Loading


De aproximativ 10 ani, clasa politică din România a început o ofensivă împotriva militarilor în special a pensionarilor  militari pe care i-a lovit în mai multe tranșe de parcă ar fi reprezentat o amenințare la adresa securității naționale. Începând  cu decembrie 2010, când a apărut Legea 263 care desființa pensiile militare, până în prezent, trecând prin ordonanțe și ordine mai mult sau mai puțin legale, pensionarii militari au fost despuiați sistematic, pas cu pas, fără nici o remușcare, uneori cu o ură de neînțeles. De neînțeles este atât ura politicienilor care au luat bucată cu bucată din drepturile pensionarilor militari chiar și când au pretins că repară nedreptățile făcute de predecesorii lor, sau chiar de ei înșiși, dar mai ales cooperarea împinsă până la trădare a personalului activ al armatei aflat pe diferite funcții de decizie sau execuție în sistemul financiar și al pensiilor militare, care fără a ține cont de faptul că lovesc nu doar în drepturile și interesele colegilor sau mentorilor lor ci chiar ale lor, din dorința de a-și păstra pozițiile sau chiar a primi altele mai înalte, au oferit ”expertiza”, avizul și mijloacele, procedeele de punere în aplicare a draconicelor măsuri. Acest lucru face ca vina acestora să fie chiar mai mare decât a inițiatorilor proiectelor, pentru că politicienii aveau măcar scuza că nu știau în ce lovesc, nu cunoșteau rigorile, privațiunile și vicisitudinile vieții de militar. Dar militarii care cu bună știință au oferit călăilor securea, funia și săpunul, le-au ascuțit și pregătit pentru asasinare, ce scuză au? Tăcerea lor, complicitatea, oferirea căilor de obținere a tăierilor și înghețărilor de pensii, răspunsurile în doi peri date la toate întrebările și contestațiile pensionarilor  privind pensiile militare, batjocura cu care au tratat problemele foștilor colegi fac din ei,  cei care au pus în aplicare planul politic privind batjocorirea armatei, complici și călăi.  

Primul exemplu, primul act neconstituțional

La inițierea legilor și actelor normative cu impact social deosebit (cum este si domeniul financiar, al  salarizării și pensiilor), conform art 30 alin 1 lit. d din legea 24/2000, sunt obligatorii studiile de impact. Art. 33 alin 1 din aceeași lege spune că studiile de impact sunt necesare pentru a estima costurile și impactul economic și SOCIAL precum și DIFICULTĂȚILE care ar putea apărea în aplicarea legii.

În continuarea legea, la art. 32 alin 2, arată că aceste studii trebuie întocmite de ministerele de resort, la solicitarea comisiilor de specialitate comune  din  Parlament.

Întrebare: A fost solicitat și înaintat acest raport din partea MApN la emiterea ordonanțelor 57/2015, 59/2017 și 114 2018? Dacă da, care a fost opinia SPECIALIȘTILOR din MApN privind impactul social și –mai ales- operativ al Ordonanței 59, care a decimat efectiv structurile MApN PÂNĂ LA CEL  MAI ÎNALT NIVEL, unul din efecte fiind chiar criza privind prelungirea mandatului Șefului SMAp?  Avizele respective nefiind secrete, ar trebui publicate să vedem și noi cine, ce și cum a avizat aceste proiecte de lege. Dacă aceste avize nu au fost cerute sau date, înseamnă că actele respective sunt ilegale, chiar neconstituționale, prin prisma art. 1 (5) din Constituție, care prevede că în România respectarea Constituției și a legilor este obligatorie.

Al doilea exemplu,  a două încălcare a legii și Constituției

O altă lege, Legea 346/2006 prevede la art 5(3) că ”elaborarea proiectelor de acte normative din domeniul său de competență” intră în atribuțiunile și responsabilitatea MApN.

 În același timp, Legea 223/2015 , la art 2(e) în enunțarea principiului autonomiei, specifică faptul că acest principiu se bazează pe ”organizarea, conducerea și administrarea, DE SINE STĂTĂTOARE a sistemului PENSIILOR MILITARE DE STAT de către instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.”

Întrebare : au fost ordonanțele 57/2015, 59/2017 și 114/2018, în întregimea lor, sau măcar  în articolele și capitolele cunoscute care se referă la pensiile militare, întocmite de unul din ministerele menționate în legea 223? Dacă da, vrem să se spună cine le-a inițiat și întocmit, iar dacă nu, ne confruntăm cu aceeași ilegalitate și neconstituționalitate, în formă continuată, comisă de un grup infracțional.

Statistici alarmante

Mai  sunt câteva aspecte de lămurit de către domnii din conducerea ministerului și Casa de Pensii a MApN. De exemplu, în noiembrie 2018, Casei de Pensii Sectorială a MApN, răspunzând unei întrebări, prezintă o situație cu primele 5 pensii, pe categorii de personal din MApN. După cum se vede din foto, la acea dată MApN, avea în plată un număr de 79676 pensii, din care 64204 de serviciu.

Pe 16.05.2019 însă, dintr-un răspuns dat unei solicitări de informații, cerute de președintele Sindicatului ”Diamantul” de către aceeași Casă de Pensii, aflăm că la data respectivă, în evidența CPS a MApN se aflau un număr de 34624 de ofițeri  și 19585 subofițeri, ceea ce duce la un total de 54109 de pensionari militari, adică cu 10000 mai puțin asta în situația în care datele nu cuprind și pensiile de invaliditate și de urmaș. Se pune întrebarea absolut logică, unde au dispărut cel puțin 10000, dacă nu cumva 25000 de pensii, dacă includem și pensiile de urmaș și invaliditate. Să înțelegem că în 6 luni au trecut ”în rezerva” pensiile a 10000 de militari ? Tare aș vrea să cunosc de unde e această diferență și care este la ora aceasta suma pensionarilor pentru că dacă trec pe lumea cealaltă 1700 de pensionari militari situația este gravă pentru ei, dar înfloritoare pentru bugetul MApN și Guvernului și  nu m-ar mira să aud la sfârșitul anului că MApN a donat BOR o sumă uriașă, reprezentând pensiile ce au fost ”economisite” din bugetul pentru pensii, pentru a se cumpăra tămâie. Deci care este situația exactă a pensiilor militare, câți pensionari nu mai sunt pe ani, începând din 2017 încoace și care este suma totală economisită la bugetul CPS prin decesul pensionarilor, anual din 2010 ?

Militari sau civili?

Tot un document statistic scoate în relief o altă ciudățenie. Pe ”Știri pe surse” a fost publicat un document privind evoluția primelor 100 de pensii plătite de Casa de Pensii Sectorială  a MApN din 2011 până în 2017. De acolo aflăm un lucru interesant.

Nu mă refer la acela că primele 25 locuri au fost întotdeauna ocupate de ”magistrații militari” la diferențe incomensurabile față de plebe, iar celelalte cu sume peste 10000 sunt formate de piloți, dar nu neapărat de pe avioanele de luptă. Nu! Foarte interesant și ciudat este faptul că MApN plătește unele pensii magistraților care au optat pentru altă lege a pensiilor, care nu are nici o legătură cu armata.  Păi dacă domnii magistrați au decis să iasă la pensie pe legea 303/2004, ce treabă au ei cu Casa de Pensii Sectorială a MApN, de ce le plătește Armata pensiile dacă ei se consideră civili, se supun principiilor de calcul civil (acele pensii speciale) și pensiile le sunt calculate pe cu totul alte baze? De ce să plătească armata pensii speciale? Ca să se poată spune că pensiile militarilor sunt pensii speciale? Și de aici pleacă confuzia, și de aici suntem priviți drept beneficiari ai unor pensii speciale nesimțite. Ar trebui ca aceste pensii să fie plătite de Casa Națională de Pensii, cea care plătește celelalte pensii, nemilitare. Magistrat  militar sau nu, dacă a optat pentru pensia civilă, să îi fie plătită din fondul de pensii civile, ca să nu se mai creeze confuzia dintre pensiile militare de stat și cele speciale. Mâine, când primarii care provin din cadre militare în rezervă sau retragere, abia blagosloviți cu pensii (indemnizații) speciale vor beneficia de noua OUG dată de Veorica pentru a fi votată șef de partid, parcă văd că și acele pensii vor fi plătite de MApN și vor fi dați exemple militarii că au pensii nesimțite, fără a se preciza în baza cărei legi și pentru care fapte au acele pensii.

Explicația

În seara zilei de 06.07.2019, la Antena 3, la emisiunea domnului Gâdea, doamna Viorica Dăncilă, premierul României și președintele partidului aflat la guvernare, a declarat că ” SUA ESTE PARTENERUL NOSTRU STRATEGIC, CARE NE ASIGURĂ SIGURANȚA NAȚIONALĂ”. Aș dori să știu dacă noi mai avem doctrină națională, dacă mai avem Armată sau structuri care să aibă în atribuțiuni siguranța națională, dacă ARMATA SUA ȘI STRUCTURILE DE SECURITATE ALE ACESTEIA  sunt component ale sistemului de securitate națională a României, unde este prevăzut acest lucru și eventual ce rost mai are să dăm bani pe aceste structuri naționale, dacă SUA le asigură? Trebuie să admit că abia acuma, după această declarație  a doamnei Dăncilă înțeleg și eu de ce de 10 ani guvernele României își bat joc de militari. Este clar, considerând că SUA ne asigură Siguranța națională, guvernanții au decis să desființeze armata, să  distrugă industria de apărare, să decimeze rezerva armatei, să  vândă resursele strategice ale țării, să desființeze rezerva armatei și să își bată joc pe pensionarii militari. Doamna prim-ministru și toată clasa politică nu vor să înțeleagă că prezența americană în zonă nu asigură securitatea României ci apără interesele SUA, folosindu-se de România, nu asigurându-i securitatea sau apărându-i granițele. Americanii vor interveni doar pentru a-și apăra propriile baze, oameni și interese. Doamna prim ministru și politicienii români nu vor să țină cont de avertismentele atâtor politicieni și analiști politico-militari printre care George Friedman, care au anunțat românii în diverse ocazii că ” nimeni nu vă va apăra granițele”. Iată ce spune Friedman în 2014:  „O armată pe hârtie nu vă va salva. Nu spun că ruşii au de gând să invadeze România, spun că nu am idee cum se vor desfăşura lucrurile. Iar în istoria României, de obicei cel mai rău dintre lucruri se întâmplă.” Ei bine, toți știu asta, numai Viorica Dăncilă și guvernanții români, nu .

Această ultimă declarație a  Vioricăi Dăncilă explică mai bine decât orice alte declarații, de ce politicienii români din 89 încoace au dus această politică criminală la adresa Armatei, a militarilor, a Sistemului Național de Apărare. EI SE CRED APĂRAȚI DE AMERICANI AȘA CĂ NU MAI AU NEVOIE DE ARMATĂ.  

UPDATE 04.07.2019- 11.55.

Un prieten mi-a atras atenția că în statistica dată de CPS a MApN președintelui sindicatului ”Diamantul”, sunt trecuți doar ofițeri și subofițeri, lipsind celelalte categorii de militari, respectiv maiștri militari, generali( care au capitol aparte) și militari angajați. Cum numărul MM este destul de mare, este mai mult decât probabil ca acea diferență de 10000 de oameni dintre Octombrie 2018 și Aprilie 2019, să fie dată tocmai de aceste pensii care lipsesc din statistică, deci nu ne prăpădim chiar așa cum vor câinii.

https://www.economica.net/cele-mai-mari-pensii-speciale-din-aparare–sase-fosti-magistrati-militari-iau-peste-30-000-de-lei-brut-lunar_155276.html

https://www.realitatea.net/george-friedman-stratfor-romania-trebuie-sa-fie-pregatita-sa-se-apere-singura_1539033.html

https://www.stiripesurse.ro/document-top-100-pensii-speciale-cre-teri-exorbitante-in-armata_1211361.html

De neacsum

49 de comentarii la „De ce a fost distrusă armata”
  1. Intr-o tara reala un astfel de articol ar declansa un adevarat cutremur in clasa politica si in mas-media. E unul din cele mai bune articole citite anul acesta. FELICITARI SI RESPECT !

  2. Domnule Neacsu, foarte buna prezentarea, dar, ar mai fi o intrebare, cu permisiunea dvs daca se poate. Daca madam Dancila declara ca SUA ne asigura „siguranta natuionala”, a devenit Romania al 51-lea stat membru a SUA ?, daca da, de ce romanii nu au venituri la nivelul cetatenilor SUA ?, pentruca preturile la toate cu ACORDUL si colaborarea politicienilor romani le avem la nivel occidemtal !. Cat despre „colaborationistii kaki, acoliti ai politicii actuale de degradare a Romaniei in totalitate ca si a Armatei Romaniei, sunt oameni a caror carater murdar este usor de constatat. In Franta de dupa razboiul al doilea, colaborationistii care si-au tradat concetatenii nemtilor, femeile erau prinse pe strada si „tunse ZERO in cap” iar barbatii suportau ale pedepse pentru a fi recunoscuti pentru colaborarea cu dusmanii si tradarea tarii. Cat priveste tradarea tarii, romanii, fara sa se chinuiasca prea mult, gasesc destule inregistrari in documentele vremii in care, se arata cum conducatorii vremelnici ai romailor si-au tradat tara si concetatenii pe „cativa arginti murdari” sau alte interese marunte si murdare, este de ajuns sa-l citeasca pe marele Eminescu, daca le este lene sa caute mai mult in „arhive”. Apoi, Armata Romana, este la fel de usor de verificat ca, incepand cu razboiul din 1877, 1913, 1916, 1940 …, a fost intotdeauna, „prost echipata, inzestrata, pregatita si hranita”, stau marturie documentele vremii si nu „afirmatii gratuite, vinovatii, scrie clar, clasa politica romaneasca „total dezinteresata de starea Armatei Romane”, astazi … este exact la fel.

  3. Felicitări domnule Neacșu.Politica este vizibil de exterminare a rezervei armatei.

  4. Sunt multe spus aici. Excelent articolul.
    1. O chestiune de urgenta, pensiile militare, sunt chiar o urgenta. Beneficiarii lor mor! Sunt in zona critica a mediei de viata. Militarii, chiar dupa o viata de privatiuni, grele, se incadreaza in statistica. Fiecare an castigat cu viata e o mare victorie. Lalaiala, poticneala, minciuna si furtul pe fata al militarilor rezervisti e de o notorietate dureroasa. Toti politicienii, dar toti, slugoii cu grade sau vopsiti din ministerul apararii (cui?) fac jocul unei vrajbe si umilinte fara precedent fata de militari. Nu mai continui, scarba imensa transpira pe taste.
    2. Show-ul tv cu sfanta Dracila, recuperatoarea de imagine a partidului „Prostii Sunteti Dumneavoastra” a scos in evidenta un discurs electoral colcaind de promisiuni. Si vorbe. Madama asta licentiata in gaze mai mai ca nu-si pune cenusa in cap sa-i treaca matreata. Cand mai faci ce spui cucoana? Nu mai ai timp, nu intelegi? Nu ai buget, nu mai ai forta, nu mai ai nimic, decat vorbe, vorbe si vorbe. Traiul prim imprumut e o mare minciuna. Ai spus exact ce trebuia sa faceti la guvernare si nu ati facut. De ce? Acum un an prevedeam p-aici ca veti pierde peste un milion de voturi. Era si previzibil si necesar la cata aroganta, minciuna si violenta ati manifestat numai fata de pensionarii militari. Singurul lucru pe care il mai poti face in guvernare e sa-l cocotezi pe neamt sa stea cu curul in jiltul din Deal.
    3. Armata? Toti politicienii, indiferent care, cu castile in urechi cand sunt la guvernare, accepta din start ca rolul armatei Romaniei e decorativ. Ii trebuie numai vopsea multa, vacs pentru bocanci si Sidol pentru nasturi. Lasa ca ne apara americanii. Ungurii si polonezii, fentand limitarile impuse armatelor, dezvolta forte paramilitare. Deh, niste civili acolo, fanatici si nationalisti! Noi, nici atat. Belim ochii la tv la parade si ne mandrim ca F16 sta la sol sau vrem F35 care papa 4 milioane pe an, unul singur, pentru zbor, mentenanta si intretinere.
    4. De ce nu se desecretizeaza acordurile de aderare a Romaniei la Tratatul Atlanticului de Nord din 15.04.2008? Acolo s-ar spune ca pensiile rezervistilor se vor actualiza trimestial si vor fi egale cu solda de grad si functie minus sporurile celor din activitate…Si cate altele.
    5. Vorbim, timpul nu lucreaza in favoarea noastra. Viata a devenit scumpa, mai ales doctorii cu toate maririle lor de lefuri. In fond platim sa traim, asta spun guvernantii cu matul gros ca paru’, si ai de n-au…treaba lor, asta e! Politica? Cata prostie putem accepta emotional ca mergem sa ne votam singuri moartea indusa.

  5. Legi organice modificate abuziv intr-o colonie de kk-t formata dintr-o adunatura de sclavi lasi cu o asa zisa ‘armata’ de ospatari kaki cu mii generali politruci de carton pegra omenirii.Sa va zic ceva mai socant in statul -colonie-esuata de ne-drept.Stiati ca OUG 57/2015 este aplicata ilegal pentru ca a modificat o lege (organica) CARE NU ERA in vigoare la aparitia OUG 57/2015 ! Legea 223/2015 a intrat in vigoare in anul 2016 .De Constitutie nu mai zic deoarece absolut toti politicienii tradatori de tara 100% o folosesc ca hartie igienica.

  6. Toate art.scrise de dl.col.
    Neacșu sunt excelente.Adevărul este combinat cu tragismul,cum numai dânsul le poate combina atât de bine!
    Da,așa este,rezerva Armatei Române,e decimată de acești aventurieri ai timpurilor noastre.Aș spune că,și îmi permit să fac o mică corectură la art.dl.col,că ofensiva împotriva armatei nu a fost pornită din 2010,ci cu mult timp în urmă,când s-a început așa zisele restructurări,când multe UM au fost „închise”.
    Noi,rezerva Armatei,
    considerați PARIA societății pentru guvernanți,atârnăm ca o piatră de moară de gâtul lor,subconsiderentul că țara este apărată de parteneriat strategic.
    Vai,voi,inconștienți bolnavi ce sunteți,nici nu vă dați seama ce consecințe pe termen lung ați generat.
    Cu măsurile luate an de an împotriva noastră,nu se așteaptă altceva decât să scape de noi pe cale naturală,ei de noi,și noi de ei,că să fac un joc de cuvinte.
    Dacă,alt stat ne asigura apărarea,atunci suntem parte integrantă al acelui stat?!
    Cam asta rezultă din declarațiile proaspetei prezidentă al partidului mamut,cum bine a observat și @geo.
    În ceea ce privește OUG-urile criminale care au dus la lăsarea fără conținut a L.223/2015(57,59,114)inclusiv cele care le-au precedat începând cu l.285/2010,au avut un singur scop,umilirea noastră,a rezerviștilor,ținerea în mizerie,formarea unor Asociații ale rez.apărute ca ciupercile după ploaie,în scopul slăbirii puterii de a ne putea apăra eficient,de nu știi care mai luptă pentru drepturile noastre și care sunt cu acești măscărici de la putere!?Să nu creadă cineva că cei din ministere sunt străini de această bătaie de joc.Chiar dacă,să zicem,că aceștia nu au participat sau nu le-au cerut acordul,cei din ministere sunt complici numai prin faptul că au tăcut și au lăsat să fim batjocoriți in acest hal!
    Să fie clar!
    Timpul,nu lucrează în favoarea noastră,a rezerviștilor.Suntem bătrâni,bolile dobândite în timpul și din cauza serviciului nu ne dau pace,dar trebuie să ne organizăm în așa fel încât să ne apărăm eficient drepturle.Sefii acestor Asociații,să lase orgoliul,interesele de grup,grupulețe și să se aplece asupra celor mulți,care,cred eu,așteaptă doar un semn.

  7. Am vrut sa scriu ca mai exista ultima solutie: Curtea Martiala si zidul. Dar e mult prea tarziu si pentru asta.Vom murii ca sclavi lasi scuipati de stramosii nostrii in lumea de dincolo.

  8. Întreb și rog dacă cunoaște cineva să-mi spună pașii pe care trebuie să-i urmez pentru a intra în posesia informațiilor care mă interesează.
    Sunt angajat și contribuitor la Pilonul II de pensii și am următoarea situație:
    Fondul privat de pensii, prin Scrisoarea anuală de informare pentru contul meu de pensie administrată privat obligatorie, îmi aduce la cunoștință Situația contribuțiilor încasate în anul 2018 și printr-o notă sunt înștiințat că în anul 2018 (probabil și în anii anteriori, 2017, 2016, 2015…), în contul meu nu a fost virată nicio contribuție.
    În conformitate cu prevederile OG. Nr. 27/2002, privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, m-am adresat Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Muncii și Primului-ministru, dar n-am primit niciun răspuns.
    Vreau să aflu care este situația contribuțiilor mele, dar mai departe de atât nu știu ce aș mai putea face.

  9. Uitati-va ce satisfactie are in priviri fatuca lov,atunci cand spune ca a reusit sa depaseasca chiar pensiile speciale.Cocoana vrea sa ne extermine la propriu.Privirea aceea injectata permanent si cei doi ochi limpezi si aposi,vorba lui nea’Marin ,cu fasolea pe afara permanent cand este vorba de armata ,sarcastica a transformat problema pensiilor militare intr-o problema personala.Chiar nu o poate opri nimeni? Acest articol ar trebui expediat mutului,”telefonistului”de la M.Ap.N.,presedintilor celor doua camere…e.t.c.Magistratii militari sa ia pensie ori militara ori civila.Ar trebui sa se termine odata cu porcaria asta.Fatucii care nu mai stiu ce functie are,ptr.ca isi baga nasul peste tot i-as face un examen medical amanuntit.Are un spirit de tzatza ,care nu are ce cauta in politica.Idem Carmen D.A facut nebunul acela inchis vedete din nimicuri.
    Unde am amintit de nea’Marin era vorba de personaj.Expresia era asa: citez din memorie..”.ma uitai asaaa..la el.Avea niste ochi limpezi si aposi ca de vitel…” cred ca de Suca era vorba.

  10. Felicitari! Am sesizat ca acest articol a fost interzis la mediatizare pe Facebook! Interzis de catre politia politica din Romania, subordonata in mod evident politiei politice americane care controleaza si platforma Facebook! Si noi care credeam ca politie politica exista doar pe vremea lui Stalin si a lui Ceausescu … Te-am sprijinit cum am stiut, ca sa afle cat mai multe persoane despre continutul articolului! Toate cele prezentate, inclusiv aspectul bocancului pus in gat de americani armatei romane, sunt perfect reale!

  11. Daca veti cauta pe goagle veti observa ca la cautarea „simulare” obtineti numai sensuri de inselatorie, prefacere etc. Cum vine asta? La „program de simulare” goagle zice ca nu stie. Nici la „simulare matematica” nici la… Sunt surprins total. In facultate, am invatat despre programe de simulare. In principiu, se introduc date de intrare si prin formule matematice se obtineau date de iesire. Programele de simulare se faceau si la ASE. Ei erau cei mai tari, pe vremuri. De fapt, a simula, nu in sensul DEX-ului, inseamna a previziona pe baza unor date de intrare o anume evolutie a unui fenomen. Astazi, prin complexitatea de date si folosire IA, inteligentei artificiale, se poate simula orice. De la calculul suprafetei unei frunze de forma neregulata pana la evolutia civilizatiei intr-un ecart de peste 100 de ani. Datele de intrare sunt mult mai complexe: demografie, evolutie climatica, indivizi de hranit, impactul religiei, starea de spirit, capacitatea de evolutie sau de debilitate umana, productiile agricole, nevoile de hrana, starea ozonului, expunerea la radiatii, controlul spatiului vital, predictibilitatea unor economii, evaluarea globala a resurselor etc. Date de acum secrete si nespuse publicului. Toate simularile dau informatii despre starea de spirit, acceptul mental, comportamentul uman, expresia politica si implicit masurile de corectie a unor factori care ar iesi din predictibilitatea unui scop. Nu mai vorbesc de aplicatiile militare ale simularilor si a solutiilor rezultate din analiza predictiilor simulate. De fapt ce am spus pana acum e numai o vaga introducere. De unde sa stim ce ne asteapta? Nu va agitati, altii au deja rezultatele a cum va arata lumea peste 100 de ani. Incalzirea globala, stimulata de rapacitatea egoismului dictata de profit, la care nu se va renunta, pentru ca ea inseamna putere, va determina mutatii profunde ale civilizatiei umane de la aborigeni si pana la Papa. Nu va mirati, suntem deja la inceputul rapidei schimbari. Ce a determinat afluxul dorit, de musulmani spre Europa? Ca in 50 de ani Europa va purta burka? E o intrebare la care sigur nu avem raspuns. Dar crestinismul, veti spune? Pai crestinismul a cam dat-o in bara. Homosexualism, preoti femei, coruptie, avaritie, inchizitie pentru putere si nu ca principiu, apoi ramificatia crestinismului in catolici, ortodocsi, protestanti, anglicani, luterani, martorii lui Jehova, greco-catolici etc. Crestinism fara unitate? Decalogul crestin incalcat fara punitate? Iertarea, panaceu? Adica, ai facut-o dar te iert? Si religiile au dogmele lor, dar cea crestina s-a dovedit a fi cea mai vulnerabila. Admiterea prostitutiei, LGBT, care va determina o mare razmerita, euthanasierea,libertinismul, moda in sine dusa spre goliciune si sexualism exacerbat… Cate si mai cate…Cum poate fi disciplinat individul, redus la supusenie, fortat de fapt? Impunandu-i-se o credinta de la care daca se va abate va fi lapidat pana la moarte. De astfel de indivizi e nevoie in constructia simulata de cele mai subtil de complexe calculatoare si a carei concluzie sunt faptele in desfasurare azi. E simulata Romania peste 100 de ani? Bineinteles, contrapondere si varf de lance european intre doua mari puteri, Polonia si Turcia. Nu o contrapondere a romanilor ci a altora. Vezi si cele 30 mld ce vor fi investite de altii in Transilvania. Inchei deocamdata, dar revin, suntem niste nimicuri, niste gangaveli de sugari cautand sanul mater. Ce se intampla azi in Romania e un plan bine gandit, nu de acum, dinainte de Malta. Cei 30 de ani, cu pribegia noastra prin lume, demonstreaza asta. Demografia Romaniei va schimba autenticitatea urmasilor daci in nici 50 de ani. Vom disparea ca neam nu peste mai mult de trei generatii iar nepotii celor plecati afara, de nevoie, vor imbraca burka. Ce stim noi despre astea? Nimic, net-ul ne tampeste cu stiri, cate putin din toate si nimic. Si nestiind profundul ne uluim de cate si mai cate sunt prin lume. Ca si cum ne-ar fi foame si trebuie sa mancam, satui fiind, ne multumim. Si atat. Deci stiti ce e o simulare si la ce serveste ea? Revin pe tema.
    PS. Mascota Dracila a primit destul sa ucida neamul romanesc.

  12. Apropos de Trumpita. Credeam ca America First e o mutatie politica majora. Aiurea. Dupa investire, un fel de veste galbene l-au cam impresionat. Si dintr-odata ele s-au potolit. Ii tot dadea cu zidul mexican. Pana la urma, a cedat. E mai ieftin sa le dau bani la mexicani sa faca o politie de frontiera agresiva decat sa fac un zid. Ca doar nu sunt chinez. In final nea Trumpita a achiesat la ce i se ordona. Stai in banca ta. Fa ce spunem noi, te ocupi de nenea Kim, ca nebunul asta ne da bombe prin Frisco, cu Iranul stai bland, Mossadul stie cate grame de uraniu imbogatesc iranienii, cu chinezii las-o mai moale ca avem sa le platim datorii carca, iar cu Putin, vezi ca e de-al nostru, face si el muschi sa ne vindem si noi armamentele. Las-o asa. Adica, toata lumea se misca exact ca pe o tabla de sah stil Kasparov, lectia 147. Cand iranienii tocmira ca ei au facut norma de pace a uraniului, francezii lui Macron (si stim cine il binecuvanteaza) sarira cu mesaje de ingrijorare, dar nemtii nu. Deh, Darius a lui Istaspe era arian pur, cum zicea Hicler. Ei tac cu sanctiunile, normal. Si cum spusera astia ai lor, pana in ’53 in CCR-ul lor erau 98% magistrati nazisti. Ca si la noi azi, numai securisti. Cum sa se faca tranzitia? Lent sau deloc. La ce ne asteptam? Mai deunazi ziceam ca vine un nou ambasador american. Nascut in Romania. Sa am sperante? La ce si de ce? Poate il ducem prin Apusenii lui Charles, sau in Retezatul austriecilor, sau la Odorheiul unguresc unde nu mananci daca nu stii limba, sa vada si el patria mama. Eu sper, desi unei opinii de pe aici, mi-e teama. Jocurile astea se fac unde noi nici cu mintea nu putem extrapola. Cine sa ne reprezinte? Un neamt? Orban a zis, nu! lu’ Timmermans pupat poala…de Dracila. Credeti ca Orban le face de capul lui? Asta trebuia ejectat, maurul si-a facut treaba, Dragnea e in puscarie. De unde vedem ca Romania este cel mai ravnit teritoriu european. Corvete frantuzesti si olandezii au luat-o in mana. Mazare e prin puscarie ca a vrut actiuni la Portul Constanta. Oare cine le-o avea? Dracila stie si in curand vom vedea. Noi? Noi, ce? Noi privim meciul, aplaudam, ca altceva ce putem face? Baba Safta, chioara de albeata, fara bani si copiii aproape ce sa zica? Drepturile omului, Constitutia, dreptul la viata? La doctor n-o primeste nimeni, n-are bani, a lucrat la CAP. Habar n-are ea, ca si noi, de ce traieste. De-o fi, vine salvarea sa constate ca nu mai e nimic de facut. Si cine sa cheme salvarea? Parca e uitata de Dumnezeu sa ne aminteasca de copilarie, cand o vedeam in putere cu sapa-n spate, seara, venind de la camp. Cu ea moare o lume, cu noi, alta, cu copiii nostri, de-acum mari, cu copii, alta. Si? Si nimic.

  13. Ceausescu a avut dreptate. Annegret Kramp Karrenbauer, succesoarea Angelicei Merkel, vrea doua state, adica si Palestina ca stat. O zise acum la vizita in Israel. Se pare, dupa prestatia exceptionala a Romaniei la conducerea rotativa a UE, asa ca modestie, excluzand afirmatiile unui presedinte de stat roman, neamt, uluit de performanta, ca fiind din alta lume, nu romaneasca, concluziile cizmarului ucis se dovedesc, de bun simt si previziune epocala, ca au fost corecte. Regii daci au condus Roma, cand era mare, nu ca Odoacru, ala venind pe slabiciunea unui imperiu, si prin extrapolare exagerat istorica, ma intreb, romanii sunt destepti? Au fost dintotdeauna. Nu stiu de ce, poate gena. O sa ma acuzati de rasism. Nu, e adevar. O spun marii istorici straini de neam, de la Platon incoace. Deutschland inseamna Tara Dacilor. Cine ma poate contrazice? Dacia era pusa pe harta vechilor europeni pana in Yutlanda. Adica ce? Pai, cine nu are istorie nu exista. Cine spune altfel?

  14. Nu stiu de ce, dar oltenii vor da tonul. Tonul la ce? Tonul e la muzica, cine stie. Diapazonul vibreaza „laaaa” si de aici se racordeaza instrumentul. Pare-se ca diapazonul exista numai ca nu sunt urechi muzicale care sa-l puna in valoare. De ce? As fi scarbit sa afirm ca din lasitate, frica si comoditate. Am trait 18 ani intre olteni. Bucuriile de copil si adolescent naiv le-am impartasit cu copii oltenilor. Ii cunosc, simt ca ei, ii iubesc. Jianu, fiu de boier a devenit haiduc, Papura Voda, zice-se, i-a privat pe austrieci de bir, banii, latifundiarii olteni, au avut un cuvant greu spre un romanism adevarat. Azi, unde sunt oltenii? Da, un incapatanat de Neacsu, suflet mare si poet, mai face valuri pe aici. Numai ca nu sunt talazuri de briza ci valuri de furtuna, de se „cutremura o barca”. Si in Australia se simte, citindu-ne. Ce? Drama unui neam, drama ramasilor prin coclaurile patriei, speriati de globalizare, adica deposedare de a orice, conditie la masa frugala, si ma intreb, noi suntem lasi? sau diaspora care si-a uitat tara? Ce voteaza diaspora? Ce stie diaspora decat din presa aservita intereselor platite? Dragi romani din diaspora, frati cu noi de aici, din tara voastra, cu bunici, de-a Domnul inca vii, unde ascultati durerile noastre? Noi suntem aici iar voi votati acolo. Ce? Cum sa traim noi? Cum credeti ca ar fi bine pentru noi? De unde stiti, nefiind aici, zi de zi, la un medic, la o paine, la impozite? Ce stiti voi? Ne comparati, indiferent unde veti fi, cu legile si obiceiurile natiilor unde traiti. Dar nu aici, unde securitatea ne calareste pana ne extermina! De ce o face? Pentru putere, bani si averi. Si voi ce credeti? Ca ne e bine asa? In alte tari, grecii de exemplu, fara conotatie, le-au interzis diasporenilor sa voteze. De ce? Ca nu traiesc live in sistemul statal, care inseamna o paine, o bucata de carne, o pensie. Voi de unde ati plecat? De la bine? In niciun caz. Dragostea de cei care muncesc aici, in glia voastra, in proprietatile voastre, ar trebui sa va indoaie gandirea ca aici nu sunt venituri ca lefurile voastre. Aici e iadul globalizarii, mancam de afara si nu din pamantul tarii, muncim cat mai putem, dar tara e plina de batrani pensionari. Votati vorbe electorale, votati ca-n Vest, dar aici e tara, nu e Vest si nici nu va fi cat timp voi votati asa. Tara inseamna capital. Care? Cel dus afara de multinationale? Ce capital? Voi votati idei si principii, nu realitatea. Cel de-a vrut, voi ati crezut in manipulare, a facut ce fac toti. Dar el s-a pus contra, taran, si l-ati inchis. Si ce ramane? Ma intreb, voi plecati afara, de ce ne hotarati noua soarta cand voi ati fugit de ea? Nu din lasitate, din nevoie, dar noi de ce sa suferim ca am ramas si voturile voastre, intr-o iluzorie credinta, ne fac sa fim furati, umiliti si vanduti? Ca asa e acum. Ori nu mai votati, desi sunteti romani, ori veniti acasa sa vedeti ce va spun ai vostri, daca ii mai aveti. O mama, un tata, un var, orice de suflet. Altfel nu se mai poate. Aici e patria, nu afara. Acolo e altceva. Nu Romania voastra, cu copilaria voastra, cu tot. Si cea de maine.

  15. Noapte buna, dragii mei. E racoare dupa vipia de azi. Somn usor! Poate maine, d-ati p-acilea sa vorbim. Dialogul e un cuvant rar. Poate ziceti ceva, mai acatarii, accept si contre, poate ma mai trezesc din vise. Sau oi fi Moise, de vorbea in pustiu?

  16. Bai, hai cu „cuiul”. Zii pe scurt ce mai zic aia? Sefu’ zic bine, sunt cuminti. Ceva cu adresa? Au sarit calul? Sefu’, in limite normale. Unu baga ceva cu…Asa si, ce propui,? Facem fisa? Ar cam trebui. Bine, baga-l pe monitorizare, Gps, chestii, IP. Am inteles! Sefu’, i-auziti ce zice asta! …Zice bine, mai lasa-l. Chiar imi place. Deci ce fac, sefu’? Mai lasa-l, vedem unde ajunge. Sefu’, mie chiar imi place! Bai, te dai cu astia? Nu, sefu’, dar chiar ii doare! Lasa-i, ba, sa-i doara, e treaba lor! Hai ca pierdem vremea, altceva? Nu, sefu’. Bine, mai vine, ma, aia cu cafeaua aia? Zii, sa-mi puna frisca, du-te, ca asta uita, si mai e si nepoata aluia de la personal.

  17. PETIŢIE, adresată tuturor partidelor politice, instituţiilor şi structurilor cu atribuţii/competenţe în asigurarea securităţii naţionale.

    STOP TRANSFORMĂRII REZERVIŞTILOR ÎN MASĂ DE MANEVRĂ ELECTORALĂ.

    Toate partidele politice importante, în functie de nevoia si de momentul prielnic de a capitaliza simpatie electorală, încurajează campanii mediatice de hărţuire a PENSIONARILOR MILITARI CU OBLIGAŢII MILITARE ÎN CAZ DE MOBILIZARE/RAZBOI, bazându-se pe ,,setea de sânge’’ a populaţiei învrăjbite. Cadrele militare active care ies la pensie, pensionarii militari, ÎNDEPLINESC SERVICIUL MILITAR ÎN REZERVĂ, sub incidenţa Jurământului Militar depus, fiind rezerviști operaţionali cuprinși în planurile de mobilizare ale unităților din Sistemul  Naţional de Apărare. Astfel beneficiază de pensie de serviciu sau altfel spus, ,,solde de rezervist’’.
    Prin campanii mediatice regulate, pensiile militare ale rezerviştilor operaţionali, sunt transformate incorect în „pensii speciale”, sau, pentru incitarea mulțimii, în „pensii nesimțite”.
    Pensiile militare de stat nu trebuie confundate cu cele 8615 pensii(conform documentelor oficiale de la Curtea de Conturi) pentru diplomați, magistrați, grefieri, personal aeronautic, auditori şi funcţionarii publici parlamentari (indemnizaţii suplimentare la pensii).
    Pensiile militare de serviciu, de invaliditate şi de urmaș, care nu sunt pensii speciale, sunt acordate către circa 150.000 de persoane ( 76.000 MapN, 60.000 Interne, 14.000 servicii). Acestea nu fac parte din sistemul public de pensii ci sunt plătite din bugetele ministerelor de resort şi degrevează astfel sistemul public de pensii.
    Pensionarii militari au o pensie medie de 3000 lei, după o carieră în care le-au fost îngrădite drepturile şi libertăţile de care au beneficiat ceilalţi cetăţeni (Secțiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare)
    Din cauza mediatizării excesive a unui număr de 5-7 exemple de oportunişti cu pensii mari, oportunişti nemediatizaţi existând în toate domeniile, nu este posibil să se denigreze, hărţuiască şi să fie supuşi oprobiului public, permanent, pensionarii militari rezervişti operaţionali din SNAp, o resursa umană valoroasă pentru statul român. Acele abuzuri, punctual, trebuie analizate şi corectate. Dar pensiile militare de stat au existat( în ţara noastră din 1862), există şi vor exista în toate statele membre NATO si UE, din motivele enunţate mai sus.
    Pe subiectul pensiilor militare de stat, marea majoritate a jurnaliştilor noştri, fără să generalizez, ,,patrioţi până în măduvă’’, unii racordaţi la contractele bănoase cu statul, dezinformează cu bună ştiinţă, pentru un rating crescut, făcând indirect un grav deserviciu statului român, dar un serviciu partidului în slujba cărora se pun, transformând pensionarii militari în masă de manevră electorală.. Sunt şi jurnalişti oneşti şi imparţiali, care merită tot respectul cuvenit.
    Complementar, pe acest subiect, se declanşeazâ periodic acţiuni de trolling organizat în spatiul online şi audiovizual de către entităţi interesate în acest sens, persoane urcate pe valul mediatic, ţinta fiind Armata României şi pensionarii militari din SNAp.
    DOMNILOR POLITICIENI care urâţi militarii, jurnalişti, trolli, pe pensionarii militari rezervişti operaţionali din SNAp, i-aţi târât prin toată mocirla existenţială a ultimilor ani.
    VREȚI FĂRĂ EI? VREŢI SĂ SE DETAȘEZE DE JURĂMÂNTUL MILITAR DEPUS? VREŢI CA PENSIONARII MILITARI REZERVIŞTI OPERAŢIONALI DIN  SNAp SĂ ÎŞI PREDEA LIVRETELE MILITARE INSTITUŢIEI UNDE SUNT CUPRINŞI ÎN PLANURILE DE MOBILIZARE ALE UNITĂŢILOR? ESTE SIMPLU! Poate doreşte statul român să-si angajeze MERCENARI, dacă mai are timpul necesar la momentul agresiunii, şi să constate necesarul de pregătire a resursei umane şi resursele bugetare implicate.
    Deciziile CCR si ICCJ (ex. Nr.20/20.02.2000/Dosar 5A/2000 si, repectiv nr.29/2011) stabilesc identitatea deplina de tratament juridic dintre magistrati si militari in ceea ce priveste modul de calcul al pensiilor.
    În orice stat civilizat, membru NATO şi UE, militarii activi şi în rezervă/retragere sunt preţuiţi pentru spiritul lor de a-şi da viaţa pentru apărarea ţării! Şi vă sunt vii tributul lor în vieţi pierdute, cu regularitate, în misiuni, inclusiv pe timp de pace. Nici o altă categorie socio-profesională nu depune un Jurământ , prin care se obligă să îşi dea viaţa, la solicitarea angajatorului, în schimbul salariului sau pensiei de care beneficiază! Pentru pensionarii militari rezervişti operaţionali Jurământ Militar depus este încă valabil. SUNT SINGURII PENSIONARI CU OBLIGATII MILITARE DUPA PENSIONARE.
    În orice stat responsabil, resursa umană înalt calificată în Sistemul  Naţional de Apărare, pe care o are ţara la dispoziţie, costă!

    STOP UMILIRII MILITARILOR ACTIVI ŞI ÎN REZERVĂ/RETRAGERE DIN  SISTEMUL NAŢIONAL DE APĂRARE!

  18. V-am adresat o întrebare și nu înțeleg de ce nu-mi este postată.

  19. Sunt angajat și contribuitor la Pilonul II de pensii și am următoarea situație:
    Fondul privat de pensii, prin Scrisoarea anuală de informare pentru contul meu de pensie administrată privat obligatorie, îmi aduce la cunoștință Situația contribuțiilor încasate în anul 2018 și printr-o notă sunt înștiințat că în anul 2018 (probabil și în anii anteriori, 2017, 2016, 2015…), în contul meu nu a fost virată nicio contribuție.
    În conformitate cu prevederile OG. Nr. 27/2002, privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, m-am adresat Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Muncii și Primului-ministru, dar n-am primit niciun răspuns.
    Vreau să aflu care este situația contribuțiilor mele, dar mai departe de atât nu știu ce aș mai putea face.

  20. Referitor la pensia suplimentara , Casa de pensii sectoriala a M.A.I., afirma ca aceasta pensie este inclusa in pensia de baza inca din anul 1998.Astfel potrivit art.4 alin.(2) din OUG 31/1998 privind unificarea fondurilor componente ale bugetului asigurarilor sociale de stat , precum si a celor pentru plata pensiilor cuvenite asiguratilor din unitatile cu atributii in domeniul aprararii nationale , ordinii publice si sigurantei nationale: „Incepind cu luna noiembrie 1998, pensiile suplimentare existente in plata, precum si cele care vor fi stabilite potrivit dispozitiilor legale se includ in drepturile privind pensia de baza.
    CURTEA DE APEL Alba Iulia/SECTIA I CIVILA/
    DECIZIE CIVIILĂ Nr. 515/2018
    Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată prin OUG 57/2015 prin art. 28 – 30 prevede modalitatea de stabilire a pensiilor militare. Astfel, conform art. 28 baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegere. Potrivit art. 29 din lege, pentru o vechime cumulată de cel puțin 25 ani, cuantumul pensiei este de 65 % din baza de calcul determinată conform art. 28; pentru fiecare an ce depășește vechimea în funcție de 25 ani se adaugă câte 1 % din baza de calcul.
    Art. 30 din Legea nr. 223/2015 limitează însă pensia stabilită/recalculată/actualizată în conformitate cu dispozițiile anterior enunțate la maxim 85 % din baza de calcul prevăzută la art. 28.
    În consecință, pentru vechimea în serviciu, aplicând plafonul procentual de 85 % la baza de calcul de 1936 lei, rezultă o pensie de serviciu în cuantum de 1646 lei, la care se adaugă suma corespunzătoare ordinului/semnului onorific plus indexarea de 5 % în baza OUG 57/2015, în total 2074 lei.
    Reclamantul pretinde însă că trebuia să beneficieze și de un spor de 9 % în temeiul art. 108 din lege care prevede că “pentru militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care au plătit contribuție la Fondul pentru pensia suplimentară și/sau contribuția individuală la buget la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de:
    a) 3% pentru o vechime a contribuției între 5-15 ani;
    b) 6% pentru o vechime a contribuției între 15-25 ani;
    c) 9% pentru o vechime a contribuției peste 25 de ani.”
    Contrar modului de calcul utilizat de pârâtă, procentul de 9 % nu se include în procentul de 85 % – plafon prevăzut în art. 30, ci este un drept suplimentar, recunoscut exclusiv în favoarea celor care au plătit contribuția pentru pensie suplimentare și deci trebuia adăugat la pensia determinată conform art. 28-29 din lege.
    Calculul pârâtei în sensul adăugării procentului de 9 % pentru pensie suplimentară la procentul stabilit pentru vechimea realizată de reclamant, prin aplicarea apoi, per total, a plafonului de 85 %, golește de fapt de conținut dreptul recunoscut prin art. 108. Aceeași concluzie rezultă și din succesiunea normelor din cuprinsul legii, sporul pentru pensie suplimentară fiind reglementat doar în partea finală. Dacă intenția legiuitorului era să includă și acest spor în p lafonul maxim de 85 %, în mod cert reglementarea se regăsea anterior plafonului instituit prin art. 30, în dispozițiile privitoare la modalitatea de calcul al pensiei și nu în mod distinct, într-un alt capitol (final), sub forma unui spor procentual suplimentar, care se aplică la pensia stabilită.
    Este de observat că în timp ce art. 28-30 au în vedere baza de calcul și stabilirea cuantumului pensiei în raport de vechimea în serviciu realizată, art. 108 reglementează un spor procentual la cuantumul pensiei stabilite pentru persoanele care au înțeles să achite contribuțiile la pensia suplimentară.
    Un alt argument că sporul prevăzut de art. 108 nu _______________________________ de art. 30 este faptul că acest spor este o contraprestație a plății contribuției la fondul pentru pensia suplimentară și nu se confundă cu pensia de serviciu. Prin urmare, numai cei ce au contribuit la acest fond au dreptul de a beneficia de contravaloarea acestei contribuții, deoarece corelativ obligației de plată a contribuției la fondul pentru pensia suplimentară s-a născut dreptul celui ce a plătit această contribuție de a beneficia de acest spor.

  21. @Gabriel, mergeti la Casa de Pensii Judetene( Sector Bucuresti) cu CI si solicitati Situatia CAS platite de angajator dupa anul 2001; sper ca angajatorul nu v-a platit la „negru”..!
    Casa Nationala de Pensii vireaza cota parte la Pilonul 2 daca are de unde !

  22. @Gabriel – La pilonul 2 de pensii au inceput sa cotizeze cei nascuti dupa 1963, inclusiv. Daca angajatorul nu a virat CAS -ul nu ai bani nici la pilonul 1, iar la pilonul 2 nu mai are rost sa ne gandim ! Pentru a vizualiza lunar trebuie sa iti deschizi un cont la Casa de Pensii, lucru ce implica, la inceput, cel putin o deplasare la locul unde este aceasta.Bafta !
    Apropo de pilonul 2 : au trecut deja 11 ani de la infiintare, iar cei nascuti in 1963 mai au 9 ani pana la 65 de ani. Nici acum nu a fost legiferat modul in care poti valorifica suma adunata !!!!!

  23. Interesanta analiza domnului Neacsu. Foarte greu de indreptat lucrurile in domeniu. Daca nu se pun la masa reprezentanti ai tuturor partidelor, ai rezervistilor si activii cu atributii in domeniu nu se va rezolva. Oprea se lauda cu legea din 2015, dar nici acum nu realizeaza ca bulversat tot sistemul, iar principiul care ar trebui sa stea la baza sistemului, la grade/functii si vechime egala pensii egale, este inaplicabil.Legea din 2015 a creat o clasa de privilegiati si a „golit” sistemul de profesionisti, indeosebi din randul cadrelor de conducere si ai celor cu experienta.In rest, no comments

  24. Vă salut domnule Neacsu.

    Pe când veți aborda și problema rezervei armatei? Mă refer la rezerva mobilizată în caz de necesitate.
    De 3 ani de zile este un vigoare legea rezervistului voluntar. Din păcate, rezultatele sunt mult sub așteptări. Atât în privința recrutării prin neacoperirea locurile planificate, dar mai ales în ceea ce privește retenția celor putini care s-au înrolat în program. ( vedeți răspunsul la interpelarea din senat Raspuns nr. SG 2433 din 22.4.2019 Vezi detaliu
    Programul de recrutare a soldaților și gradaților rezerviști voluntari ). S-A încercat adaptarea legii 270 pentru a face mai atractiv acest program , dar de mai bine de un an acest proiect de lege este pierdut pe la minister…

  25. Cand o vad pe tuta gretoasa (docila,analfabeta functional) Dracila (la tv-wc) ma apuca dorul de prostituata hoata Udarea.

  26. Principiul ,,CINE IMPARTE, PARTE-SI FACE,, a stat la baza legislatiei pensiilor militare dupa anul 2001:
    1. Legea nr 164/2001, privind pensiile militare de stat, baza de calcul folosita pentru stabilirea /recalcularea pensiilor a fost Solda lunara bruta avuta in ultima luna de activitate si a avantajat cadrele militare prin acordarea unor sporuri in ultimile luni inainte de trecerea in rezerva cu drept de pensie, cum ar fi, Indemnizatia de comanda si/sau Solda de merit.
    2. Legea nr.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, baza de calcul o reprezinta, toate veniturile lunare pentru care s-a platit CAS inclusiv prime, premii, indemnizatii, compensatii, numeroase sporuri, si o majorare a punctajului lunar pentru grupele de munca(25% si/sau 50%, cf.HG.S 1019/2010) plus procentele acordate pentru pensia suplimentara( intre 13 si 22% ). La recalcularea/revizuirea pensiilor militare, au fost avantajati si militarii cu o vechime mare si grupe superioare de munca, aprox.70%.
    3. Legea nr.223/2015, privind pensiile militare de stat, in varianta promulgata, baza de calcul prevazuta la art.28 cuprindea media TUTUROR VENITURILOR BRUTE realizate in cele sase luni alese, si OuG.nr.57/2015 a corectat baza de calcul la nivelul mediei SOLDELOR LUNARE BRUTE, dar Ordinul MApN.nr. M25/2016 a permis introducerea in baza de calcul a celor ,,n,, sporuri prin art.11. lit.g)-alte elemente salariale..!
    PS. Astept un punct de vedere si de la @MATEIAS..!

  27. Niște nenorociți toți politicienii! Iar noi ne disipăm în numeroase acociații, că fiecare vrea să fie „șef”! Și, culmea, generalul de operetă, Oprea, pensionar ca „jurist militar”, deși n-a judecat niciun proces, împreună cu Coarnă, Pricină și alții, vin cu o nouă organizație! E și vina noastră…. Șmecherul de Ponta zice că „e cu noi”, dar avea pregătită ordonanța pe care a dat-o apoi Cioloș. Așa că toți pesediștii, începând cu Năstase, ne-au hăcuit. Pe Oprea Năstase l-a ridicat. Apoi s-a dat cu Băsescu, cel care a vrut să intre la marina militară, dar avu medie mică și de atunci are ură pe militari, apoi cu Ponta. Și zice că ne-am remarcat „doar la munci agricole”. De ăsta cu cusutul nasturilor chiar în Craiova, ce să mai zic! La asemenea comandanți supremi…

  28. Mulțumesc tuturor celor care mi-au răspuns, dar, fie n-ați înțeles situația, fie nu ați citit atent. Sunt angajator și contribuitor, am spus. Angajat la o multinațională, iar firma a virat sumele reprezentând CAS în anul 2019 lună de lună din salariu la CNPP. Cineva îmi spune de un cont la CNPP, dar prin acesta se poate verifica numai sumele virate în contul tău de către angajator, nu și cele virate de CNPP către fondul privat.

  29. @Gabriel,
    Ups! Vreti sa spuneti ca sumele virate de dvs nu au intrat in contul privat al angajatilor? WOOOOOOOOOW. Asta e bomba atomica, inseamna ca cineva de la CNPP e deturnat fondurile, sau…ati gresit un numar de cont. Verificati mai multe si daca se intampla la mai multe, anuntati DNA. Daca s-a intamplat doar la un caz, e posibil sa fie o greseala sa fi gresit o cifra, verificati numarul de cont.

  30. Nenea Gabriel are o problema. Arunca o piatra. Nu stie ce sa faca, ce vreti. E de toata jena. Tara arde si baba…Noi tocmim aici de pensia painii de maine si nenea Gabi o da cu alt pilon. Asa si? Daca a gresit ceva, ultima salvare e 112.Nu de alta dar huhurezi d-astia ii intalnesti prin toate coclaurile. Mai, Gabriele, angajator, tu citesti niscaiva legi? Daca nu, du-te la ghicitoare! Amaratul de tine cu pilonul tau!
    Armata se va dota cu corvete frantuzesti. Nu e rau ca se fac la Galati. E in Romania. Da’ atata banet? In fond, corvetele astea ne vor bloca pensiile cel putin cinci ani si daca mai punem si F35, ca pe F16 nici nu l-am platit, basca alte angarale pe la Moreni, si dai la greu, bani de unde? Tot din aia 2%, da’ pentru pensii? Zise cineva p-acilea de pensia aia suplimentara, platita pesin pe fluturas, asa si? Pai…Ce sa mai vedem, nene, barem p-aia dati-ne-o ca am platita-o toata viata. E ca un fel de pilonu’ lu’ Gabi! Culmea. Numa’ ca Dracila, cu poseta la Teo, finantistul tatii, zice, vom vedea. Ce sa mai vedem, tanti, da-ne banii si gata, ce atata frectii?

  31. Timmermaniada lui Dracila e in plina desfasurare. Inlaturarea tuturor oponentilor patrioti si mai ales, dragnieni. Veorica asta parca e extraterestra. Nu a umblat prin coclaurile patriei sa o voteze lumea pe ea cu Dragnea de mana, nu mai e vecina cu Dan prin Videle, nu mai e nimic decat timmermaniana bruxelleza bildenbergiana. Vreti Schengen, dati Constanta. Si ea zice, o facem si p-asta. Al din Deal, mutu’ ala, tace, normal eufemism, n-o mai face incapabila si nu mai stiu cum, de parca s-au indragostit intr-o politica, si merg, pas cu pas, tinandu-se de mana…Te doare capul nu alta. Femeia e femeie. Ca vulpea, nu face pui pana nu are vizuina. Pana atunci umbla, se zbate, cauta, sapa, se chinuie saraca si, in final, gaseste o scorbura, protejata, pitita securistic si maraie. Aici e bine! Unde o fi bine in tara asta, nu stiu, in buzunarele unora poate dar pampalaii de romani tac si zic ca de, stie Veorica, nu mai e proasta cum o faceau toti, acu’ s-a desteptat peste noapte. Una mai hatra zise, coafura ca coafura, da’ cu ce spray s-o da? Ca prea vorbeste frumos. Ca mierea de mai. Ce mai? Mai incolo, vedeti voi…

  32. @neacsu marin

    Da, dle Neacșu, asta vreau să spun, că, în anul 2018, în contul meu de la fondul privat de pensii, nu a fost virată nicio contribuție. Asta îmi spune printr-o informare fondul care-mi administrează contul meu, deși angajatorul a virat contribuția mea la CNPP, lună de lună, verificat acest lucru. Vreau să aflu ce s-a întâmplat, unde-s contribuțiile mele și nu reușesc. CNPP, nu răspunde, Ministerul muncii, nu răspunde, Guvernul nu răspunde, termenele au trecut de mult, chiar și cu cele 15 zile peste cele 30, ca termen de a da un răspuns. Ne batem cu pumnul în piept că avem legi… Aiurea!

  33. @Neacsu Marian.
    Datele despre mobilizarea armatei sunt secrete întradevăr. Programul rezerviștilor voluntari însă nu
    Legea este publica, numărul de locuri anuale sunt publice. Interpelarea din senat în care este expusă evoluția acestuia este publică. La aceasta rezervă mă refeream.

  34. @Gabriel,
    Ma bagati in ceata. Vorbiti in calitate de angajator sau de angajat ?

  35. @Neacșu

    ”Eiii, cum să vă bag în ceață”?! Cred că ați citit ”turbo”. Normal că în calitate de angajat.

  36. @ Gabriel
    Mai sus ati spus ca sunteti angajator si contributor si ca banii depusi de dvs nu au ajuns unde trebuia. E adevarat ati spus ca sunteti si angajat la o multinationala, dar asta putea fi alta poveste. As indrazni sa banuiesc ca lucrarti undeva la personal sau financiar si ati depus banii in numele firmei, dar unul din angajati, poate chiar dvs ,au onstatat ca nu au intrat banii in cont. Intrebati-va directorul sau pe casier, sau cel care face actele, apoi daca ei va spun ca au facut totul legal ceretipatronului sau directorului sa sesizeze curtea de conturi, DNA-ul Parchetul, ANAF, sau pe cei care se ocupa de asa ceva, inclusiv protectoa consumatorului.

  37. @neacsu marin

    Domnule Neacșu, n-are nicio importanță unde și ce lucrez, oricum bănuiala dvs rămâne doar bănuială și îndrăzneala la fel. Domnule Neacșu, după ce angajatorul a virat instituțiilor statului CAS-ul și CASS-ul, și celelalte care mai sunt, datorate de salariat și plătite de angajator, nu-l mai interesează ce face statul cu banii, deci nu-i pot cere nimic patronului din tot ce-mi recomandați.
    Vă mulțumesc, chiar dacă plec nelămurit!

  38. @Gabriel,
    Eu sunt si mai nedumeritdecat dumnevoastra pentru ca nu reusesc sa inteleg ce reclamati. Faptul ca ati depus niste bani in contul unor angajati si nu au ajuns sau faptul ca nu au intrat niste bani in contul dvs? Daca nu sunteti nici angajator si nici nue vorba de contul dvs ca angajat, despre ce e vorba?Cata vreme nu explicati clar care e situatia dvs si nu explicati clar in ce consta problema, nu va fi nimeni in stare sa va dea un raspuns. Un weekend placut !

  39. @neacșu marin

    Am spus, în toate postările mele:
    1. Sunt angajat și contribuitor la Pilonul II de pensii;
    2. Fondul privat de pensii…îmi aduce la cunoștință…că în anul 2018, în contul meu nu a fost virată nicio contribuție;
    3. Angajat la o multinațională, iar firma a virat sumele reprezentând CAS în anul 2018;
    4. Asta vreau să spun, că, în anul 2018, în contul meu de la fondul privat de pensii, nu a fost virată nicio contribuție, deși angajatorul a virat CAS-ul la CNPP;
    După toate acestea, nu înțeleg cum puteți fi și mai nedumerit.
    Dar să o lăsăm baltă, m-am adresat greșit.

  40. @Titi

    Stimate domn, aceste probleme le cunosc, le-am verificat. Problema mea este că din CAS-ul virat la CNPP în contul meu de instituția în care muncesc și din care i-au salariu, aceasta, CNPP nu a virat în 2018 pentru Pilonul 2 la care contribui, nicio cotizație. Am solicitat explicații Casei, Ministerului Muncii, Guvernului și n-am primit niciun răspuns. Am intrat aici, la persoane cu ”vechime” în viață, experiență, persoane care stăpânesc legislația țării mai bine decât mine, cu rugămintea de a mă ajuta cu ce trebuie să mai fac pentru a afla unde au ajuns aceste contribuții pentru Pilonul 2 dacă au fost virate, sau de ce n-au fost virate și ce s-a făcut cu banii. Ce-i așa greu de înțeles?!

  41. @Gabriel,
    In acest caz, daca institutiile carora le-ati solicitat raspuns, nu au raspuns in timpul legal 30 + 15 zile pentru situatii deosebite, le puteti actiona in instanta pe contencios administrativ pentru incalcarea legii 233/2002 . Asta in ceea ce priveste institutiile carora v-ati adresat si nu au raspuns. In ceea ce priveste lispa virarii fondurilor in contul dvs va trebui sa identificati cine se face vinovat de faptul ca banii respectiv nu au intrat in cont. Daca aveti certitudines si dovata faptului ca institutia la care lucrati a virat banii, dati in judecata institutia care trebuia sa livreze banii in cont. E o problema care necesita raspunsuri de la anumite institutii( care de fapt nu v-au raspuns) pentru a putea identifica vinovatul. De aceea ce nevoie sa le actionati in contencios administrativ, ca sa aveti un raspuns daca au primit banii si daca i-au virat in contul dvs , iar daca nu, de ce nu . Deci primul pas, fortarea in instanta sa va raspunda la solicitare.

  42. A aparut formatul de impozitare progresiva a pensiilor militare sub 20.000 lei.
    Valoare salar mediu brut – 5163 de lei.
    Valoare pensie bruta – 4747 de lei
    Impozit – 2747 de lei
    Valoare pensie militara – 4472,3 lei
    Prin regula de 3 simpla se pot afla alte coordonate. Materialul este in format excel si se calculeaza automat , dar il am in telefon.
    PSD la fel ca si PDL, taie iar din pensii militare , dupa ce a latrat ca in programul lor de curvernare nu o sa faca asa ceva. Multa MUIE PSD. Eu am 132 de lei taiati dupa noul format.

Comentariile sunt închise.