Ridicați drapelul țării!!!

Categoria Despre Armata, Magazin


Ridicați drapelul țării, frați români, oriunde-ați fi

Ridicați-l ca să vadă lumea că nu am pierit.

Astăzi să îl treceți singur pe tot  Ordinul de zi

Astăzi tot românul este omul cel mai fericit.

Puneți-l la loc de cinste, pe balcoane, în grădini,

Faceți loc la voi în suflet celui mai frumos drapel

Nu vă-ncolonați sub cele fluturate de străini,

Azi măcar, fiți doar români, și iubiți-l doar pe EL.

Prea ne-am risipit prin lume, fii, părinți și interese

Ne-am vândut brațul și mintea și bucata de pământ

Am plecat goniți de foame  fără ca să ne mai pese

Că s-a prăpădit și țara și lespedea  de mormânt.

Frați români, nu vă pot cere unde să vă stabiliți,

Este dreptul vostru sfânt să trăiți unde vi-i bine

Dar măcar de ziua LUI, la Drapel să vă gândiți

Și să-l arătați la lume, să-l cinstiți cum se cuvine.

Ridicați drapelul țării,  sărutați-l, nu-i rușine

Și gândiți-vă o clipă la toți cei ce au murit

Pentru El și pentru Țară pentru ei și pentru tine

Și cu faldurile Sale  Țara i-a acoperit .

Ridicați drapelul țării și privirea  din pământ,

Ridicați români,  de-i cazul, pumnul sus, a răzvrătire,

Nu vă mai lăsați bătuți ca o biată frunză-n vânt

Nu vă mai lăsați conduși de minciuni și nesimțire.

Ridicați drapelul țării….

Dedic aceasta poezie prietenului meu Miru, unul din cei mai patrioti români pe care i-am cunoscut!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

18 Raspunsuri la Ridicați drapelul țării!!!

 1. Titi

  DUMNEZEU sa-i aiba in paza SA, pe toti PATRIOTII din aceasta TARA !
  PS.Mi am permis sa distribui aceste Versuri colegilor si cunostintelor mai apropiate.

 2. Geofreeland

  Drapelul țării mele este sfânt. Sub el am jurat și i-am dat onorul militar. O viață. Cine uită, nu merită, cum spunea marele Iorga. Azi, la drapelul meu din curte, fluturând de 10 ani, i-am dat onorul, cu câțiva vecini și ne-am rugat pentru poporul român. Pe furiș, ăi mai bătrâni, își ștergeau o lacrimă. I-am servit apoi, festiv, cu o țuică de prune, un cașcaval cu piper și alte alea, am ascultat povești de război, trăite…Fiecare în treaba lui apoi. Peste ceva timp, am plecat să iau roșii din piață, d-alea românești, și vine unul la mine și zice „am auzit ce făcuși! Pe mine de ce nu mă chemași?” Am rămas interzis, deja se auzise. Îi răspunsei sec „dacă primarul nu poate, am făcut și eu ce am putut”. Se uită la mine zâmbind „Taică, să te ție Dumnezeu, am plâns când am auzit”. Mi-am luat roșiile și dând să plec aveam senzația că toți din piață se uitau în urma mea. POVESTE DE VIAȚA 42.

 3. geofreeland

  Dragă Mirule, cred că te-ai întâlnit cu tata, veteran de război, sau cu fratele tatei, veteran de război, din stepa kalmukă și până în Tatra și poate vă mai povestiți, ca și noi încă aici, de țara asta, de vieți dăruite armatei. Oricum, acolo tot patrie se cheamă în limba română. Hai, fie-ți somnul lin, de rest avem noi grijă!

 4. Gabitu

  Din păcate acum mercenarii kaki au doar o singura patrie ”banujos’ am văzut cum se Vaita cei cu pensii imense de peste 15.000 că nu primesc indexarea de 5% . Grețos

 5. geofreeland

  Azi e o sâmbătă de vară. Soarele arde nemilos, cerul e un albastru infinit, păsările se întrec în triluri. Se aud duduieli înfundate dinspre câmpuri, zeci de combine sunt în campanie. „O să mănânce românul la pâine…” zicea Moromete. Parcă îl și auziră și la capul lanurilor vezi camioanele de 40 t ale samsarilor. Așa se vinde orzul și grâul, 0,65 lei/kg. O fi fost secetă dar în câmpia Burnasului s-a făcut grâu. Tractoare cu remorci ridică praful pe uliți. E cald, e sâmbătă, lumea e pe tarla. O adiere de vânt aduce mirosul de pleavă. Un zumzet de motoare ca niște bondari cotropind câmpiile. Recolta țării, nimeni nu mai are timp de nimic altceva. Mai e până la iarnă dar vara se fac săniile. Covidul nu stă pe câmp dar după alegerile din toamnă ne va izbi valul doi, planificat, mult mai virulent. Oamenii știu și parcă se pregătesc de marele asalt. Zumzet de combine și de muncă.

 6. Nicolae

  Da,se aud zumzet de combine,un lucru bun!Din pãcate,se vede la orizont un nou tip de ciocoi.Ciocoii cei noi,care profita de bãtrânii care au rãmas singuri pe lume şi nemaiputãnd sa-şi munceasca pãmântul,au fost nevoiti sã arendeze pamântul şi sã primeascã ce le dã arendaşul.
  Pe lîngã zumzetul combinelor,mai vedem şi camioane de zeci de tone,aşa zişii samsari,care cumparã grîul cu 0,65 direct din câmp.Iar prin iarna fãinã şi pîinea o vînd dublu.Spunea cineva cã preţul grîului nu a mã crescut de 10-20 de ani,în schimb produsele finite s-au triplat.
  Parca am mai vãzut in epoci demult apuse astfel de şmecherii,sub obladuirea guvernelor.
  Ţãranii achitã ipozite,arendaşii primesc subvenţii/Ha.
  Bunã treabã,Rea tocmealã!

 7. Nicolae

  Înca ceva care mi-a scãpat.
  Întreb,nu dau cu parul:
  A vãzut cineva ţãran proprietar de pamânt bogat?Dar aredaşi şi cei care prelucreazã produsul brut?
  Primii se zbat intr-o sãrãcie Lucie,iar secunzii într-o bogãţie ce sfideazã orice bun simţ!

 8. Nicolae

  Drapelul unui popor este Sfânt şi nu lasã loc de nicio interpretare.
  JURÃMÂNTUL depus de militari este deasemenea un legamînt,un legamânt fatã de popor,de patrie cã îl apãrã chiar cu preţul vieţii.Asta uitã orice idiot care ajunge prin tenebrele intunecate ale puterii,permitîndu-si sã apeleleze la a-şi bate joc de cei şi-au pus toatã viaţa in slujba poporului.
  Poporul şi viaţa sunt valori cele mai de preţ,care nu lasa loc de nicio negociere.

 9. Titi

  „Singurul mod de a rămâne sărac este să fii cinstit.” spunea si Napoleon Bonaparte, acum doua secole !

 10. geofreeland

  Ce se întâmplă?

 11. Gabitu

  Nu sunt adeptul conspirațiilor dar e clar că ‘iluminații”pentru a salva planeta au luat decizia că această civilizație ( a noastră) supusă poluarii și lacomiei extreme aflată deasupra planetei trebuie să dispară. După invențiile tv si boli banale gen guvidul, gripa aviară etc când vor da drumul adevăratului virus nimeni nu o va mai crede pentru a se proteja și va fi prea târziu! De mii de ani se vede pentru cine vrea să vadă că nimic nu este întâmplător pe planeta !

 12. geofreeland

  Până și șeful ONU pledează pentru o nouă ordine mondială. Extincția umană până la un anumit nivel, coroborată cu selecția naturală sunt un scop de interes. Gradual până în 2030. Trageți concluziile…

 13. Nicolae

  Pîna ce „iluminaţii”vor da drumul la virusul cel rãu,iatã cum ne batem noi,ca cetãţeni ai acestui popor,joc de memoria inaintasilor noştri,care au fãcut ceva,totuşi,ţinînd cont de vremurile tulburi in care se aflau.

  Un monument din Guraslau ridicat in memoria voievodului unirii,Mihai Vitezu,a fost transformat in groapã de gunoi.

  Întreb:Edilii loc.respective nu vãd,sau nu au vãzut ce se intâmplã in parohia lor?
  Nepasarea şi indolenta celor aleşi sã administreze bunul mers al unei urbe,pe mulţi bani,este în primul rând adevaratul pericol care ne paste pe noi ca popor.Aceasta bãtaie de joc in ce priveşte memoria inaintasilor,ne va Costa mult,foarte mult!

  Se pare cã unii edili de prin zonã au fãcut o adevãratã intrecere in a darîma statui cu marele nostru voievod.
  Spre edificare:
  http://www.sportulsalajan.ro

 14. Gabitu

  Nicolae ai uitat nu e voie ca o colonie de sclavi lași să aibă statuui?

 15. geofreeland

  @Nicolae Nu poți fi român, cătană, dacă nu ai văzut Ip, Treznea și Moisei. Atrocități maghiare contra românilor. Nu instig la nimic, dar istoria e una. Merită să vezi în viața asta, să înțelegi ce înseamnă Lidice, Katyn sau Mi Lay. Ororile războaielor, pentru cine și de ce? Nimic nou, hoarde tătare, turci puși pe jaf, numai năvălitori, cruciade sau alte atrocități…Nici azi nu e cu nimic diferit. Covidul ăsta sau noua versiune, sunt forme „elegante” de extincție. Nu evoluăm cu nimic în a educa umanitatea spre păstrarea planetei civilizate.Crime la tot pasul, ce mai contează omul, plin de drepturi pe hârtie? Hârtie igienică probabil…

 16. Nicolae

  Nu,nu este Instigare.Trecutul trebuie spus şi reamintit pentru nu a mai fi repetat.
  Generaţiile tinere care ne vor urma,se pare ca nu mai dau importantã trecutului şi iau totul cam inderâdere,aceste evenimene sunt trecute la cap.FAPTE DIVERSE,ceeace este f.grav.Dascãlii se fac cã-i învaţã ei se fac cã studiazã!

 17. Nicolae

  Nu,nu este Instigare.Trecutul trebuie spus şi reamintit pentru nu a mai fi repetat.
  Generaţiile tinere care ne vor urma,se pare ca nu mai dau importantã trecutului şi iau totul cam inderâdere,aceste evenimene sunt trecute la cap.FAPTE DIVERSE,ceeace este f.grav.Dascãlii se fac cã-i învaţã ei se fac cã studiazã!
  N-am gãsit altã rimã!

 18. geofreeland

  Terminarăm cu prioritatea pensiilor? Nicio noutate văd. Ni s-a tocit lancea?

Statistici T5