Nu mișca, că te-mpușcăm !

Categoria Actualitate


Încă de la începutul lunii, aveam în gând să scriu câte ceva despre polițiștii și milițienii noștri, pentru că orice s-ar spune avem și, și, deși unii ar spune că după 30de ani de democrație au ieșit la pensie și copii milițienilor. Nu stimați tovarăși, nu au pierit, ei se formează în continuare la aceleași școli și după aceleași tipare, ca și acum 30 de ani. Și tare îmi e teamă că milițienii de acum sunt mai milițieni decât Garcea. Dar, am spus, avem și polițiști. Puțini dar avem.

Ce mă făcuse să mă gândesc la abordarea acestui subiect acum aproape o lună? Modul în care au acționat Milițienii noștri la capturarea lui Boldea Ionel, ucigașul din Făgăraș. Nu știu câți au văzut filmul ”capturării”  lui Nelu, dar dacă nu l-ați văzut ați ratat cea mai mare comedie a anului. Vă rog urmăriți toată înregistrarea, merită pentru că numai așa veți realiza cât de pregătiți și profesioniști sunt milițienii din Poliția română. Dacă ar mai fi trăit Caragiu ar mai fi cerut un film cu BD. Ce Căpșună, ce Harpalete, urmăriți acest film al capturării lui Nelu și veți vedea în toată splendoarea ei, Miliția română în acțiune.

Deci după ce îl pun jos, pe prins, un grup de milițieni, superiori numeric, tactic și logistic,  încep să își încordeze mușchii și să arate cât de duri pot fi ei. Nelu e jos, 3-4 milițieni în leagă, bruschează și țin la pământ, omul nu opune rezistență, e calm, vinovat sau nevinovat le dă detalii, iar ei îi strigă în ureche :”Stai cuminte, nu mișca, că te-mpușcăm”. Cel care făcea pe duru părea că e la prima acțiune sau acționează ”școală”. Așa știa el că trebuie să facă, să strige, să fie dur, indiferent ce făcea… suspectul. După voce și intonație ai fi zis că el are pistolul pus la tâmplă. Mai departe, doi milițieni stau cu picioarele pe suspect, ăla nici să respire nu mai poate, dar milițianul nostru continuă să strige până la răgușire, ” Stai cuminte, stai cuminte Nelule, nu mișca că te-mpușcăm”. Rețineți că îi spunea ” Nelule” din prima, probabil făcuseră o tablă mai înainte.  Ba, îi mai și spune lui Neluțu să se salveze, în condițiile în care ăla era întins pe jos, încătușat,  cu genunchi puși pe spinare. Cum să se salveze, să încerce să fugă ? Replică inutilă, pe care a învățat-o în școala de la Băneasa sau Câmpina, dar nu a reținut în ce condiții și cine spune replica asta. Asta și-a adus aminte, asta a spus: ”salvează-te!”. Replică inutilă, idioată în condițiile date. Și în timp ce îl percheziționau și îl întrebau ce are în buzunar, în mână, același ”hot shut” îi spune ”Gura!”. Păi ori să răspundă la întrebări, ori să tacă ? ”Stai cuminteeeeee, nu făăă prostii că n-are rost”. Dacă avea rost, cred că îi dădeau voie să facă prostii, dar nu avea rost. Ca la carte. Milițianul nostru arată că are suspectul sub control , că stăpânește situația și a reușit să stabilească un modus vivendi cu suspectul, exact așa cum scria la regulament.  Și ciudat, după ce îi spun pe nume,minute bune,  milițienii  nostri își aduc aminte de proceduri și trec la identificarea suspectului: ” Numele, numele tău!”. Păi cum adică, până atunci îi spuseseră Nelule la plici ? Bă ești prost? Cred că și Robi din Las Fierbinți ar fi realizat ridicolul situației . Prinsul declară că îl cheamă Boldea Ionel, dar politiștul continuă să îi spună nelu, că așa îi spunea el în copilărie. Cred că dacă nu recunoștea că îl cheamă Nelu și nu Ionel, îl băteau până recunoștea. De aici încep procedurile învățate după 89, ca în filmele americane cu polițistul bun și polițistul rău. Unul îl amenință și îl bate din vorbe, altul îi vorbește blând, în tratează ”omenește,” pentru că, nu e așa, până la proba contrarie este nevinovat și are și el drepturi:  ”Stai liniștit, că o să fie totul în regulă, să nu te agiți deloc da? ” Un alt milițian îl tot apăsa pe cap, probabil voia să îl irite, omul se ruga să nu îl bruscheze, că I se pune pata  dar ei milițianul nostrum, sau ”polițistul rău” îi tot spunea să tacă, să vorbească doar când e întrebat. Păi tot era întrebat, dar nu era lăsat să răspundă.

Nu mai continui cu analiza, dar cred că am văzut cel mai clasic caz de incompetență și stupiditate în materie de proceduri. De ce așa? Pentru că oamenii se știau filmați și voiau să dea ”all de best” să vadă șefii și populimea la tv ce buni e ei și cum aplică ei procedurili ca la carte. Jalnic. Eu aș scoate filmul respectiv de pe net, pentru că este cea mai clară dovadă de incompetență, sau mai bine spus, o lecție despre cum nu trebuie să acționeze poliția română. Dar ei erau filmați, trebuia să se remarce nu ? S-au remarcat.

După acest episod am vrut să scriu articolul, dar am decis până la urmă să îi las, e și ei oameni nu? Numai că uite, a apărut un alt caz ”școală” cu o altă intervenție ” respectând procedurile”, cazul despre care vorbește acuma toată lumea, unii au ieșit să protesteze, alții să demită, alții să își facă .. imagine cazul Alexandra. Să fiu sincer, pe mine nu mă miră că s-a putut întâmpla așa ceva, așa acționează milițienii.Încă de pe vremea lui Ceașcă, dacă un echipaj era chemat să intervină într-un scandal, milițienii interveneau numai după ce unul din cei în conflict era jos, iar ei nu mai erau în pericol pentru că celălalt ori fugise, ori fusese imobilizat de alții. Așa scrie la carte, ”viața și integritatea organului înainte de toate!”. Nu contează faptul că legea spune că ei, polițiștii au ca sarcină protejarea cetățeanului și respectarea legii, nu , ei acționează doar dacă sunt în siguranță, și dacă sunt ” sesizați” sau trimiți în misiune. În rest, dacă trec pe stradă și văd un barbat agresând o femeie, nu se bagă, nu au dreptul, fără ordin de la procuror, ei nu mișcă deși art 26(1) din Legea privind organizarea și funcționarea Poliției române spune că aceasta, deci întregulpersonal al poliției române,  ”apără viaţa, integritatea corporală şi libertatea persoanelor, proprietatea privată şi publică, celelalte drepturi şi interese legitime ale cetăţenilor şi ale comunităţii.”Iar art 39 din aceeași lege spune că : ” Art. 39. – Poliţistul este obligat să ia măsurile necesare pentru înlăturarea pericolelor care ameninţă ordinea publică sau siguranţa persoanelor, în toate situaţiile în care ia cunoştinţă direct ori când este sesizat despre acestea. ” Au procedat polițiștii așa în cazul de laCaracal? Da de unde. Au stat cuminți, pentru că un procuror, (alt procuror? De la Doamna Pițurcă încoace procurorii ăștia fac doar ce vor mușchii lor și nu îi întreabă nimeni nimic) a decis să se intervină la 6 dimineața, pe lumină, să nu I se întâmple ceva. Milițienii spun că au fost legați de mâini, pentru că cel care decidea intervenția era procurorul. Procurorul va spune că nu a fost informat cu privire la gravitatea faptei, dar că milițieniiputeau intervene și fără ordinul lui, dacăconsiderau că e nevoie, conform articolului 39 expus mai sus, a art 27.2(c) din Constițuție, art 15. b. III , art 61 și 63 din Dispoziția Drectorului general al Poliției Române nr 643 din 05.12.2005.

Presa deja dezbate câteva informații pe surse sau oficiale privind modul în care s-a intervenit, dacă și când a fost localizată poziția apelului,dacă aveau dreptul polițiștii să intervină fără mandate de la procuror și alte nimicuri. Aceste problem au fost și vor rămâne ”în vigoare” pentru că în România, nici un legiuitor nu vrea să respecte Constituția care cere ca legile trebuie să fie clare. Nu se poate așa ceva, legile noastre trebuie să respecte regula lui Zegrean, adică să fie interpretabile. Punct.

Din această cauză încă orbecăim prin justiție, cu justiția, în numele justiției, niciodată nu vor fi găsiți vinovații adevărați, vor fi schimbați, nu pedepsiți, doar schimbați de pe funcții câțiva factori de decizie, dar cei cu adevărat vinovați nu vor păți nimic așa cum nu a pățit nici doamna Pițurcă cea care a comis un abuz. Nici procurorul care a interzis intervenția în cazul Alexandra nu va păți nimic, deși el este principalul vinovat, pentru că polițiștii, chiar dacă aveau dreptul prin articolele pe care le-am menționat să intervină, nu au făcut-o de teamă că procurorul le face dosar dacă nu îi execută ordinul.Nu e mai puțin adevărat că poate le-a convenit și lor, era riscant să meargă înarmați noaptea în casa unui om care poate avea o pisică, poate  era supărat că a mâncat bătaie Viitorul, cine știe. Suntem în țara condusă de procurori și la ordinul lor se fac dosare fictive, abuzuri, se  dau mărturii strâmbe se fac urmăriri și interceptări ilegale, se răpesc copii și, mai nou, se produc crime sub ”atenta supraveghere” a Milițienilor.

Degeaba se schimbă subprefecți, șefi de poliție, sau sunt ”mutați disciplinar” câțiva agenți, problema este mult mai profundă. La 5 ani de la incidentul din Apuseni unde STS-ul, Poliția, Salvamontul, Comandamentul pentru situații de urgență, s-au acuzat reciproc și alte cazuri similar care s-au petrecut după,Apuseni,  noi ne aflăm la același punct. Un nou circ cu aruncarea pisicii de colo-colo și nimic concret. În România legile poate le fac parlamentarii și guvernul, dar legea, LEGEA  O FACE PROCURATURA . În toate situațiile. Ei decid cine e vinovat, cine nu, ei pun sub acuzare judecători ai CCR sau ICCJ și duc la schimbarea lor din funcție, chiar dacă mai târziu se dovedește că totul a fost o făcătură, ei nu sunt pedepsiți, ei au cuțitul,  ei taie și spânzură. Ați văzut vreun procuror condamnat pentru abuz ? Eu nu. Iar milițienii din Poliția română le execută ordinele, chiar cu prețul vieții unei fete de 15 ani.

Am auzit că domnul Iohannis a înfierat cu mânie nemțească  situația creată și cere pedepsirea vinovaților. Dar dacă s-ar putea ca unul din vinovați să fie el? Recent, domnul Iohannis a refuzat promulgarea  unei legi care prevedea,  printre altele,  că polițistul are dreptul de a intra  „în orice mod într-o locuinţă sau orice spaţiu delimitat ce aparţine ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimţământul acesteia sau al reprezentantului legal, pentru: (…) d) a prinde autorul unor acte de terorism, dacă există indicii că acesta se află în acel spaţiu”. Dacă ne gândim la câți milițieni sunt în Poliția română, îi dau dreptate. Dacă ne referim la acest caz, se poate spune că a favorizat fapta, indirect, pentru că dacă legea era promulgată, milițienii nu mai aveau scuză. Dar, se mai pune întrebarea, sechestrarea și uciderea unei persoane e act de terorism ? Iată deci că iarăși legile noastre Zegreniene creează monstruozități.

Una peste alta, mor oameni nevinovați și nu se schimbă nimic, doar niște funcționari, cu alți funcționari, obiceiurile și legislația nu.

PS: Imi place avântul noului ministru de interne care s-a mutat la Caracal și promite reforme în minister.Vrea și el să lase ceva în urmă, să vorbească lumea despre el cum vorbește Oprea despre el însuși. Pentru un remarcat al ”revoluției” din 89, la fel ca și Mitralieră, nimic nu e imposibil, mai ales când primești  de la stat, gratuit, pământ pe plaja Mamaia.

https://www.rfi.ro/politica-108321-legea-puteri-sporite-politisti-contestata-ccr-klaus-iohannis

http://www.apador.org/wp-content/uploads/2017/12/manual-practici-politie.pdf

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=35063

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

48 Raspunsuri la Nu mișca, că te-mpușcăm !

 1. geofreeland

  Dacă nici acum nu demilitarizăm SRI, poliția, STS făcându-i civili profesioniști, dacă nici acum nu-i scoatem pe porcurori din magistratură suntem o țară condamnată la o dictatură prezidențială, la un dezmăț discreționar împotriva legii și Constituției care apără drepturile și libertățile cetățeanului. Altfel, ne vor muri copiii, averea nației românești.

 2. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Politia cica este demilitarizata. Ei nu sunt militari, ca obligatii, pentru ca au dreptul la proteste, greve, si sindicate, au doar drepturi militare, respectiv grade, pensii, dreptul de apurta atma si protectia legii asupra lor. In ceea ce priveste scoaterea procurarilor din randul magistratilor, asa cev nu se va intampla. Daca li se ia acest drept, ei ce mai fac, cine iimai baga in seama, pe cine mai ameninta, cum mai fac ei dosare, CUM MAI EXECUTA EI ORDINELE POLITICE ? ? Se poate asa ceva ? Asta e atac la independenta justitiei.

 3. Dan

  Criminalul fetelor din Caracal a inceput sa ciripeasca. Acum probabil il vor „sinucide” ca sa nu apuce divulge relatiile dintre interlopii de acolo (exemplu clanul Oaca) si organele statului ai caror sefi poftesc la fete cu carnea tanara. Colonie blestemata aici sediul ghenei iadului!

 4. NeO

  Revoltător. Dacă STS localiza apelul, poliţia putea măcar să descindă la locul faptei măcar pentru a amenda un eventual apel fals. Tot ce s-a executat ulterior e doar prostie şi incompetenţă instuţionalizată. După ce am văzut imaginile cu localizarea apelului spun clar că o vină foate mare revine STS. Nu e posibil să fi tras de mânecă încă din 2007 iar tu instituţia statului să cheltui sute de milioane pe interfeţe pentru software gratuit de Google. Adică îngraşi firme cu acţionari gen Ghiţă sau foşti angajaţi ai instituţiei şi nici măcar nu primeşti o soluţie viabilă pentru o localiza măcar în raza a 100 metri un om care are o urgenţă? Înseamnă că în anul 2019 poliţia amendează un abuz de apel la 112 doar dacă te găseşte în cartea de telefon sau după abonamentul la firma de telefonie(sau dacă apelează la SRI şi din convorbirile interceptate află cine eşti)! Sper să nu citească acest lucru oamenii cu predispoziţii la rele, doamne fereşte vreun nebun islamist.Asta nu se rezolvă cu demiteri, asta necesită proceduri judiciare împotriva tuturor celor care au decis în acest domeniu în ultimii 15 ani.
  Acum ceva timp plângea domnul Arafat că sistemul 112 are incă Windows XP, dar întrebarea principală este CINE e responsabil de localizarea apelurilor 112. Dacă nu a fost nimeni înainte de evenimentul din Apuseni, acum este cineva? Sau sunt doar simpli privitori de ecrane? Despre ce drept constituţional de secret al corespondenţei mai poate fi vorba când se apelează la numărul 112 ? Idioţenii de adormit opinia publică.

 5. NeO

  Privind cele trei imagini de localizare a apelurilor, un specialist care ar fi trebuit să existe la STS ar fi trebuit să remarce nu numai cît de aiurea e programul folosit de STS ci, cu datele oferite de apelant să tragă o concluzie folositoare, care poate ar fi ajutat un copil să rămână în viaţă. I s-a spus operatorului 112 că este într-o casă, adică un element static care nu poate să se plimbe în altă zonă a oraşului în decurs de cîteva minute. Mai mult, din faptul că mobilul a trecut pe altă celulă (cu bătaie radio greşit afişată de programul lui Ghiţă), coroborat cu poziţia mobilă a telefonului de doar câţiva metri ar fi putut da o concluzie firească pentru orice cunoscător : apelantul se afla în aria comună celor două celule de telefonie mobilă. Adică probabil sub 1 kmp,coroborat cu faptul că zona respectivă are case doar de-a lungul străzii Craiovei, o chestiune de 10-15 minute să identifici locul exact.
  Măcar acum să se trezească cineva! Lăsaţi prostioarele tehnice de la chioşcul din colţul străzii. Vine 5G peste voi şi voi nu sunteţi în stare să rezolvaţi 2G, vă pierdeţi timpul şi banii cu clone de aplicaţii gratuite, care nu funcţionează dacă nu există o legătură internet/date activă,dacă nu e disponibil semnalul GPS, şamd. Treceţi la lucruri profesioniste, vă recomand spre exemplu,soluţiile firmei americane SS8. O să aveţi o localizare excelentă, nu doar de 3-5 metri, chiar va spune şi în ce buzunar e mobilul şi că e închis şi cu ecranul spre piele.
  Glumeţul Leş a propus ca MapN să preia STS. O şti el că radarele de pe corvetele contractate încă ipotetic ar avea şi ceva capabilităţi de localizare apeluri sau mai şti, când era secretar la Departamentul de Armamente o fi scris el caietul de sarcini. Ce premoniţie, domnule!

 6. ionescu

  Mie mi se pare ca ne iau de fraieri,sau ni se pregateste ceva,dar trebuie sa para ca cerem noi,oricum ceva e putred.Si in cazul de la Caracal sint multe…inadvertente nici nu intrasera bine politia la ala in curte si oamenii au inceput sa puna coroane si candele la poarta de vineri,si ala recunoscu…duminica ca a omorit fetele,desi nici pe asta n-o cred pentru ca cineva din familia Alexandrei a spus ca a fost sunata,cind Dinca era in arest,de cineva si i-a spus ca fata e in Belgia deci de aia nu este sanatos sa te uiti la tv sa vezi cum iau unii banii de …usor,sau or fi si ei prostiti si ne prostesc si ei pe noi………………………………………………………………….Sa fie coincidenta ca daunazi a fost tamtam-ul cu rechinul,o legatura………..

 7. Nicolae

  Acesti,Garcea la puterea a lll-a,au prins și ei un amărât,vai mama lui!Ce s-au gândit,hai să ne filmăm,că să vadă lumea și vreo câteva babe, ce tari în prostie sunt ei.
  Dacă această filmare este autentică,ci nu o făcătură postată pe internet,ei bine,și-au arătat prostia în toată splendoarea ei! Acești idioți care fac de râs instituția poliției!
  Și mai vorbim de ce nu-și fac datoria cum trebuie sau mai bine zis și-o fac prost.
  Doamne, ce tîmpiti sunt la frontiera să ne apere!!!

 8. Dan

  Proasta Romanistanului si Ciolanis calare pe oasele cadavrelor fetelor se bat politic lawc-urile tv de partid pentru emotiile sclavilor mancurti lasi (romanistani) care nu inteleg ca in aceastâ colonie blestemata toti duntem niste cadavre pentru ei! Cadavre violate mediatic de care ei vor acum probabil sâ scape!

 9. geofreeland

  O altfel de politică spunea neamțul în 2014. S-a dovedit și la Colectiv (napalm pus) și acum cu filiera de trafic de fete Deveselu) că emoționalul creat de crime e o altfel de politică. Du-te neamțule și lasă-ne în pace! Nu vrei? Mai ai o misiune de îndeplinit? Care? Tu trebuie să fii în slujba poporului. Și ce ai făcut cinci ani? Nimic, nene, decât o politică a vrajbei, urii și scandaluri. Ai jurat strâmb și noi noi am crezut. Gata, jos labele de pe România!

 10. geofreeland

  Mă, nene, io știu că în democrație, statul e în slujba cetățeanului, că el îl plătește, Il Cappo, adică prezidentul, trebuie să dea socoteală poporului. Io întreb, neamțul ăsta a raportat vreodată anual ceva despre starea națiunii? Nu! De ce? Că nu scrie nicăieri. Nu? Nu. Și ce facem? Îl ținem pe bani degeaba? Păi da. De ce? Țuțea a zis crud, de idioți! Voi l-ați votat și mai vrea. Ce? Ce vrea câinele de la măcelărie. Și noi mai vrem? Bă, da’ cine sunteți voi să vreți? Voi numai ascultați cărând jugul. Și să ziceți mersi.

 11. geofreeland

  Știu că la ora asta se doarme. De fapt tot timpul. Cu iluzia unui 5% somnul e mai lin. Și câinele dă din coadă așteptând osul fluturat pavlovian. Era un domn p-acilea că elucubrăm cu politica. Probabil că nu a înțeles că răsăritul soarelui l-au făcut ăștia politic. Darmite niște crime. Asta e politica reală a României. Cățărarea emoțional-politică pe cadavre. Nu bunăstarea cetățeanului e prioritatea aleșilor, ci vrăjeala. Vrăjeala e bună la muieri, le place, ca un consens acceptat, dar la nivel de stat vrăjeala nu ține. Buzunarul amărășteanului trebuie să primeze. Munca, sensul, motivația existențială în cutumele miilor de ani trecuți să fim. Nimic altceva. Ce politician face asta? Niciunul. Și atunci? Trăim să ne ducem la capăt sentința de a trăi. Râmele sunt fericite când plouă, le vedem, ca și politicienii în campanii electorale. Io zic să facem o secetă tip boicot și refuz al mâncătorilor de vorbe și bani. Să emigreze ei, nu noi. Trebuie goniți, simplu, votați-vă între voi, că oricum nu noi numărăm voturile, nu noi.

 12. Nicu

  Statul român nu este preocupat în nici un fel de soarta omului de rând. Așa s- a întâmplat și la Caracal. Momentul a fost imediat exploatat de politicieni, cu Joianis, matolitul național și țățica Vasilica. Încep să îi dau dreptate lui Dan . In privința judecăților emise…nu și a limbajului folosit uneori.

 13. geofreeland

  Mai deunăzi afirmam că singurul milițian pe care l-am respectat era sectoristul. Ăla de pe vremuri. El știa tot. Mergea din casă în casă, vorbea cu oamenii, afla informații despre vecini, despre conflicte mocnite, despre starea materială, despre bănuieli și zvonuri. El era cel mai informat milițian. Mergea pe teren, la sursă, era printre oameni. Ceva similar cu polițistul englez, de cartier, patrulând pe străzile arondate. De cele mai multe ori, avertismentele lui stingeau potențiale situații explozive sau calmau relațiile conflictuale. Vechimea lui în stradă și cunoașterea realității erau cea mai sigură cale de a ține sub control o comunitate spre siguranța acesteia. Astăzi, polițiștii, direct implicați legal în siguranța cetățenilor, sunt simpli funcționari, cu program normat, inhibați de la cel mai înalt nivel, decredibilizați, cu dotări modeste și slab pregătiți. Munca în teren nu mai are și caracter de prevenție ci numai de intervenție, alături de mascați când deja conflictul e iscat. Strategia poliției nu există, e politizată sau compromisă de promovări pe pile locale. Anchetele sunt superficiale și câteodată șpăguite în nelucrare. Dominația clanurilor interlope a stabilit limitele de intervenție ale poliției, un fel de pact păgubos. Poliția trebuie reformată din temelii. Concept modern, primând siguranța cetățeanului apărat de lege.

 14. geofreeland

  Ăl de pune coarne polițiștilor vă că tace, unul Coarnă, de se alie cu Oprea. Să ce? Cum să ce? Să crească pensiile militarilor. Păi în afară de armată și pompieri și jandarmi nu mai văd militari. Deh, se vrea și el a se băga în seamă. Văd că tace. O fi tăcerea de aur. Mutu se revoltă și el cu nisipul strecurat prin slip. Numai porcării. Pe directorul STS nu-l schimbă că știe multe. Dacă ăia din Caracal aveau sectorist, din detaliile date prin 112 de Alexandra aveau la dispoziție 45 de minute pentru identificarea locului descris și interveneau rapid. SMURDUL lui Arafat era mult mai eficient la intervenție. Copilul ăsta a fost ucis cu cruzime pentru că un presupus polițist de teren, gen sectorist, nu există, el ar fi aflat de preocupările, viața și caracterul criminalului. Problema cu porcurorii e una și mai gravă. Dar ei sunt magistrați care târăsc copii ca pe animale, interzic intervenția poliției să nu strice somnul infractorilor, fac rechizitorii infirmate, distrug vieți, pe lefuri astronomice. Cam asta e! Ordin de Sus, nu?

 15. Liviu

  Nu cred ca are cineva curaj sa dispuna analiza angajarilor din zona mai ( copii, frati, sotii, etc), fara scoala ori cursuri de specialitate si care lucreaza in aceeasi unitate/serviciu. Ar fi o varianta de crestere a competentei lucratorilor angajarea doar dupa minim un an scoala tip militara? Si acum 40 de ani accesau in scoli militare fiii activilor. Numai ca programul de cazarma, incadrarea in aceeasi activitate de pregatire/instructie nu permitea „nasul pe sus”. Functiona si patura dupa stingere daca se afla”sursa”. Oricum, fara pregatire in regimul mentionat mai sus vom avea din ce in ce mai multe reportaje despre incompetenta celor care apara societatea…

 16. bassil

  Nu mai are cine să-i pregătească.Nu mai avem profesioniști în activitate,toți au trecut in rezervă .Mulțumim din inima ,știți dumneavoastră cui!!!!!!?

 17. geofreeland

  Avem poliție comunitară. De ce? Să dea amenzi prin piețe? Să mănânce semințe prin parcuri? Ăștia trebuie să facă pe sectoriștii, din casă în casă, să stea de vorbă cu oamenii comunității, că d-aia sunt comunitari, ei pot obține informații utile pentru prevenție și să le ofere polițiștilor. Lipsa de comunicare între polițiștii comunitari cu poliția MAI, arogantă, lipsa de pregătire a comunitarilor, angajați pe pile, demonstrează un sistem de ordine publică deficitar și ineficient. Primăria din Caracal nu are nicio vină? E orașul unui criminal. În atribuțiile primarului e și ordinea publică, cu poliția lui marionetă. Se calcă pe picioare toți, procurori, sereiști, diicotiști, polițiști, comunitari, firme de pază, care mai de care trai neneacă, să iasă banu’, clanuri de interlopi la pace și cumetrii cu toți, pile politice, baroni locali, o viermuială imundă unde cetățeanul, susținătorul statal încearcă să supravițuiască sau moare, ca Alexandra. Nu te mai apără nimeni. Marseilleza zice „aux armes, citoyens….” Așa am ajuns? Da, așa am ajuns, sub un neamț, sofer și participant, după cum spunea el, în adopții de copii, gen Sorina. Peștele de la cap… Nu se mai poate așa! Gata! Restul sunt vorbe pentru orbi.

 18. Nicolae

  Acest slogan,zicală, sau cum s-or mai numi,cu peștele,care se împute de la cap și se curăță de la coadă,cam așa este,dar numai curățitul este valabil!De ce? De curățit,îl curățim,dar CAPUL rămîne tot împuțit!
  Nu e bine întâi să tăiem capul,iar după aceea să ne apucăm de curățat?

  În ceea ce privește această căpușe înfiptă în partea dorsală a prim…lui,așa zisa ,POL.Loc.nu-și are rostul și nici locul și că orice căpușe,suge „sîngele” cetățenilor plătitori de taxe și impozite!!!Eficiență,zero barat.
  Ce te mai pui,că îmi aduc aminte prin anii de grație 2019,2010,și acum am auzit voci ale unor primari,că s-a dorit,respectiv,se dorește trecerea polițiștilor de la OP,circulație și Posturi comunale în subordinea primarilor???!!!
  Atunci să vezi ce nu s-a văzut!

 19. Dan

  Au inceput sa recunoasca si la tv ca suntem un stat esuat in descompunere!

 20. geofreeland

  Ceva nu se leagă în cazul Caracal. Tot ce vedem e un circ. O secretomanie împănată cu știri administrate cu pipeta. De la apelurile la 112 și până la descinderea poliției nimeni nu a văzut, auzit sau întrebat ce se întâmplă în casa criminalului, pe unde umblă, ce cară, când iese, pe unde circulă, pe ce drumuri, ziua, noaptea, nimeni nu știe nimic. Doar ce povestește criminalul și polițiștii întăresc versiunea. Ce scenariu e ăsta? Un caz cutremurător, speculat politic cu un cinism abominabil, o emoție negativă de instigare la decizii rapide. Toată intriga a plecat de „uitarea” telefonului pe masă de către criminal, accesarea lui de către fată, timpul la dispoziție etc. De unde știm că fata a fost dusă acasă la criminal? Probe, amprente, sânge pe undeva, în casă, mașină, haine, păr? Poate că fata a fost dusă în altă parte. Ce e cu telefonul ăla la părinți? Nimic nu mai transpare din caz. Un secret probabil al ascunderii unui adevăr mult mai grav. Singur, criminalul, nu putea face asta, fără să lase urme depistabile criminalistic. Aici tragedia expusă public devine secret. De ce? Ce nu se vrea a fi știut?

 21. geofreeland@gmail.com

  Dacă facem o retrospectivă a condamnărilor, „sinuciderilor”, „disparițiilor” și crimelor din cei 30 de ani postdecembriști, vom colecta o istorie într-o logică incredibilă. Oameni de afaceri, politicieni, procurori, copii, tineri etc. De ce? „O altfel de politică”? Da, stârnirea emoției în scopuri politice ca formă de manipulare a opiniei publice. E o teorie viabilă, nu numai la noi. Noi am importat-o fiindu-ne impusă.

 22. geofreeland

  Ca păduchele în frunte. Fiind ziua luptei împotriva traficului de persoane, ambasada americană, singura dintre ambasade, simți nevoia să ne asigure de sprijinul ei în această chestiune. Cu excepție presiunilor în cazul Sorinei. Caracalul fiind lângă Deveselu, știut fiind că și meletarii ameticani e oameni, vor aduce de acasă niște gonflabile, astfel împiedicând prostituția organizată în cinstea loc din cele locuri. Nu e rău ca imagine, faptic mă îndoiesc dar e bine și așa. A mai trecut unchiul Sam prin d-astea pe unde și-a trimis flăcăii.

 23. Gigi

  Ministru de Interne a demisionat. Cu siguranta prietenii stiu de ce !! Baiat destept, zic eu .

 24. geofreeland

  Nu-mi iese din minte decizia CCR cum că magistrații, porcurori și judecători, au avut privațiuni similare militarilor și ca atare, pensiile lor sunt suprafabuloase. Hai să admitem! Numai că, ceceriștii ăștia, șmecheri de profesioniști, imbatabili, au omis o privațiune esențială. Omul, cu nevoile lui biologice. Sexualismul, motor al energiei fizice și psihice, nerezolvat determină stress, depresie, moral similar abandonului, violență. S-au întrebat onor ceceriștii despre privațiunea militarilor din teatre, plecați câte șase luni de zile? Să nu vorbim? Ba să vorbim. Nici masturbatea nu e nimic altceva decât un adjuvant descărcător al psihicului. E uite că asta au omis ceceriștii asimilatori de privațiuni militare adaptate magistraților. Tocmai pentru asta CCR a săvârșit o eludare esențială a condiției umane. Dar nu-i târziu a fi luată în analiză dacă vrei o pensie suprafabuloasă.

 25. Titi

  @Geo, unii membri CCR or fi apucat sa faca cel putin 6 luni de armata, poate ar trebui sa-si aduca aminte de acele vremuri !

 26. geofreeland

  POVEȘTI DE VIAȚĂ 12. Azi am plecat „de vale” adică în down town, să mai câte ceva. În magazin, eu căutând prin rafturi, auzeam ce vorbeau două femei. „Nu, fetico, eu nu le mai las pe fete singure, i-am spus și lu’ bărbatu’-mi-o, te duci cu ele, auzi?” Ailaltă zice „Și io la fel, vrea să plece la oraș, că are nu’ș ce ziua unui coleg, i-am zis, merg cu tine, stau la vară-mea și când terminați mergem amândouă acasă. Doar nu vreau să plăng ca mă-sa lu’ fata aia omorâtă?”. În centru văd mașina de poliție. Normal, încetinesc, verific centura, nu se știe. Ei polițiștii, doi băieți și o fată, stăteau de vorbă în mijlocul drumului. Unul amic zice, „de vreo o oră stau aici de vorbă. Discută, nici la bună ziua nu răspund” Dau să intru în curte, și vecina mea de 85 de ani, pe lavița de la poartă păstăind niște fasole, mă strigă. „Săru’ mâna tanti Safta!” „Să trăiești, mamă” zice ea. „Ce e tanti Safto?” ” Te văz om deștept. Zii și mie, că nu dormii az’ noapte, mă uitai la televizor, la fata aia”. „Și de ce nu dormiși?” ” Păi mai pot? Ce văzui mă îngrozi. Cum să plece fata aia de acasă și s-o omoare ăla? Mamă, așa ceva nu s-a pomenit la noi. Am ajuns să nu mai poci dormi? Ce-o fi în sufletul
  femeii ăleia?” „Tanti Safto, asta e lumea de azi, doar vezi!” zic eu neconvins de nimic. „Măi, mamă, și când or venit nemții în război, n-a fost așa. Ofițerii nemți erau educați. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu era așa. Unde s-a pomenit?” Mă simțeam inutil orice aș fi spus. I-am dat săru’ mâna și am închis poarta. La noapte cred că nu am să pot dormi, știind că vecina mea nu doarme din același motiv.

 27. geofreeland

  Mirule, Mirule…Câtă nevoie am de tine să vorbim, să mă liniștești…Tu nu vezi unde s-a ajuns? Ne mor copiii, dragul meu și noi, noi, nimic…Ăștia ne călăresc până crăpăm! Știu că vei spune că toate au un sfârșit, știu că durerile sunt mute, știu că fiecare va plăti. Sunt departe vremurile astea, Mirule, n-o să le mai apucăm, neamțul ăsta ne va mai sta pe cap cinci ani. N-apucă o să-mi zici, are și el scheleți la greu. Și parcă nu mai e în cărți, nu vezi? Se joacă încă afară lozul. De, Mirule, ce zici! Stai liniștit, o să fie bine. Dea Domnul, Mirule, cum zici, că n-om trăi degeaba. Hai, liniștește-te, și mâine e o zi! Tara, din pe Aripile Vântului, e ȚARA! Se va trezi! Fie cum spui tu, Mirule, dragul meu înger!

 28. geofreeland

  @ Nicolae Vorba lui Moromete, în drum cu Nicolae spre o școală, nu se știa care, la răspântie de drumuri, de destin de fapt, zice „Niculae, unde mergem noi, domnule?”. Așa și noi. Mă certai că nu vreau asociație cu milițienii lui Coarnă. Uite, d-aia nu vreau! Doar ai văzut! @ Bassil Zici că elucubrăm cu vorbe și să ne axăm pe pensii.Nu? Țara arde, Bassil, ne mir copiii! Asta e elucubrație? Stai liniștit, om fi noi pitzifelnici cum ne-ai făcut, și nu știu de ce, indexarea vine mai târziu, dormi liniștit, vine ea, prin jarul electoral al deșteptării ălora de sunt români încă. Nu vă supărați, nu? Zisei și io, că m-ați criticat pe nedrept. Astea fiind zise, fraților, să nu murim așteptând, barem să spunem că nu am dat colțul. Tot e ceva decât deloc.

 29. geofreeland

  Madame Drăcilă dă o fugă la Paris. De ce? Păi hai să vedem. Germania ne-a târât în două războaie, au murit un milion de români, plus că ne-au rupt trupul țării. Austriecii, tot nemțește vorbesc, să zică mersi că soldații români pe acolo prin 1918 i-a salvat. Iliescu ne-a aderat la francofonie. Coana Chirița e un exemplu. Bucureștiul Micul Paris, nu micul Berlin. Afinitatea de latinitate, cultura progresistă, eleganța civilizației fără opreliști, Coandă, Saligny, Vuia, Brâncuși și alții. În primul război Franța lui Berthelot ne-a salvat de nemți, ei au măsurat și impus România Mare și câte alte mulțumiri avem de la sora noastră mai mare. Azi, după ce l-a europeanul de fotbal ne faceau echipa tzigani, azi si-au dat seama ca au interese in zona. Disputa Macron-Merkel e la final. Nemtii, putin jenati de declinul economic, pierd teren. Altii, masonetie, illuminati, au zis, gata! Americanii sunt prea infipti in Romania. Nemtii si austriecii la fel. E si cazul Frantei sa se implice. Dracila merge la negocieri. Nu cu Ciolos. A fost, e impotent politic, necredibil. Johannis se zbate, simte ca nu mai e in carti si o da cu populisme. Jocurile de fac afara. Franceza e similara romanei. Neamtului ii trebuiau luni sa inteleaga deciziile CCR, publicate in româneste. Se joaca dur, corvetele sunt un preambul. Deci Dracila merge la Paris. Va avea o surpriza daca nu-i pun aia burka in cap.

 30. geofreelang

  Singuratatea alergatorului de cursa lunga! Eu centrez, eu dau cu capul! Ce sa fac? Ma duc sa adun prune, e curtea plina. Vorba cantecului ” Ioanee, Ioaneee! Toata lumea doarme…” In curând va începe tornada politica. Va fi devastatoare! Numai sa nu fie cu morti! Veti vedea. Zvârcoleala sarpelui e haotica. Credeti ca România va fi ocolita? Veti vedea o lupta pe viata si pe moarte a intereselor. Astept spectacolul lunii august, pregatitor.

 31. geofreeland

  Singuratatea alergatorului de cursa lunga! Eu centrez, eu dau cu capul! Ce sa fac? Ma duc sa adun prune, e curtea plina. Vorba cantecului ” Ioanee, Ioaneee! Toata lumea doarme…” In curând va începe tornada politica. Va fi devastatoare! Numai sa nu fie cu morti! Veti vedea. Zvârcoleala sarpelui e haotica. Credeti ca România va fi ocolita? Veti vedea o lupta pe viata si pe moarte a intereselor. Astept spectacolul lunii august, pregatitor.

 32. geofreeland

  I-auzi Basescule, tu care ai fost presedinte, creator al statului mafiot, dupa spusele tale, cu imunitate pâna crapi, acum imun ca eurosmecher pus, ca in 2011-2012 cand iti rupeai coloana udrista, fetele din Caracal se prostituau la greu. De atunci, dupa vremea ta, când terfeleai functia cu mahmudelele tiganilor s-a statuat crima de azi. Poate ca fetele de azi sunt traficate. CIA-eul lui Kovesi stie asta, ca nu dadea ambasada mesaj de sustinere a zilei impotriva traficului. Esti in rahat, Basescule, tradator inalt, al tarii românesti. Inchei, papagalule chinuit de pipota plina pâna la refuz de galbeni!

 33. Ifrim

  De regula parintii-si educa copii de mici cu urmatoarele sfaturi:Eviti sa vorbesti cu necunoscuti,nu mananci,nu bei nimic de la straini,nu te urci in masini in afara transportului in comun!

 34. Dan

  Ce se ascunde publicului pentru a nu se pornii o revolutie !Victima a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla langă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini – lup dezlegați. În continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Victima a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăperea respectivă întrucât este legată și afară sunt câini – lup. Conform raportului polițistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul. De asemenea, victima a precizat că s-ar afla în cartierul Protoșeni din Caracal și că a fost violată de bărbat….. Restul il stiti( crima.)

 35. Nicolae

  Dom’Geo,încep tot cu-n citat din Moromeții:”de,mă Paraschive,am zis și eu că plouă și se dărâmă Coșarul”
  Am zis și eu,ca să aibă și armata coarne,numai MAI-ul?
  Octogenara,vecină a d-voastră,are nevoie de un cântec de leagăn,pentru a putea să doarmă! Știți doar că de la o anumită vârstă,
  bătrânii cam dau în mintea copiilor.😀😁😂
  Oricum,vă apreciez stilul de a vă expune gândurile,trăirile și mai ales întâmplările! Sunteți inconfundabil!
  Cu respect!

 36. geofreeland

  @ Nicolae Batrana nu doarme de fel, si culmea, întelepciunea vine cu vârsta. N-o avea ea carte, a crescut cinci copii, la o tingire cu ciorba de stevie, la o tigaie cu jumari si oua sau un peste de la gârla cu mamaliga si sunt toti ajunsi cu facultati. Safta e mai treaza la minte decât primarul de 24 de ani, ales de pnl, ca le dadea bautura si mici tac-su, ala cu cablul tv. Safta e martora unui razboi, a lucrat cârca la CAP, carat saci, sapa, muls vaci, sa faca planul. Asa cum e, e cu mintea la ea, nu bârfeste, ca in orice sat si fasolea pastaita e pusa de ea, sa le dea la copiii ei care nu au nevoie de ea ca au bani si-si cumpara. Nu prea vin acasa si cred, vorba cântecului, ” a venit aseara mama/ din satucu-i se departe/ sa-sisi vada pe feciorii/ astazi domni cu multa carte…”. Sufera si ea, traieste tara, spiritul ei…Noroc ca ii sunt vecin, mai vorbim, imi place sententiosul ei logos, logic, crestin, in iubire de oameni…Asta e! Safta e cetatean european, e tara noastra si eu cu ea.

 37. geofreeland

  @ Ifrim Ai dreptate. Au venit unii pe furis si au aruncat prin santuri pe niste folii slanina cu furadan. Au murit toti cainii vagabonzi aruncati de firmele si asociatiile alea care iau bani la greu pentru hinghereala si euthanasiere. Aiurea iau banii si duc câinii prin sate, paduri, drumuri. Dracul meu de câine a prins poarta deschisa. Normal a lins si el untura aia otravita. Noroc ca l-am vazut cum a paralizat de la gât in jos. Sun veterinarul si zice dai praf de carbine de gratar si apa cu sare. La greu, cu siringa. I-am bagat pe gât si una si alta, zic, scapa sau nu, am facut tot ce puteam. Dupa multe si multe siringi, desi eram resemnat, il vad ca isi misca picioarele. Si iar si iar, baga-i! Apoi, s-a ridicat, a mers in bucataria de vara unde nu intrase niciodata si s-a pisat galben, balta! Eliminase furadanul. A scapat. M-am dus pe drum, am gasit folia cu furadan aruncata, i-am bagat-o sub nas si l-am troznit, gestul conta, ” mai vrei?” si iar i-o bagam sub nas. Si iar altoieste-l. In final a inteles, nu mai manânca decât din mâna mea. Câinele, iubindu-ma, salvându-l si stiind ce i s-a întâmplat a înteles. Câinele întelege? Da! Johannis mai greu. Asa si cu copiii, vrem nu vrem, spre protectie, le inducem teama de straini. Nu e normal dar necesar. Oricum asta e inceputul alienarii, adica al instrainarii.

 38. Titi

  @Ifrim, cred ca mai trebuie sa mai dam un sfat copiilor si nepotilor: sa memoreze numarul de telefon al mamei sau al tatalui si/sau altui membru din familie.
  Ne multumim ca avem in agenda telefonului personal 100 de numere, dar nu cred ca tinem minte un singur numar din aceasta agenda.
  Personal, stiu numai numarul de telefon al sotiei, dar cele ale copiilor, nepotilor, colegilor, nu le retin. Sunt convins ca majoritatea dintre noi patim la fel,…puteti verifica..!!

 39. Nicolae

  @Geo…
  Să-i dea D-zeu sănătate!
  Am făcut doar o glumă!
  Întotdeauna am avut și am un respect aparte pt.bătrânii de la țară care au trecut prin multe.
  Îmi aduc aminte de bunicii mei prin câte au trecut

  Toți am fost bulversați,dar mai ales revoltați,de tragicul eveniment produs într-un orășel oltenesc,în care autoritățile sau dovedit neputincioase în a salva viața unei copile,având la îndemână tehnica anilor 2019,uitând de alte evenimente ce se succed cu repeziciune în viață noastră.
  Astăzi,micuța noastra,mare,
  Simona Halep,a fost medaliată de către președinte.
  Cu această ocazie,
  „simpaticul”nostru conducător,a mai pus o cărămidă,pentru al 2-lea mandat.
  Ce repede răspund și ce propți sunt politicienii atunci când au ocazia să obțină profit de imagine de pe urma unor capacități,fie ele sportive șau de altă natură.
  Să aibă grijă,Simona,că pe ce pun mâna,ăștia……
  Oricum,îi urez în continuare,acestei fetițe de Aur,mult succes!

 40. Ifrim

  @Titi.Aveti perfecta dreptate in privinta copiilor si un nr. de telefon.Iar in privinta d-stra nu aveti nevoie in memorie de niciunul deoarece probabilitatea ca sa fiti rapit e mica,mititica spre inexistenta….

 41. Titi

  @Ifrim, m-ai linistit..:)).
  Faptul ca Alexandra nu si-a sunat parintii, poate insemna si varianta ca nu stia numarul lor de telefon, iar nr.112 este retinut mult mai usor..!!

 42. Ifrim

  Numarul unic de urgenta 112 pentru cetatean este Dumnezeu pe pamant.Ar trebui sa induca siguranta si incredere.Intre ar trebui si realitatea cruda se interpun toate lipsurile,neajunsurile,incompetenta,rutina,miserupismul,lenea,prostia,aerul conditionat,cafeaua,tigarea….

 43. bassil

  Domnilor,daca derbedeii ăștia fac un contract cu guvernul,vor răpi și rezerviști ca sa facă economie la buget primind o cotă parte pentru fiecare răpire.Sunt in stare de orice pentru bani și putere.In rest gogoși.

Statistici T5