al PSD-ului, băiat cu ochi frumoși și apucături de dandy de scară de bloc, a primit sarcină să facă rost de bani pentru campanie că dacă nu zboară după Ileana Cosînzeana și a ieșit la piață cu principiile. Cică vrea și el să facă reformă pe sistem și hopa cu impozitarea progresivă, cu pensii speciale, chestii socoteli. Bine, șmecheria cu lupta împotriva pensiilor speciale e luată din propaganda USR-isto- penelistă, tocmai cu speranța că proiectul îi va fi sprijinit de opoziție. Numai că a realizat că dacă lovește doar în alea, care sunt mari, dar nu sunt multe și aparțin …știți voi cui, oamenilor cu robă și celor cu ochi de peruzea, pe lângă faptul că nu strange cine știe ce, își mai face și prieteni care îl trimit la prietenul de la Rahova și atunci a schimbat foaia. Cică  că nu e bine așa, că ar comite discriminări, că Constituția, că egalitatea între organe, că nu poți să sugi numai de la o țâță,  așa că  mai bine e să introducă el o taxă de ”solidaritate” care să îi ajute pe primarii procopsiți prin noua lege administrativă, să își primească indemnizațiile recent acordate. Ei, și acuma cum să scoată el banii ? De la cine ?

De la țepuiții de serviciu, cei de la care plecând de la Boc încoace s-au tot pus popreli, s-au amputat și congelat sporuri, pensii , drepturi, de la Muții din apărare. Lăpușneanu ar fi spus : ”muți dar proști”, dar acuma nu se mai spune așa, se spune ”muți și dezbinați”. De ce muți? Pentru că ei sunt învățați să spună ”să trăiți, am înțeles ” în baza cutumei ”ordinul se execută, nu se discută”. Cineva ar spune că asta era pe vremea lui Stalin, acuma  armata nu mai  e așa, ne-am tras fregate, am plătit corvete, dacă suntem cuminți o să le și avem  peste 10-20 de ani, ca să le putem băga în port la retehnologizare și upgradare. Ei, punem pariu că acuma e mai rău decât pe vremea lui Stalin ? Întrebați un militar activ ce părere are despre politica guvernelor din ultimii 30 de ani privind armata și dacă vă va spune unul adevărul, eu îi mănânc cizmele, dacă mai are. Ei nu au voie să vorbească despre armată, despre armată vorbesc cei care nu au făcut armata, nici măcar cei care au învățat doar să coase nasturi. Mi-a șoptit mie o viorea, că ”Năsturaș” a făcut armata la transmisiuni și cum nu avea ureche .. muzicală să bată tata ta tiii ta ta ta  a fost dat la CLC pentru că era plăvan și putea duce în spinare și două bobine. Asta nu înseamnă că le și ducea. Închis paranteza.

Gazoductul kaki

Revin la politica lui Făt Frumos din latrină. Spuneam că văzând că nu poate lua de la bogați s-a dat iară la punguța cu doi bani. Păi e normal, decât să lovești în ăia cu spatele asigurat, puțini dar puternici mai bine în ăia mulți și dezbinați, că  acolo ai vadul deja creat. Pensiile militare sunt pentru guvernanți  noștri ca magistralele cu carburant  pentru șmecherașii din Prahova. Gaura e dată, robinetul instalat, locul marcat, când au nevoie, hopa cu canistrele fac băieții plinul, acoperă, nu țipă nimeni, paznicii (a se citi mai marii armatei) sunt mânjiți cu funcții și grade pe care știu și ei că nu le merită, ura și la gară, ne vedem la următorul transport. Deci ordonanța pe care o va da Teo  oricum va fi ea denumită, va lovi în conducta kaki, sută la sută. Păi ar fi și păcat când ”toboșarii” au fost înțepați de atâtea ori, să fie menajați tocmai acuma când moare purceaua în cocina. Mulți dintre ei nici nu mai simt țeapa, sau a început să se le fie incomod  fără ea. Au reacții adverse, pe bune ! Dar pentru liniștirea spiritelor, au ieșit pe piață domnii Fifor și Leș, ultimii miniștri ai apărării , în ordinea cronologică și poate nu numai,  să spună că pensiile militare nu sunt pensii speciale, deci nu vor fi atinse de reforma lui Teo. Hai zi să mori tu! La pariu, cum se spunea prin Alexandria, că militarii vor fi sigur, dacă nu cumva singurii vizați.

Comunicantul

Culmea este că ne-am obișnuit, așa cum spuneam, atât de mult cu țepele încât nu ne simțim bine fără ele și mai mult, când ni se prezintă le lăudăm ca și cum ar fi catarge de drapel. Măi oameni buni, unii au ajuns să prezinte onorul țepelor iar dacă le spui că aia e o țeapă, îți spun că ești tu orb, nu vezi drapelul din vârf.

Un comunicat recent al LADPM adică Liga pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari  ne anunță marea victorie obținută în lupta împotriva țeparilor din guvern. După ce acum o săptămână aceeași ligă ne anunțase că  reprezentanții ei și ai Consiliului Consultativ proaspăt înființat dar încă neîncadrat, s-au întâlnit cu consilierul Tase care le-a spus că nu e nici o șansă să se atingă cineva de cele 3 OUG-uri care au îngropat pensiile militare, uite că pe data de 16.07.2019 după o întâlnire cu țeparul șef din armată, sau ”telefonistul”, cum i se mai spune între cunoscuți,  ne anunță bucuria: toate problemele vor fi rezolvate, domnul Leș a trasat ordine și .. medalii privind rezolvarea problemelor. Din câte știu, mai făcuse asta la începutul anului, la concurență cu Dragnea, dar cum Dragnea nu mai poate promite nimic, a rămas Leș să dea țepe în continuare. Nu aș vrea să comentez mai mult, ca să nu sară iarăși unii în sus ca înțepați și să spună că vreau să dezbin unitatea de monolit a asociației. Ceea ce mi se pare însă absolut aberant și greu de crezut, este  că unii pot pune botul atât de repede, dacă nu cumva mint și ei deliberat. Păi cum să crezi că ”specialiștii” din minister, cei care de 10 ani caută soluții pentru ciuntirea pensiilor militare, își vor face mea culpa și admițând că au fost măgari, vor repara acuma tot, prin altă ordonanță de urgență pe care nici Leș nu o poate da și nici măcar impune lui Teo sau Vio? Fraților, ASTA E ȚEAPĂ, NU CATARG DE DRAPEL, lăsați mâna jos, nu e cazul să dați onorul.  Și ce a mai promis  telefonistul?A promis că în seara asta va ieși pe post la B1 tv și ne va prosti  în fața întregii națiuni, că dacă o face doar în particular nu se pune. Așa că săriți fraților, faceți rating postului lui Băsescu în seara asta. Eu nu pot, de trei zile nu am semnal tv la moșie, așa că am scăpat, rămân cu o țeapă mai puțin.  

Aș vrea să fac o precizare:  nu contest și nu critic  încercările colegilor, oricare ar fi ei, și oricare ar fi ele, de a încerca să obțină ceva o cât de mică reparație a furturilor comise de guverne din bunurile și drepturile militarilor. Felicitări, dacă eram în București mergeam și eu, așa cum am mai fost. Dar nici să te lauzi cu blana ursului din pădure când știi bine că cel care promite nu poate garanta și că promisiunile politicienilor sunt vorbe în vânt. Le urez însă succes în toate acțiunile pentru că știu că pe lângă câțiva care urmăresc interese personale și acolo, cei mai mulți sunt oameni de ispravă. Va trebui însă să aibă pregătit și alte câteva planuri B, pentru ca planul A e țeapă. Pai acum o săptămână, vine consilierul ministrului  și îți spune verde în față că nu se poate face nimic cu ordonanțele iar azi vine ministrul și îți promite că se vor rezolva toate problemele iar tu crezi ce spune? Am auzit că cineva pe acolo a încercat să îl sperie pe domnul Leș, spunând că rezultatele alegerilor din 26 Mai,  se trag de la …. pensionarii militari  care și-au luat mâna de pe PSD. Păi chiar dacă ar fi așa,(da nu e) cât de dus cu capul este să îi faci în sâc și să îi spui că tu i-ai otrăvit câinele și să îi mai și ceri bani pentru asta ?  Bă ești prost?

Iată comunicatul dat de ”echipa de comunicare” .Bănuiesc că dacă era o declarație, era semnată de ”echipa de declarare”. Așa o fi la modă acuma, să nu se știe cine și ce face, totul e ”în echipă”. Prinde orbul, scoate-i ochii.

Va aducem la cunostinta ca in data de 16 iulie, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnirea  de lucru a Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere.

La intalnire au participat 13 reprezentanti ai militarilor in rezerva si in retragere, consilierul ministrului gl. (r) Tase Marian si cate un reprezentant de la Directia Generala Financiar Contabila (col. Subtirica), Directia Genreala Juridica (col. Aurel Dragu) si de la Casa de pensii sectoriala a ministerului (col. Eremia).

In ultima parte a intalnirii de lucru a participat si minstrul apararii dl. Gabriel Les.

Avem o mentiune speciala pentru camarazii Nutu Constantin si Chirica Aurelian care s-au deplasat la aceasta intalnire din garnizoana Focsani pentru a prezenta problemele pe care le-au documentat in cadrul Grupului de lucru din care au facut parte.

Actiunea a fost moderata de dl. Tase Marian si de dl. Gligor Viorel.

In dezbatere s-au aflat urmatoarele subiecte:

1 – solutionarea problemei abordarii diferite intrte cele doua ministere a majorarii pensiilor cu 5%:

          – s-a decis ca pana pe 23 iulie sa se intocmeasca proiectul unei Ordonante de urgenta a Guvernului Romaniei prin care emitentul Legii sa faca clarificarile care se impun in vederea aplicarii unitare pentru a fi prezentata ministrului apararii – dispozitia a fost data specialistilor in activitate personal de catre dl. Gabriel Les care a si stabilit termenul de solutionare de o saptamana;

2 – s-a decis ca si pentru problematica colegilor care si-au desfasurat activitatea in economia nationala sa se intocmeasca proiectul unei Ordonante de urgenta a Guvernului Romaniei prin care sa se infiinteze o structura abilitata sa faca echivalarea functiilor respective cu cele militare in vederea reanalizarii drepturilor care li se cuvin militarilor respectivi – dispozitia a fost data specialistilor in activitate personal de catre dl. Gabriel Les care a si stabilit termenul de solutionare de o saptamana;

 3 – s-a discutat pe baza propunerii noastre pentru varianta de proiect de ordin al ministrului in vederea inlocuirii Ordinul ministrului M25 – s-a decis ca pana pe 23 iulie sa se intocmeasca proiectul unei Ordonante de urgenta a Guvernului Romaniei prin care sa se faca corectiile care se impun pentru a fi prezentata ministrului apararii – principalele probleme rezultate din aceste modificari ar fi inlaturarea diferentelor majore intre cuantumul pensiilor celor care au indeplinit aceleasi functii dar in generatii diferite precum si reanalizarea modalitatilor de acordare a pensiilor suplimentare in cuantum de 3, 6 sau 9% – dispozitia a fost data specialistilor in activitate personal de catre dl. Gabriel Les care a si stabilit termenul de solutionare de o saptamana;

4 – s-a intocmit din ordinul dl. Gabriel Les o situatie din partea Comisiei de analiza a contestatiilor – situatia pe ultimii 10 ani si ritmul solutionarii acestora dar din lipsa timpului aferent aceasta nu a fost analizata astazi ci  se va prezenta si dezbate in cadrul Consiliului la intalnirea urmatoare.

5 – Dl. Gabriel Les ne-a informat ca in cursul zilei de 17 iulie la ora 21.00 este invitat la Postul B1TV si ca va prezenta punctul de vedere oficial al ministrului referitor la faptul ca pensiile militare NU vor fi afectate de impozitarea progresiva acestea fiind Pensii militare nu Pensii speciale.

          In cursul zilei de maine, 17 iulie la sediul Ministerului Apararii Nationale Grupul de lucru desemnat de Consiliul consultativ va lucra impreuna cu specialistii din minister pentru intocmirea proiectelor de ordonante dispuse de ministru.

          Consiliul consultativ adreseaza rugamintea tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si care au aflat de existenta sa sa informeze pe toti camarazii cu care intra in contact referitor la activitatea acestuia precum si despre existenta Grupului de facebook cu aceeasi denumire in care se fac toate informarile legate de activitatea noastra.

          Reamintim incaodata ca pot participa la activitatea Consiliului toti camarazii specialisti pe problemele in dezbatere sau care considera ca au probleme de interes pentru Ministerul Apararii Nationale si pentru Consiliu.

          Va asiguram ca acest Consiliu nu este o structura exclusivista ci este o structura a tuturor militarilor in retragere si in rezerva unde fiecare poate prezenta problemele pe care le considera de interes. 

          Echipa de comunicare a Consiliului consultativ va sta la dispozitie pentru orice informatie referitoare la Consiliu si isi propune sa va tina la curent cu toata activitatea acestuia.

Semneaza:

Echipa de comunicare a Consiliului consultative”

Pe vremuri era un banc, cu Bulă. La decesul lui, survenit în urma unui accident de mașină provocat de un cauciuc spart, preotul care asistase și la botez, spune: ” din pană de cauciuc s-a născut, din pană de cauciuc a murit!” 

Așa și românul e în strânsă simbioză cu țeapa.  

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la Condamnați la țeapă

 1. Ifrim

  Tot in acele vremuri mai circula alt banc.Violatorul isi intreaba victima cum vrea cu alifie sa fara.La raspuns afirmativ infractorul:Alifieee vino ma ca vrea si cu tine!Asa si cu noi parpanghel cel chel ne-a tepuit fara vaselina iar rromanul Orlando incearca sa mimeze unguentul!

 2. Dan

  Ifrim.Dupa „Alifie’ rezervistii vor si cu „Unguent” si ‘Vaselina’ Apoi striga la asociatile rezervistilor conduse de ospatari politici kaki ca dupa ce au platit pentru sex normal, a fost viol dureros care s-a lasat si cu perversiuni.Acum rezervistii vor schimbareaa culorii alifiei ca sa le intre cat mai adanc pana la mate.Nici vorba de 1907 cand noi vrem doar alta coloare a alifiei!

 3. geofreeland

  Pe la țară e altă lume, alt univers. Dimineața pe răcoare, nici de liniște nu ai parte. Totul învie ca după somn, combinele pe drum zgâlțâie casa, praful e o pulbere alburie, cocoșii răgușiți încep călcatul, animalele se agită prin staule și cotețe. Știu că m-am trezit când o aud pe vecina certând și drăcuind porcul.”Al dracu’ , hâidia! ai vărsat tuciul!” certându-l de ce făcuse peste noapte într-o cocină de 2 pe 2, el săracu’ înghesuindu-se și agitat de tuciul ăleia cu zoaiele de mâncare. Cam asta e comuniunea om-natură, înjurând porcul că există. Așa și noi am ajuns, ca paranoicii, să înjurăm porcul, an de an, că ne face atâtea mizerii. O altă comuniune, om-guvern. E drept, guvernul e o abstracție impunabilă dar membrii lui sunt oameni ca vecina mea, umilindu-ne cu niște zoaie legislative cu dedicație specială pentru militari. Trasul cu arma e bagatelă pentru ei, experții trasului în țeapă. Barem de-i chema Vlad.

 4. Ifrim

  @Geo.Ii trage vecina d-stra cu sudalmile,ocarile,tace si inghite dar sa vedeti razbunare la Ignat….

 5. geofreeland

  Așa o fi și cu noi, Ignatul e aproape. Pe asta mizează și țeparii, pe iarna vieții noastre. Pe ăla, țepar mondial, îl chema Vlad Dracul. Pe vlădica noastră, Drăcilă. Ce să mai vorbim, războim sau îndurând, tot ne ia dracu’ de atâtea țepe. Trebuia să învățăm carte, să ne vindem viața sub jurământ, să avem parte de țepe de lux, nu niște pari noduroși cum ni-i înfig ăștia. Și ăștia au jurat, cu mâna pe Biblie, așa într-o veselie cu șampanii. Dup-aia, numiți cu firman, zic „ia mai dă-i dracu’!”

 6. Nicolae

  D-le Geo,pe vecina o puteți considera fericită că,probabil,are numai unul,dar ce facem noi cu atâția?
  D-le Neacșu,Vlad Țepeș,le pregătea țepele în funcție de rangul avut fiecare.Acum,i-ar trebui o fabrică de confecționat țepi la câți ar trebui trași în ele.
  Noimilitarii,am luat printre mai multe țepi,una mare,care să o ținem minte toată viața.
  Țeapa,țepelor!

 7. geofreeland

  Chestia asta, cuiul lui Pepelea, pensiile militarilor, onor și recunoaștere în toate țările, numai la noi nu, nu e de actualitate. Așa e la români. Tata lui tata, bunicul meu, medaliat la Mărășești, a murit cu o pensie de 400 de lei, e drept i-a păcălit, a murit la 94 de ani. Fratele tatei a făcut al doilea război din Abhazia până în Tatra. A murit cu o pensie de 900 de lei. Și el i-a păcălit, a murit la 94 de ani. Tata, copil de trupă în război, ajuns apoi ofițer, a avut o pensie de 1600 lei. Și el i-a păcălit a murit la 83 de ani. Sigurul lor subiect de când îi știu era unul singur: „Mă, ne-o mai da ăștia ceva?” La pensie, bineînțeles. Și noi, la fel. Nu e nimic nou. Singur lucru de remarcat, atunci când România era condusă de oameni de stat, bărbați adevărați, a fost reforma agrară când soldaților eroi li s-a dat pământ. Nu să se-ngroape ci să-l muncească. Și l-au muncit. Mă întreb, azi mai avem bărbați de stat adevărați? Problema nu e că nu sunt bărbați, în buletin scrie, ci ai cărui stat? Pământul obținut și apărat cu sânge de români e vândut orbește străinilor. Ăștia sunt bărbați? Da, ăia care fac legile și pe care noi îi votăm.

 8. NeO

  Prestaţia ministrului la B1 merită vizionată. E cam prima dată când spune jumătăţi de adevăr şi nu doar minciuni(mai bine zis, a fost împins de realiyatorii emisiunii). Asta mă trimite cu gândul la faptul că e unul dintre miniştrii care simte că va fi remaniat. Cocoşul când aude sunetul cuţitului ce se ascute la polizor face imediat voce de soprană! Aşa că, iar ghinion cu acţiunea consiliului care deja are draftul minunii, la termenul de rezolvare nu mai e Leş, ci poate altul care, până se obişnuieşte cu mersul lucrurilor, trec alegerile parlamentare.Ţeapa,din nou!

 9. Dan

  Dupa ce am vazut ce spune Lesul (la-be1 tv) despre contracte platite in avans de MApN pentru care (de ani de zile) nu s-a primit nimic in schimbul banilor dati de sclavii lasi am inteles in sfarsit . Ghena iadului colonia Romanistanul de jos chiar si de rahat ca pana acum e doar o „fata morgana”, o iluzie . O vezi si nu e.Pierdem timpul cu ocolonie ce nu exista decat la tv.Scenariu de film mai dur ca Matrix dar real.O tara- bantustana care nu mai exista (demult) de 30 de ani dar pe care populatia mancurtilor sclavi jura ca vazut-o! (in realitatea virtuala cea din mas media}.Ma simt ca in Matrix (dupa ce am descoperit ca iadul (Romanistan) pur si simplu nu exista”. Adevaratul iad e cel interior in care sa crezi ca mai exista speranta de supravietuire (in acest infern satanic blestemat) daca ceri compasiune, indurare si mila exact dracilor care au creat iadul Romanistan.

 10. Ifrim

  Neo,scuipa-ti in san,nu fi cobe.Cand tocmai imi faceam calcolele cum sa cheltui banii suplimentari ma trezesti la realitate!

 11. Nicolae

  Aseara,am fost fericit când pe cel mai mare stadion al țării,când Halep și-a prezentat trofeul câștigat la Wimbledon,că nu am mai văzut niciun politician că se gudură pe lângă marea noastră campioană.
  Bine că nu au mai fost invitați niciunul,nu d-aia,dar stricau ceremonia.Ăștia,pe ce pun mâna se usucă(ruginește).

 12. geofreeland

  Pana si Patriarhul Daniel i-a dat Crucea pentru mireni. Adica Daniel se gudura pe langa Simona sa puna si ea niste leuti la Catedrala. Si Joiannis se baga in seama si ii va da si el ceva, nu de alta dar sa dea bine la fanii hastagisti. Ma, nene, tu care ai spurcat cu gura ta tara, Romania, ca nu e stat de drept, ca muie psd, ca „trebuia sa moara oameni” sa pun guvernul meu, cand tu faci referendum impotriva ordonantelor in justitie dar tii mortis ca aia, oug6, a Prunei sa fie validata azi de parlament, adica serviciile sa aibe atributii de cercetare penala, cand tu ai denigrat partide politice desi trebuia sa fii echidistant, nerespectand Constitutia pentru care ai jurat stramb, tu care ai denigrat tara, zicand ca guvernul Romaniei e incapabil sa gestioneze Europa, eu ma intreb ce calitate morala ai sa te „lipesti” de meritele unei sportive, care a facut inconjurul lumii promovandu-si tara mai mult decat ai facut-o dumneata? Cine esti si ce vrei de la noi? Esti presedintele romanilor? Acum, ca mai vrei sa sugi cinci ani, o dai pe patriotisme? Ungurii ne-au cumparat un sfert din Transilvanie, vin la noi ca la ei acasa, austriecii ne jupoaie de vii, ai aparat-o pe Luluta si-i faci propaganda europeana cand stii ce marsavii si ce achitari s-au dat in instanta dar distrugand destine, vii acum sa ii dai, de nevoie si interes, nu din inima, o medalie Simonei? Esti incredibil de fals, domn’ presedinte, cat mai esti, Simona a luptat pentru ea si e mandra ca e romanca adevarata. Ea ne-a bucurat enorm, pentru daruire, talent si ambitie, lucruri straine de o presedintie absolut catastrofala. Bravo, Simona, te iubim, onoarea presedintelui e campanie electorala, ia-o ca atare!

 13. gheo

  Problema este ca, inca mai avem camarazi care cred in iluzii !, astazi, doar certitudinea, cifrele de pe „decizie sau cuponj” mai pot dovedi sweriozitatea politienilor, adica …. sa o lasam mai moale cu „credinta in iluzii” pana vom vedea „realitatea cifrelor la „banmcomate”. Domnule Neacsui aveti dreptate dar … noi in general suntem dezbinati de … secole adica, putem fi prostiti cu usurinta oricand de politicieii romani corupti si mincinosi.

 14. bazil

  O analiza atenta a Comunicatului CCMR ne arata totusi ca 2 propuneri cel putin pot fi solutionate pe repede inainte. Ma refer la indexarea de 5% din 2016, indexare anulata pe nedrept de catre CPS MAPN si inclusa la MI.Legea 223/2015 completata de OUG 57/2015 sunt clare in aceasta privinta, neclare sunt unele minti infierbantate de „pitzifelnici” care gasesc nod in papura voda peste tot. La fel cu pensia suplimentara-Curtea de Apel Alba Iulia si TMB au dat castig de cauza unor rezervisti in aceasta privinta aratand ca pensia suplimentara este un drept dobandit ca urmare a contributiei de zeci de ani(pentru multi rezervisti) la fondul pt pensia suplimentara, contributie ce nu poate fi anulata ca vor au ba unii „pitzifelnici’.
  Asa incat carcotasilor si tomanecredinciosilor le propun sa se mai abtina de la tot felul de supozitii si sa astepte 23 iulie a/c.Nu mai e mult! mai e ceva de remarcat totusi. Pe unele bloguri tot soiul de „pitzifelnici” se straduiesc de zor sa arate ca „nu e bani” pentru cresterea pensiilor militare in 2019, ca din ceea ce se ia eventuala de la unii cu pensii f mari nu se ajunge mai nimic pentru cresterea a peste 5 milioane de pensii. Pai bine mai pitzifelnicilor, in primul rand nu avem peste 5 mil. pensionari-multi sunt la capitolul asistati social.Mai apoi, in septembrie a.c. pe toate postuile se spune f clar de catre cei de la butoane ca pentru pensiile civile „ezasta fondurili ” necesare iar pensiile civile vor creste cu cca 15%.Si atunci mai pitzi de ce te freaca grija ? Se mai spune ca prin impozitarea celor cu pensii de peste 10.000 lei(si sunt destul de multi) ar rezulta lunar peste 25 .000 .000 lei. De unde se poate deduce ca pentru cca 50.000 rezervisti(care ar intra la calcul la indexarea de 5% si la pensia suplimentara) ar rezulta in medie(ca tot le place unora media) cam 500 lei-perfect acoperitor pt indexarea de 5% si pt acordarea pensiei suplimentare. Daca mai luam in calcul si tot soiul de rente viagere(majoritatea peste 10.000 lei) , indemnizatii grase samd mai rezulta si alti bani ar si alta distractie. Asa ca tovaraselule pitzi , fii linistit ca „e bani”, nu mai cauta acul in carul cu fan. Mai bine cauta-l in carul cu bere ca ai sanse sa-l gasesti!

 15. geofreeland

  @Bazil Ai zis că ești militar f…t, mai acu ceva vreme. Tradu-ne, rogu-te, ce-o fi aia „pitzifelnici” că nici Cristoiu nu fu prea clar. O fi fr’un grad de p’în armată?

 16. bassil

  Bassil

Statistici T5