Hait, controlul!

Categoria Despre Armata, Magazin


Am promis ca vin cu … date concrete privind activitatea Curții de Conturi la CPS   la MApN, privind indexarea din 2016 si mă țin de cuvânt. Menționez că datele nu sunt finale este ceea ce pot da la această oră, există totuși posibilitatea și șansa ca lucrurile să evolueze  și –sper-spre bine. Dar până acolo să vedem ce avem.

Vorbe

După cum se știe, în data de 13 aprilie, LADPM anunță că în urma demersurilor lor (a conducerii Ligii) domnul secretar de stat de la MApN Marius Bălu a sesizat Curtea de Conturi ( în nume propriu? ) privind modul în care  CPS a MApN a aplicat prevederile privind actualizarea pensiilor în 2017, prin excluderea indexării din 2016.Comunicatul, cu tot cu greșeli grave gramatical în special privind folosirea cratimei, este încă lizibil pe pagina respectivei Ligi. Rezultă de acolo, conform celor spuse, că ei au fost în audiență (când, cine, nu se spune) la domnul Marius Bălu care le-a promis că rezolvă și a sesizat Curtea de Conturi, că aceasta a venit, a constatat că MApN a greșit, a recomandat să se aplice procedura de la MAI, cei dela DGFC și CPS s-au conformat,  au întocmit documentația, au înaintat totul către ministru, dar acesta … se face că plouă în plină secetă. Spun domnii din Ligă  ”așteptam cu nerăbdare decizia domnului Ciuca și informarea Casei de pensii referitoare la acest subiect,”ca și cum Casa de Pensii făcut tot ce ținea de ea, din proprie inițiativă sau la ordinul Curții de Conturi,  iar acuma ministrul trebuie să semneze și ”să îi informeze” dacă e de acord cu ce au ”propus” ei.

Lucrurile au fost-cu intenție zic eu- prezentate incomplet și denaturat, pentru a trage spuza pe ”activitatea Ligii”, care –vezi Doamne- făcut totul, l-a convins pe domnul Bălu să facă sesizarea la Curtea de Conturi care a percutat la ordinul domnului Bălu și la rândul ei a ”recomandat” CPS să dea banii la oameni și finalmente CPS a făcut repejor metodologia care acuma așteaptă semnătura domnului Ciucă dar acesta se codește.

În primul rând domnii din Ligă nu au prezentat nici un document care să probeze cele spuse. În al doilea rând fac afirmații absolut aberante. Dacă ei cred că o sesizare a unui secretar de stat către o structură din afara MApN sau o activitate a unei structuri din interiorul ministerului, (cum ar fi metodologia de recalculare, căutarea sursei financiare) se fac fără acordul și semnătura ministrului, se înșală. Ministrul Ciucă, nu numai  că știa dar a inițiat aceste demersuri iar cei care tergiversează sunt exact cei care trebuie să le  pună în aplicare. Dacă ministrul poate fi învinuit de ceva este faptul că a lăsat lanțul prea lung acestor structuri, care ca și în cazul proiectului de OUG trimis la MAI, s-au făcut că uită de el, profitând și de schimbările de … guverne care au avut loc și interimatul … interimaților. Cei de la conducerea DGFC și CPS au profitat de toate crizele apărute pentru a întârzia aplicarea proiectului și a indexării din 2016. Că am dreptate când afirm că LADPM  însăilează amatoristic, o dovedește și următorul comunicat, cel din data de 05.05.2020, dat pe același subiect, în care același LADPM declară că ”se confirmă din tot mai multe surse că intradevăr la secretarul de stat și sef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului s-a primit din partea Curții de conturi „RECOMANDAREA” de a se alinia cu Ministerul Afacerilor Interne in acordarea dreptului respectiv tuturor pensionarilor militari aflati in plata la Casa sectoriala de pensii a MApN si au acest drept”. Apăi, dacă ei au fost și au discutat cu secretarul de stat iar acesta le-a spus –conform primului comunicat- că a rezolvat treaba cu Curtea de Conturi și că cei de la CPS lucrează la metodologie- ce alte surse le mai trebuiau? Adică al doilea om în minister te anunță pe tine că te rezolvă, iar tu mai vii cu ”alte surse”???? Asta înseamnă ori că domnul Bălu nu este credibil, ori că aburești. În plus, ”recomandarea” dacă ar fi fost, nu era făcută domnului Bălu, pe lângă care cei care au dat comunicatul se tot dau bine și încearcă să îi ridice cota, ci șefului structurii sau instituției. Numai că pentru LADPM, Curtea de Conturi vine în control la Minister și discută cu mâna a doua, a treia. Dacă domniile lor ofițerii din conducerea LADPP admiteau (cât și care au fost comandanți) să le sufle alții în ciorbă la ei în unitate sau subunitate, nu mai am ce comenta.

În ceea ce privește ultima frază din cel de-al doilea comunicat, cu aflarea vinovaților, cei care se laudă că vor merge până la capăt cu aflarea vinovaților și că se încearcă acoperirea ”urmelor” spun vorbe de clacă, care dovedesc din nou amatorismul comunicatorilor, pentru că :

 1. Se știe cine a decis, semnat și pus în aplicare actualizarea din 2017, nu trebuie căutat nimeni și nici nu se poate acoperi nimic.
 2. Că a fost furt, sau nu, din păcate, legal nu se poate dovedi, cei care au aplicat respectiva operațiune vor da vina pe lege, care este –așa cum a spus Zegrean – interpretabilă și au acoperire în deciziile Comisiei de Rezolvare a Contestațiilor și instanțelor care le-au dat dreptate în marea majoritate a contestațiilor și proceselor, pentru că cei care le-au dat, au slujit STATUL, nu cetățeanul. Îi poți învinui sau da în judecată pe cei din Comisia de Rezolvare a Contestațiilor, sau pe toți judecătorii care au dat decizii favorabile CPS? Bineînțeles că nu. Așa au văzut și interpretat ei legea.
 3. Oficial, juridic, nu poate și nu va fi nimeni învinuit. Neoficial, ministrul, dacă ar avea sânge și oameni cu care să îi înlocuiască pe cei care au decis și susținut această variantă, i-ar chema la el, le-ar spune că le mulțumește pentru întreaga activitate și pentru faptul că l-au făcut timp de 6 luni să creadă că oamenii care au cerut dreptate sunt proști iar ei deștepți și le-ar semna cu generozitate trecerea în rezervă. Dar se pare că cele două ingrediente lipsesc, așa că vom merge mai departe. Și să fiți siguri oameni buni, că primul care va pleca din minister va fi ministrul iar noi vom rămâne tot cu Ro-Ji la volan. Și întâmplător sau nu, toți cei care au pus umărul la procesul actualizări din 2017, au fost promovați: domnul Roșu, cel care acuma este Locțiitor al șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului era prin 2017, juristul CPS adică cel care a verificat și girat legalitatea soluției adoptate de CPS în contradicție cu soluția aleasă de CPS a MAI. Iar cel care era șeful CPS în 2017, acuma este șeful Auditului MApN. Păi realizați de unde până unde trebuie defrișat? vreți să repetăm povestea din vara lui 2017 când în urma OUG 59 armata a rămas fără capi la aproape toate structurile mari și au fost nevoiți să improvizeze cu oameni cu capetele prea mici pentru pălăriile pe care le-au primit? Mă îndoiesc că se va mai întâmpla așa ceva, deși unii ar merita maziliți pentru că au făcut-o cu bună știință și rea voință, din exces de zel și obediență față de factorul politic. Asta ar fi trebuit să spună domnul Gropan, nu că va veghea el să fie pedepsiți vinovații. Vax Albina, a dat în mintea lui Dogaru.

Documente

Și totuși cum e,  a fost, este sau nu Curtea de Conturi la MApN?

Ceea ce pot afirma pe bază de documente este că s-au făcut sesizări la Curtea de Conturi pentru a se efectua un control privind subiectul indexării din 2016.

Un amic de-al meu, nu contează cine, a înaintat către Curtea de Conturi o sesizare privind aspectele indexării din 2016. Iată documentul:

O altă sesizare a mai fost trimisă și de deputatul Dumitru Lupescu și probabil și de alți militari, chiar dacă nu au făcut publică acțiunea lor. Nu știu cât au contat aceste sesizări în decizia de a verifica aspectul respectiv dar în mod cert, 100% nu domnul Marius Bălu este cel care a decis aducerea Curții de Conturi la CPS a MApN, pentru că, așa cum am mai spus NU POATE FACE ACEST LUCRU DE CAPUL LUI. Dacă asta le-a spus el domnilor de la LADPM, s-a lăudat doar, sau i-a dezinformat. Dacă asta au înțeles cei care au discutat (dacă au discutat cu el) au înțeles greșit. Dacă asta au vrut ei să spună, nu mă miră, nu e prima oară când denaturează.

Ceea ce știam și eu, era că Curtea de Conturi era prezentă și că din primele … verificări se ajunsese la concluzia că și MApN trebuie să aplice actualizarea ca și cei dela MAI, că se lucra la găsirea formulei de aplicare și a formei documentației și ordinului așteptându-se documentul final la Curții de Conturi în baza căruia să se emită ordinul. De fapt mare lucru nici nu e de verificat. Se citește .. legea se vede cum a fost aplicată, se constată că a fost aplicată greșit se întocmește raportul și se fac recomandările(propunerile). Pe această speță totul poate fi rezolvat în câteva zile. Mai mult durează întocmirea … declarațiilor pe proprie răspundere sau adeverințelor de serviciu. Este la fel de adevărat că –din câte cunosc eu, dar nu bag mâna în foc, – Curtea de Conturi nu emite DECIZII OBLIGATORII, ci doar recomandări (propuneri) care pot fi sau nu aplicate, cu riscul acționării în instanță, dacă e cazul pentru vini penale. Ceea ce mai știu eu, este că ministrul intenționează să țină cont de recomandarea Curții de Conturi, dar așteaptă documentele, pe care nu el le întocmește, DECI NU EL TERGIVERSEAZĂ întocmirea metodologiei, ci cei așteaptă să treacă și luna iunie, ca să nu mai fie nevoie să găsească și să plătească banii cuveniți anilor 2017-2019 iar aceștia nu pot fi decât cei care au mers până acum pe vechea metodologie, pentru că ar putea să li se impute- măcar verbal – prostia sau reaua voință. Chestiile alea cu aflarea vinovaților și pedepsirea lor sunt ca poveștile despre originea coronavirusului.

După apariția comunicatului celor de la LADPM, am trimis, în baza dreptului la informare, o cerere către Curtea de Conturi, solicitând date privind un eventual control pe această temă. Am primit în sfârșit răspunsul, pe care îl postez mai jos.

Perspective

Din câte se vede, Curtea de Conturi confirmă faptul că are în curs de desfășurare un control tematic la CPS a MApN, altul decât cel planificat în luna Iulie privind bugetul ministerului, nu a specificat ce a stat la baza acestui control și de fapt nici nu am solicitat acest aspect, pentru că pe mine mă interesa acțiunea și efectul. Când se va termina, sau  cum, nu știu, sper doar să fiu informat atunci când se va întâmpla. Sper de asemenea ca cei de la STRUCTURILE CONTROLATE să nu lungească boala, dar tare mă tem că așa va fi, indiferent cum se va justifica. Că sunt sau nu fonduri, nu știu. Ministrul Ciucă afirma în noiembrie  că există fonduri pentru .. repararea nedreptăților”. Să nu mai fie acuma? Mă îndoiesc,  pentru că nu s-a dat nici o altă lege privind pensiile militarilor, iar banii de pensii care în noiembrie erau, trebuie să fie și acuma.

Până una alta, având în vedere faptul că acuma avem certitudinea și confirmarea acestui control, poate ar fi cazul ca domnul ministru să dea și dânsul un comunicat care să reteze toate speculațiile, să lămurească (eventual) cum s-a ajuns la acest control, ca să nu mai însăileze  unii pe marginea unor informații trunchiate și să spună dacă zvonurile privind lipsa fondurilor sau așteptarea rectificării bugetare sunt reale, ca să știe oamenii cum stau. Oamenii vor  să mai fie și ei informați din când în când cu intențiile ministrului lor în ceea ce îi privește, să mai audă și ei o vorbă bună, o intenție bună, că s-au săturat de restricții.  Eventual să spună cam când –DACĂ- se preconizează finalizarea acțiunii, pentru că la minister, atunci când au primit scopul controlului, au primit și perioada.

Un astfel de comunicat este necesar, nu numai în domeniul pensiilor militare, ci și în al investițiilor și celorlalte aspecte privind armata, nu numai pe coronavirus, căci lumea se întreabă ce se întâmplă cu promisiunile făcute la început de mandat, inclusiv în domeniul comunicării. Îmi amintesc că domnul ministru promitea la începutul mandatului că acuma va avea mai mult timp să răspundă în mediile de socializare la întrebările militarilor, că nu îl mai ține uniforma. Se pare că cel puțin în domeniul comunicării, lucrurile merg mai prost ca înainte, dar mă rog și evenimentele s-au succedat cât pentru un cincinal,  are circumstanțe atenuante.

Și totuși poate se milostivește domnul ministru și dă un comunicat și pentru cei peste 65 de ani, adică pensionarii care și așa sunt legați de tv, dar degeaba, că nu primesc nici o veste bună. Comunicatele de acest gen sunt cu atât mai necesare, cu cât mult trâmbițatele și promisele întâlniri periodice cu șefii structurilor asociative nu mai pot avea loc din cauza restricțiilor și atunci trebuie păstrată legătura cu cei care încă mai privesc spre ministru cu speranță. Nu trebuie să se dea obligatoriu rezolvări în ele, e suficient să fie oamenii informați cu ce se intenționează, ce se mai face pentru ei.

Se pune în final o întrebare: CE AU FĂCUT LIDERII ASOCIAȚIILOR MILITARILOR DIN 2017 ÎNCOACE, DE CE NU AU SESIZAT CURTEA DE CONTURI în așa fel încât să nu stăm acum cu sufletul la gură că vine 1 Iulie și adio bani? Din câte știu eu, unii încercau să se infiltreze prin comitete, consilii consultative, secretariate pe la guvern, alții sau tot ăia, se băteau să obțină fonduri de la minister pentru deplasările lor în străinătate, făcute cică ”în interesul membrilor asociațiilor”. A rămas tot cum știam, șampania este o băutără pe care o bea clasa muncioare prin reprezentanții ei.

Sper că s-a lămurit problema controlului. Mai sper, încă mai sper, ca ministrul să pună biciul pe conducerea CPS și să apară măcar comunicatul, apoi ordinul, dacă nu metodologia, până la finele lunii mai.

Doamne ajută!

Nota: Pentru a nu dezinforma prin necunoaștere, am intrat pe pagina Curții de Conturi și am încercat să aflu câte ceva despre modul de acțiune al instituției și actele sale. Curtea de conturi poate da decizii și face recomandări care pot fi acceptate sau contestate de instituția controlată. În situația în care nu se contestă, măsurile propuse, recomandate se aplică imediat sau în termenele prevăzute de echipa de control. În caz că se contestă, se cere expert, și lucrurile trenează.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

35 Raspunsuri la Hait, controlul!

 1. Pompiliu

  CCR a decis pentru magistrați și pentru ei…
  CCR a decis: Abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ccr-a-decis-abrogarea-pensiilor-speciale-este-neconstitutionala-1302989

 2. neacsu marin

  @Pompiliu,
  NU, CCR a decis: ABROGAREA PENSIILOR MAGISTRATILOR ESTE NECONSTITUTIONALA, în tmp ca abrogarea sau micsorarea pnsiilor militarilor este ok.

 3. Ifrim

  Eu mă aflu în situația de a primi pe card exact cuantumul recalculat,actualizat deci nu vreun cuantum mai avantajos în care să presupun că sunt și cei 5%.Deci sunt pe minus.Șefii noștri de ne asigură drepturile o lungesc ca să nu facă plata retroactiv?Vă mulțumesc că vă rupeți din timpul d-stră liber să-mi apărați și mie drepturile și fără vreo cotizație.Curtea de conturi trebuia să răspundă prietenului d-stră!😅

 4. Nicolae

  Corb la corb nu-și scoate ochii!Iar apelăm la vechile Zicale românești.Vechi,dar adevărate!
  Am mai vorbit noi la timpul respectiv despre mima tăierilor pensiilor magistraților,am avut și de data aceasta dreptate.
  În schimb,militarii și alte categorii,beneficiari ai L.223,suntem arși pe unde ne prind,având drepturi neplătite din 2011,culminând cu scoaterea ind.de 5% din 2016,din actualiz.din 2017.
  Dacă asta e dreptate,eu mă fac preot la vârsta asta.

 5. Vasile Iosif

  Ce se intampla?
  Articolul nu poate fi distribuit pe Facebook.

 6. Iosif

  Ce se intampla?
  Articolul nu poate fi distribuit pe Facebook.

 7. Jipa Costica

  Este foarte adevărat că e o lipsă totală de comunicare pe această temă.
  Din 13.04.2020, de la primul comunicat al LADPM, nu este nicio reacție, nici din partea ministerului, nici din partea CPS.
  Cred că LADPM va intra în posesia corespondenței dintre MApN și Curtea de Conturi și o va face publică.
  Motivul cu lipsa fondurilor este fals. Din datele oficiale de pe site-ul MApN (pe site-ul CPS, ultimele informații sunt de la 30.09.2019!!!), în primul trimestru al anului 2020, plățile totale pentru asistență socială (pensii, pensii IOVR, alte indemnizații și sporuri) au fost de circa 900 de milioane lei, iar bugetul pe anul 2020 pentru aceste categorii de cheltuieli este de circa 3.800 milioane lei.
  Se poate ușor observa că fonduri sunt și se poate acoperi suma de circa 100 de milioane de lei necesară plății diferențelor/restanțelor. Rectificarea bugetară nu este necesară pentru aceste categorii de cheltuieli.
  Dacă nu este corect ce am scris, rog să fiu contrazis!

 8. neacsum

  @Iosif,
  Din octombrie 2019, nu se mai poate posta pe FB cu link catre cuiul catarii, la interventia baietilor cu ochi albastri.

 9. neacsum

  @Jipa Costica,
  LADPM nu va intra in posesia niciunui document, cu atat mai putin a documentelor secret de serviciu…

 10. Titi

  Felicitari , Nea Marine, ca n-ai renuntat si te lupti pentru cei 5%.
  Sunt convins ca ministrul Ciuca, dupa RECOMANDARILE Comisiei de control a Curtii de Conturi nu va intarzia si va emite un Ordin intern privind rezolvarea acestei probleme.
  @Jipa, si dupa calculele mele pentru 12 luni ar fi nevoie de 50-60 de milioane de lei si banii sunt asigurati in buget pentru acest an.

 11. @Neacșu Marin
  Felicitări!
  Zeci de mii de pensionari militari îți vor fi recunoscători!
  Răspunsul primit de la Curtea de Conturi este edificator că tăvălugul s-a pornit.

  Dreptate trebuie făcută și celor pensionați după 15 09 2017, cărora toate casele sectoriale le-a tăiat Sporul OMM, cu toate că OUG 59/2017 nu a reglementat așa ceva.

 12. Titi

  07 Mai, Ora 11.00
  Vizită la Uzina Ford Craiova

  În uzină vor avea acces doar fotograful și cameramanul oficiali, urmând ca, ulterior, să fie puse imagini la dispoziția mass-media

  La finalul vizitei va avea loc o conferință de presă; jurnaliștii acreditați la eveniment sunt rugați să ajungă până la ora 10.15 pentru a parcurge procedurile de acces; conferința de presă va fi transmisă live pe platformele Facebook și YouTube ale Guvernului.
  @Marin Neacsu, poate ajungeti maine „pe teren”, ca ziarist !
  Poate vine si ministrul Ciuca ?!

 13. neacsum

  @Huhu Rezea,
  Singurul mod prin care pot fi recunoscatori este sa nu mai astepte sa le rezolve altii problemele.

 14. Titi

  Cred ca s-a inteles ca este vorba de vizita premierului Orban la Ford si Drumul Expres Craiova-Pitesti !

 15. neacsum

  @Titi,
  Am de arat terenul si pus rasaduri. Ford poate sa mai astepte iar Mandolina canta doar la mese straine.

 16. Nicu

  E clar că va fi bine! Deja Roșu a făcut cărare pe la Casa de Pensii, ia pulsul problemelor și stadiul controlului… că până acum cine l- o fi oprit? Dacă apare și Luca, e ca și rezolvat! Jianu e băiat salon și asigură firfiricii ceruți deja, va fi o feerie! De ce să le bată obrazul domn ministru de război?! Eu propun să îi de-a dlui Luca a doua stea ( cică de asta a plecat de la Casă, la Audit e funcție de două stele , chiar dacă dumnealui era colonel). Să îi dea și lui Roșu steaua, că ce, el nu merită? Și îl propun și pe domnul comentator de parade militare Constantin Spanu, că el e cel mai vechi la rând, de vreo 3-4 ani tot așteaptă.. Că dacă n- ar fi monitorizarea de la DIRP, ar scrie fiecare ce îl taie capul pe aciulea pe blog.Parerea mea.

 17. Nicu

  Să îi dea, scuze!

 18. neacsum

  @Nicu,
  Pai cum sa ii avanseze domle ca se supara Liga. Pai daca aud Gachi si Gligor ca ii avanseaza pe alde RoJi isi depun demisia din LADPM. Se poate asa ceva?
  Pana la urma, se pare ca lucrurile scorul e 0,5 la 0,5. Raspunsul de la Curtea de Conturi, clarifica doar aspectul existentei controlului, fara a spune cand a inceput si daca, sau la ce concluzii au ajuns. Eu speram sa fie larg, dar asa lucreaza ei cand vor sa fie discreti. Sa asteptamsa ajungem la relaxare.

 19. Gabitu

  O să dea sigur hoții PNL de Paște cei 5%. Pastele cailor.

 20. Nicu

  Iar îl supărați pe colegul David Gachi și parcă văd că reia ideile din 16 ianuarie, când vă aruncă nește amabilități pe blogul LADPM. De el vă spusăi mai acu fo câteva zile … ziserăți că nu vă amintiți… Că am clarificat cu controlul Curții, haideți să facem un efort și să fim de acord să fie ridicată în grad și doamna doctor. Ca merite, e pe lângă cei amintiți deja… Măcar să știe că nu veni degeaba in Capitală…

 21. neacsum

  @Nicu,
  Nu am spus ca nu imi amintesc, am spus ca nu citesc.

 22. bazil

  Pe moment alea iacta est. Si la amenzi si la pensiile speciale care raman in vigoare. Acum, cine oare se indoia ca ele vor fi anulate de ceceristi care, vorba unuia de la butoane sunt direct interesati, adicatelea conflictul de interese e vizibil si din avionul cu motor.Oricum, milioane de cetateni simpli ai acestei tari(ma refer la cei ce muncesc de le sar capacele si platesc taxe si impozite cu duiumul nu la cei cu ajutoare sociale ori care se ajuta singuri din buzunarele altora)sunt revoltati si acest lucru se va vedea la alegerile din iarna care bat la usa (vara trece repede, toamna idem si la fel).Pe moment au castigat , ca de multe ori in ultimii 30 de ani baronii pensiilor , cei cu pesnii de 5 cifre in primul rand. Si se straduiesc acestia din rasputeri sa arate ca nimic nu se va schimba, ca e bine asa, ca nimeni nu se poate atinge de pensiile alea de 15.000 , 30.000 , 50.000 lei care sunt inatacabile, constitutionale si binemeritate! Ba mai si propun corifeii plafonarea pensiilor speciale mai ales a celor militare facndu-se ca uita ca pensiile militare au fost inghetate de multisor indiferent de cuantum (au fost inghetate si cele de 1000 lei si cele de 3000 lei si cele de 10.000 lei si cele de 30000, 50.000 …). Dar una e sa ti-o inghete la 2000 si cu totul altceva la 10.000, 30.000. samd. Sufla insa vantul IMPOZITARII PROGRESIVE! Varianta cea mai plauzibila-de la 7000 lei in plus(tot ce misca) , supliment de 30%, de la 10.000 lei in sus, supliment de 50% iar de la 20.000 lei in sus, supliment de 60-65% cel putin !

 23. Titi

  :Primul-ministru, Ludovic Orban, însoțit de mai mulți miniștrii ai cabinetului sau, a afectuat joi o vizită la fabrica Ford din Craiova. Premierul a intenționat să vadă cum s-a reorganizat Ford pentru a-și relua activitatea. Orban a fost însoțit de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, de ministrul Economiei, Virgil Popescu, de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe și de Nicolae Giugea, deputat.”(Gazeta de Sud)

 24. Liviub

  Maine/poimaine primul ales si primulminister al RO vor multumi partidului si presedintelui din PRC pentru ca au intreprins demersuri ca sa aiba treaba! Daca nu era corona, il mai vedea poporul la ora 02.00 pm pe omul cu drapele in spate explicaaand ca de vina e altiii, ca noi vom analizaaa, vom studiaaa, … N-a facut domnia sa atatea sedinte cu ministri in 6 ani cate a facut in doua luni, dar numai luni, marti miercuri si joi, cu iesiri imediate pe canale: am hotarat „stati in casee, aia e de vinaaa, vom analizaaa, guvernul va studiaaaa”. Dupa cum se vede in iulie/aug vor fi alegerile, toate, ca vine valul 2. Asa ca primul ales si primeministar e in campanie accentuata! Shase si atentie marita. Pana si milioanele de masti aduse din PRC, descarcate, distribuite si puse dupa urechi, bineinteles platiteeee, nu corespund. Dar comisia de receptieee, daca e a pesedeuluiiii, ce sa faceeem…. Oricum multumim PRC ca ne vad conationalii din RO zilnic, zilnic!

 25. geofreeland

  Pai parca ceva vreme nenea PM Lucovid zicea sa nu mai crestem porci…Si cu tomata la fel zicea, ca s-o lasam mai moale, cu irigatiile ca ce ne trebuie…Eu am tot zis ca Daea a fost si este cel mai aplecat roman pentru agricultura. PSD-istul naibii! Ei, uite, agricultura, legumicultura si zootehnia ne vor scoate din impasul crizei alimentare. Ia, Al din Deal, iesi si urla ca asa au vrut pesedistii! Nu v-ar fi rusine! Siguranta alimentara este de siguranta nationala si nu are culoare politica. V-ati trezit?
  https://www.stiripesurse.ro/guvernul-sprijin-financiar-pentru-fermieri-cati-bani-primesc-romanii-daca-promoveaza-rasele-autohtone-de-porci_1462361.html

 26. geofreeland

  Citii cu nesat ce masuri va aplica Al din Deal, cu Isarescu si cu Orban. Nu am inteles nimic, vorbe. Strategie de tara, ceva acolo. Nimic. Jumatate din forta de munca activa e in somaj. Pensiile se vor mari, simbolic, pana in 10%, cu iz electoral. De unde insa bani? Zic si eu ca nestiutorul: imprumuturi externe la greu si cu conditii dure de privatizare a ce mai are statul strategic-hidroelectica, titluri de stat, sarea, portul la mare, aeroportul Otopeni, accize mai mari, taxe si impozite marite dupa alegeri, investii nimic, reduceri de bugetari, taxare pensii de la anumite plafoane, reducerea cheltuielilor publice, infrastructura zero, alte noi taxe speciale de… solidaritate. Toate pe spinarea cetateanului muncitor. Ma, astia n-or vrea sa vanda si din rezerva de aur? Cati nu sunt cu ochii pe ea! Daca am pune taxe pe prelucrarea busteanului ne-am scoate! Sau sa-i cam impozitam pe baietii de la banci, multinationale care fac profit pe spinarea consumatorului roman. Sau sa crestem un pic mai mult redeventele simbolice pe care ni le dau exploatatorii resurselor tarii. Sau sa reducem importurile de marfuri care se fac in tara. Nu? Nimeni nu spune nimic, totul e secret, in folosul celor care ne vor cumpara la bucata. Aerul ne va mai ramane, dar nici ala nu-i curat de fumul deseurilor importate din afara.

 27. Ifrim

  Și un Parlament de 300 de pacienti aduce economii la buget!

 28. Nicolae

  @ Ifrim. Mai ales😀

 29. Nicolae

  https://evz.ro/se-dublează-salariile-în plina-pandemie-nu-este-o-gluma-este-oficial.html

  Ce ziceți despre asta,domnilor,este o glumă?
  Ce ziceți,d.lor miniștri ai Int.și MAN?

 30. Nicolae

  https://evz.ro/se-dublează-salariile-în-plina-pandemie-nu-este-o-gluma-este-oficial.html

  Ce ziceți despre asta,domnilor,este o glumă?
  Ce ziceți,d.lor miniștri ai Int.și MAN?

Statistici T5