Armata, ca țeapă națională

Categoria Despre Armata, Magazin


Scriam în articolul precedent că românii sunt condamnați la țeapă. Dintre toți românii însă, militarii, iar dintre militari, pensionarii militari sunt fără îndoială abonați la țepe.

Am vizionat mult așteptata emisiune de pe date de 17.07. de la B 1 TV cu telefonistul Leș și trebuie să admit că rar mi-a fost dat să asist la un asemenea carnagiu. Cu toate încercările lui de a fi amabil, afabil și onest, Leș a fost căsăpit pur Și simplu de cei doi moderatori din studio, care au venit pregătiți nu doar cu întrebări ci și cu răspunsuri la răspunsurile lui Les, iar acesta nu a știut cum să răspundă nici chiar acolo unde credea că este betonat. Durerea este cu atât mai mare, cu cât el e convins că a ”ieșit bine” și poate a fost chiar lăudat suptordonați. Adevărul este însă că a venit total nepregătit, neinformat, a ridicat din umeri și a mimat mirarea sau surprinderea acolo unde a fost pus în fața unor date neplăcute. Cea mai elocventă situație de acest gen este cea în care i se spune că sunt mai multe contracte neonorate de partenerii externi, sau mai bine spus mai multe țepe luate de armata română, de români care au rămas cu ochii în soare și banii dați, nu doar cea cu platformele  8×8, iar Leș privește în jos fără să infirme țeapa spunând doar că este deschis dialogului. Păi ce să mai dialoghezi pe acest subiect? Aici trebuie un monolog al procurorilor.

Dar să le iau pe rând:

 1. Pensiile și consiliul

În prima parte, din primul minut domnul ministru a atacat problema proiectului lui Teodorovici, despre care a spus clar că ÎNCĂ NU E DEFINITIVAT că deocamdată se vorbește despre plafonul de 10000 lei, dar nu se știe dacă va rămâne așa. Pentru cei care speră ca lucrurile vor evolua în bine, fac precizarea că dacă se va modifica plafonul  se va modifica în jos, nu în sus iar când spun asta mă bazez pe convingerea că magistrații nu vor fi atinși și au și amenințat că nu vor sta cu mâinile în sân, deci pensiile lor vor rămâne neatinse si cum dintre militari așa cum spunea sinistrul sunt doar 1669 de militari(din care mai mult de jumătate magistrați) cu pensie peste 10000 lei, e clar că Teodorovici va coborî ștacheta pentru a lua cât mai mult, caimac și cum singura categorie de pensionari care au pensii între 3000-și 10000 lei  sunt cei din SNAOPS, vă dați seama pe cine va cădea măgăreața. Deci nici afirmația că vor fi afectați ”doar” 1600 de militari nu este realistă. Totodată telefonistul a mai explicat și de ce s-a implicat el pe data de 17 în treburile consiliului: a văzut că activitatea acestuia trenează, și așa că a simțit nevoia să îi pună la treabă, dând sarcini precise și termene. Mi-au dat lacrimile. Aici trebuie să amintesc că, conform comunicatului dat de LADPM s-s decis înlocuirea ordinului M25, cel în baza căruia se recalculează și  actualizează pensiile. Mulți se vor bucura, crezând că se va da un alt ordin, mai bun. Țeapă din nou. Nu se va îmbunătăți, și nici nu se va uniformiza sau aduce ca la MI, pentru că nu au bani să ne dea în plus.  Indiferent ce vor propune pensionarii, ministerul va acționa ca și până acum. Important este că au obținut acceptul asociațiilor să îl înlocuiască. Iată ce vorbele telefonistului:

A urmat subiectul contractelor MApN pentru achiziționarea corvetelor. Aici sinistrul Leș a început să recite poezia ” eu nu știu, eu nu sunt de vină”, poezie  din care a recitat strofe toată emisiunea. Deși el a demarat procedura de achiziționare, el a semnat nota de fundamentare prin care se negocia cu Damen Shipyards , sinistrul Leș se considera nevinovat. Nu a ales el nimic, procedura aleasă a fost greșită, dar el ca ministru nu a putut să inițieze un proiect de lege care să faciliteze o achiziție corectă, săracul de el este neputincios. Oamenii ăștia dau legi strâmbe cu care să fure cu legea în mână, cu care să își poată lua șpagă pentru fiecare contract semnătură pusă pe un contract, apoi dau vina pe legea pe care au făcut-o tot ei, că nu pot proceda altfel.

https://www.youtube.com/watch?v=KQb4cIWv5jQ

Atenție, specialiști în pericol!

Subiectul următor este un semnal de alarmă pe care eu l-am tras demult colegilor încă activi care execută orbește de frica pierderii sau de dragul scaunului, sau gradelor ordinele civililor privind contractele de achiziții sau vânzări de terenuri ale armatei, în mai multe rânduri am atenționat asupra faptului că deciziile se iau la nivel politic, dar semnăturile și responsabilitatea cade pe umerii șefilor de direcții, birouri, secții, care își dau ”avizul” bineînțeles aviz influențat sau comandat. Ei bine, domnul Leș întrebat de ce s-au făcut sau acceptat anumite condiții contractuale sau variante, confirmă ceea ce am spus eu, spunând că nu e vina lui, ”AȘA AU DECIS SPECIALIȘTII”.Așadar atenție stimați colegi încă activi,că voi veți face pușcărie pentru actele pe care le semnați, nu cei care v-au pus să le semnați.

Din nou se pregătește ceva

Dar atenție și celor care pensionari fiind, încă mai lucrează la stat, vi se pregătește ceva. Leș nu știe dacă are astfel de pensionari în proveniți din MApN, dar ”a auzit el” pe la finanțe că se discută despre asta. El însă nu știe dacă este legal sau moral sau nu. La fel de neștiutor este domnul Leș si în ceea ce privește pagubele produse de tancurile americane la aplicații. Nu știe nici la cât se ridică paguba, nici cine se face vinovat, dar atrage atenția celor care îi puneau întrebări, că ” la acest exercițiu au participat militari americani” adică să înțeleagă ei că ăștia sunt intangibili, nu are rost să discuți despre asta, au imunitate.

Eu sunt mic, nu știu nimic!

Este foarte interesant cum se face că nu știe Leș pe ce criterii sunt numiți secretarii de stat deși și el a fost numit secretar de stat pe același principiu, tot ”luat de pe stradă” cum spunea Mănăstire despre Andrei Ignat, protejatul soților Olguța pe care Leș l-a ”convins să plece” abia după ce a plecat și Dragnea. Ciudată coincidență să constate domnul Leș că acesta avea rateuri exact după ce Olguța nu mai are sprijin în PSD. Dar Leș nu știe, nimic, nici cum a ajuns Ignat prin armată, nici cum a ajuns el. Urmăriți-i reacția când e întrebat cum a ajuns Ignat la armament și vă veți da seama cât e de nevinovat.  Și cu această ocazie, Leș amintește de ”specialiștii militari” , ei secretarii de stat, civilii din armată, care conduc armata nu au nici o vina. El infirmă existența unor diferențe de opinii între secretarii de stat și specialiștii militari, deși la numirea lui Dan Mihai Chirică la Departamentul pentru relația cu parlamentul generalii au refuzat sa asiste la ceremonie părăsind sala.

Platforma de țepe

A urmat punctul cel mai ”hazliu” al serii. Discutând despre contracte și încercând să își salveze pielea în privința contractelor, Leș a călcat într-un rahat despre care cei din studio nu știau. A spus singurel că în privința contractului cu platformele 8×8,România a dat banii și așteaptă de 6 luni  să le fie livrate mașinile, care ar fi gata, dar nu corespund la toți parametrii, adică unele sisteme instalate pe ele nu corespund tehnic. Întrebat cum e posibil așa ceva domnul Leș râdea, i se părea amuzant, dar el era nevinovat, el a spus că o să îi penalizeze, că le-a trimis o scrisoare acum două săptămâni și va fi vai de mama lor, a celor de la General Dynamics. Iar când i s-a spus domnului sinistru că mai sunt și alte contracte neonorate încă de pe vremea lui Oprea, telefonistul s-a făcut că nu știe, nici nu a informat dar nici nu a întrebat care sunt alea, că eu aș fi sărit în sus dacă nu ar fi fost așa. Numai că el știa că așa este și când i s-a spus că i se va aduce lista , a spus că e deschis dialogului. Păi despre dialog e vorba aici ? Luăm țepe după țepe, facem contracte pe care amărâții de români le plătesc, ne lăudăm că înzestrăm armata, dar de fapt ne înzestrăm doar pe hârtie. Spunea bine, și știa ce spunea George  Friedman când ne atenționa că nu ne putem apăra cu o armată pe hârtie, nu numai armata e pe hârtie ci și înzestrarea. Iar domnul Leș râde când spune că am plătit produse care nu au fost livrate și au 6 luni de întârziere. El s-a spălat pe mâini, a trimis acum două săptămâni o scrisoare. Pentru asta se face pușcărie, pentru că ori ești incapabil, ori sabotor, ori în slujba altei armate sau stat. Dar domnul Leș nu va face, el a trimis o scrisoare, dar specialiștii militari nu sunt în siguranță. Oricum domnul Leș a consfințit faptul că nu doar pensionarii militari iau țepe ci întreg ministerul, în funcție de partea cu care se relaționează.

Cine minte ?

Iar în final domnul Leș a anunțat altă țeapă, dar nu se știe cine a dat-o. În comunicatul de ieri al LADPM, la punctul 5, se spune : 5 – Dl. Gabriel Les ne-a informat ca in cursul zilei de 17 iulie la ora 21.00 este invitat la Postul B1TV si ca va prezenta punctul de vedere oficial al ministrului referitor la faptul ca pensiile militare NU vor fi afectate de impozitarea progresiva acestea fiind Pensii militare nu Pensii speciale”

Iată însă, ce a declarat la final domnul Leș, întrebat exact dacă a promis așa ceva:

În această situație ori Leș minte, ori cei din LADPM. Ar mai fi existat varianta ca cel care a scris comunicatul să fi înțeles greșit, dar este exclus, pentru că așa cum se vede, comunicatul este semnat de o ”echipă de comunicare” ceea ce înseamnă mai mulți oameni și este exclus ca toți să fi înțeles greșit. Deci ori ei, TOȚI au mințit și dezinformat, ori Leș a mințit.

Una peste alta, urmărind emisiunea, orice necunoscător ar trage o singură concluzie:avem o   armată cu cai de lemn, soldați de plumb, ofițeri de paie și conducători de …. Numai bună de țepuit.

PS: Dacă domnul Leș ar fi cu adevărat interesat de ceea ce a spus la întâlnirea din data de 17, ar trebui, ca prim pas și dovadă că așa este, să ordone juristilor să se retragă din toate procesele intentate de pensionari pentru neacordarea indexarii din 2016 și neacordarea separat a OMM și pensiei suplimentare, sa nu mai declare apel acolo unde au pierdut procesele, să declare în toate instantele că nu se opune cererii pensionarilor. Și uite așa nu mai are nevoie să dea nici o ordonanță de urgență, nici să se milogească la Teodorescu sau Viorica să îi accepte proiectul.

Am spus ca prim pas.

https://www.b1.ro/inregistrari/dosar-de-politician

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Armata, ca țeapă națională

 1. geofreeland

  Ăsta e ministru? Al cui? Al apărării? Un habarnist de doi lei, o șulfă politică parașutată scârțâit. Nea Ciucă fu premiat de francezi pentru corvete. Nu zic c-o fi rău. Da’ olandezii, olandezii ce zic? Să vezi belea! Sau mi s’ pare mie că olandezii vor primi altceva în schimb. Leșu ăsta e o păcăleală. Și un pic miștocar. Da’ nu ține!

 2. geofreeland

  Io mă întreb ce-o vorbi ministrul asta cu frizerul care-l tunde și-l pomădează? Că așa e la frizer, e la mâna lui, îl mângâie, îl pipăie, îl odicolonează, îi face frecție, îi arată oglinda pe la spate, îi tunde părul din nas, mijitele tuleie auriculare, îi întinde pielea, poate îl trage și de obrăjori ca masaj facial…Așa e la frizer. Mai de una, mai de alta, trece timpul, te mai ia si motaiala la torsul ca de pisica al masinii electrice, „ce fir tare-aveti, domn’ ministru’!” Si cum e cu aia? E bine, zice el. Da’ unde va duceti? Am o intalnire cu ambasadorul…, zice el. Si iar, mai de una, mai de alta. gata protocolul operator frizeristic, ” sa va fie de bine, domn’ ministru!” dupa scuturat parul cazut din capu’ lu’ domn’ ministru, periat meticulos, sa nu ramâna nicio urma, nicio proba. Acu’ ma duc la un tv sa vorbesc de pensii! zice el mândru, ca un îndemn propriu în fata unui trac incipient. „La tv?” intreaba frizerul. „Mai stati sa aranjam pometii…” insista acelasi. „E acolo ma fac fetele cu machiajul, stai linistit” zice el. Dupa ce pleca voinicul, aia din frizerie si baietii cu ochi de smarald se repezira nervosi. „De ce ti-ai scos, ba, alea de ascultare? Ce a mai zis, zii, ca te ia dracu’, stam ca prostii p-aici? Idiotule!” Nu va speriati, e un pamflet imaginar.

 3. Micutzul

  Domnilor cadeti în aceeași eroare că și cu Tutuianu. Ăștia sunt politici si nu au nici o putere Militarii din spatele lor fac jocul si aseară am înțeles in fine pentru ce militarii activi îi faultează pe rezerviști….Pentru bani , multi bani.
  Treceți mult prea ușor peste ceea ce au spus aseară cei doi jurnaliști. Secretarul de stat pentru înzestrare Ignat a fost numit la armată cu sprijinul neostoit al Olgutei și soțului. Deci e clar de ce pensiile noastre sunt înghețate. Pentru bani la… înzestrare . Ce interese sunt? Poate dezvoltă seful subiectul….

 4. geofreeland

  @Bazil Io despre asta vorbesc de vreo doi ani. Teapa cu banii la inzestrare tin pensiile pe loc. Crezi ca nu stiam? Si ne mai faci si pitzifelnici. Ce ti-o fi venit? Apa caldâ?

 5. neacsu marin

  @Micutule,
  Mai da niste pagini in spate, nu multe si o sa vezi de ce a fost distrusa armata.

 6. popescu nicu

  da domnilor colegi interesele acestor demolatori si spoliatori din PSD sunt: spaga si mita pe care le-au primit sau le vor primii daca atribuie contractele de inzestrare catre firmele dispuse sa dea mita si spaga si care au in spate oameni politici din tara lor care ii sprijina international politic pe cei din gruparea care este mai tare. si credeti-ma ca stiu din anumite surse credibile ca sunt in joc sume considerabile si lupta s-a dat intre gruparea dragnea-olguta-manda-ignat si gruparea fifor-les-ciuca-iohanis cistigind ultima.cum sa pui la Departamentul de Armamente si inzestrare un civil care este paralel cu domeniul precum cele 2 sine de cale ferata? Acolo trebuie sa colcaie de ingineri militari specialisti pe fiecare arma si in fruntea lor ca secretar de stat sa fie tot un inginer militar dintre cei mai buni ca specialist, cunoscator, bun diplomat, patriot, etc.

 7. Marian

  Referitor la ultimul comentariu, Les a dorit schimbarea Gl.Ciuca iar acum este in aceeasi echipa cu el!!!???

 8. Dan

  Marian.Si Ciuca si Lesul sunt slugile aceluiasi stapan care detine proprietatea bantustanei africane de sclavi lasi Romanistan.Nu spun care sunt stapanii ca iar inchid setesistii blogul.

 9. Excelent scris! Țeapă „ni s-a tras” mereu….

 10. Dan

  La Ro tv (psd tv). Azi a fost arestata o tiganca analfabeta fara locuinta (de 64 de ani) care a primit recent de la mafia de stat ,scuze, ANAF pe o factura falsa echivalentul a 2,5 milioane euro rambursari de tva pentru vanzare de fier vechi de peste 10 miloane euro cu o caruta ruginita . ANAF declara ca nu stie de ce ia virat banii tigancii dar ca e posibil sa fi carat in 30 de zile fier vechi cu caruta care e singura ‘avere’ care tiganca o avea in proprietate. ANAF poate c9nfisca acum caruta ruginita? . Nu e abuz😂?Colonie de kkt!

 11. Dan

  Daca ANAF confisa caruta ruginita ( cai nu are in proprietate) pe care probabil baba roma o impingea ma supar😀😀 rau pentru discriminare si ies si eu la proteste pe 10 August daca vreun palarier din vreun trib indian romanistan imi da si mie o sabie ninja😂.Din alea cu care se bat intre ei pe ciordeala”mancatiasi” portofelul.P.S.Ce legatura are postarea cu armata romanistana ? Pai armata noastra de sclavi (condusa de ospatari kaki) are in dotare doar arme de muzeu si sabii )a fel ca si triburile lui Pardaian ? Are.Deci ”e la fel”😂.Le mai trebuie triburilor si cateva mii de kilede generali la schimb cu fier vechi pentru dotare ”mancatiasi”

 12. Dan

  Stiu, am scris multe cuvinte gresit (unele fara cratima) am sarit litere etc.Daca ma ‘dati in gat’ lui Neascu ca sunt analfabet functional va dau si eu „”diarie”” la setesisti care ”e cu bunghiul” pe aici ca voi e nemultumiti de „Veorica ‘ si de stapanii ”armasii” ca sa va taie teava prin care va curge ip din server😂.Cu stima bâ!

 13. Ifrim

  @Dan.Sunt multi tigani fara stiinta de carte ,pun degetul in loc de semnatura,ce dau tunuri de milioane de euro cu fier vechi,cereale etc.Din tunul obtinut,daca sunt descoperiti, un sfert la procuror,un sfert la judecator si iau pedeapsa minima ramanand cu jumatate la scorbura.Si la puscarie sunt oameni ,plecati acolo slabi uscati se intorc dolofani plesnind de sanatate.Basca unora le merg mai bine afacerile acolo decat in libertate(telefoane,cartele,metoda accidentul,clorofila).Noi cu patria,onoarea,demnitatea asteptand precum puii de grauri flamanzi sa intre in 10 pensia pe card.Noi cu loganuri,ei cu masini pe comanda editii limitate!

 14. Nicolae

  Credeți că această cetăteancă de etnie Rromă este autoarea acestui tun de mil.de euro?
  Aiurea! Altcineva,cred că este în spatele acestei afaceri,nu această amărâtă care are o căruță și aia ruginită.În acte o fi ea,dar cel care este „creierul” afacerii este vreun șmecher cu mulți bani.
  Să fim serioși!

  În ceea ce privește tema propusă de gazda noastra,atât pot să spun:armata este uneori o țeapă foarte mare și ascuțită,dar nu pentru ei,ci pentru noi,rezerviștii militari.Suntem săriți din schemă când este vorba de drepturi,suntem percepuți că ruda săracă.

Statistici T5