Făcături

Categoria Despre Armata


Aminteam în ultimul articol despre PLX 199 și printre altele și de convocarea Forumului Structurilor Asociative DIN MApN  pe data de 22.09.2020 de la sediul MApN.

Nici nu a apărut bine articolul cu informația și comunicatul dat de președintele în exercițiu al Forumului  privind convocarea Forumului, că au apărut făcăturile. Făcătură, în tradiția populară, înseamnă ”vrăjitorie”, farmec, vrajă, dar mai înseamnă și improvizație, iar prin extensie, manipulare, sau fake-news, că tot e ”în trend”.

Și cine putea să vrăjească opinia dacă nu maestrul cu patalama la mână al dezinformării și manipulării, cel care de 10 ani la fiecare 25 Octombrie sau 10 Ianuarie organizează făcături cărora le spune proteste El Lider Maximo, Dogaru. Imediat pe data de 17, sesizând că există pericolul ca asociațiile componente ale Forumului să se pună de acord asupra unui punct comun privind PLX 199 și să înlăture falsa informație că toți ar fi de acord cu formula adoptată în Comisia pentru Muncă, domnul Dogaru a scos o nouă  făcătură cu un articol plin de venin, dar mai ales plin de minciuni. Sub titlul ” MACIUCA MANIPULARII VA LOVI IN ZILELE DE21-23 SEPTEMBRIE 2020” domnul respectiv, căruia nu vreau să îi mai pronunț numele ca să nu mă murdăresc, istoric fiind începe cu istoria ”acțiunilor SCMD” și lupta  pe care o duce respectivul pseudo-sindicat cu …balaurii din capul liderului, căci cu altcineva nu am văzut să lupte ci doar să mimeze. Cu ce rezultate? Îi las pe simpatizanți să spună dacă au ce.

Dar scopul maculaturii prezentate nu era doar pur propagandistic, cât mai ales manipulator, așa cum spune și titlul. Se cunoaște zicala cu hoțul care strigă ”hoțul”. Ei bine, tot așa, manipulatorul strigă ”manipulatorul”.

Plecând de la anunțul respectiv, MANIPULATORUL își informează cititorii și pe oricine are timp să piardă cu dezinformările lui, în primul rând că o structură care să cuprindă dacă nu toate, măcar cât mai multe asociații ale militarilor, care să fie în măsură să prezinte un punct de vedere comun guvernelor și politicienilor, reprezintă  un pericol pentru pensionarii militari. Dar bineînțeles, dacă toate asociațiile s-ar pune sub ”umbrela SCMD” asta nu ar mai fi un pericol ci un lucru bun, pentru că ar fi el în fruntea lor. Zice personajul respectiv: Degeaba i-am avertizat noi ca asa zisa cuagulare a ”structurilor asociative” inseamna aducerea tuturor sub acelasi papuc, manipularea pana la moarte, praful de pe toba pentru cei multi si beneficii doar pentru complici!” Pentru tot românul , Unirea face Puterea, numai pentru Mircică nu.

Dar el nu se opune numai ideii de unire ci și tuturor celor care nu il pun pe el în fruntea lor.

De ce și pentru cine ar reprezenta Forumul un pericol? În primul rând pentru cei (din afara sistemului militar dar și din conducerea ministerului) care doresc să mențină dezbinarea între asociații pentru  a nu avea cu cine să lupte și a se folosi de unele cozi de topor și lideri care urmăresc scopuri personale girând anumite legi și proiecte ca ”având girul asociațiilor pensionarilor” cum susținea domnul Mocioalcă în una din ședințe dar și pentru unii dintre liderii de asociații care vor neapărat să fie ei numiți în fruntea rezerviștilor, să manevreze ei și biletele de tratament  și odihnă, și banii puși la dispoziție de lege, și propunerile de înaintare în grad, și să ocupe și funcții prin consilii și secretariate conduse politic dar cu ”acoperire” înstelată.Sunt toși acești lideri atât de avizi de putere încât nu le dă măcar prin cap să se întâlnească și să spună ”uite bă, Cutărică, tu ești responsabil cu biletele de tratament, eu cu înaintările în grad, iar Cutărel cu decorațiile”, ca în Cosa Nostra.  Dar nu, ei vor totul, fiecare se crede singurul luptător ”verdade”, toți când se uită în oglindă văd chipul lui Che Guevara.

Ei Bine, El Lider Maximo nu numai că consideră că Forumul nu face bine la pensionari, dar mai și inventează. Din știrea conform căreia pe 22 se întâlnește Forumul, el face una demnă de baronul Munchhausen. Cică de fapt Forumul a fost convocat de Ciucă, pe data de 21, ca să semneze … ”adeziunea”  la amendamentele introduse  de MApN și MAI iar pe 22 e altă ”adunare”, a comisiei pentru apărare care ar vota proiectul având acordul Forumului: ”Luni, 21 septembrie, ministrul marioneta al Apararii i-a convocat la minister, la orele 13.00, pe toti presedintii ”structurilor asociative” adica ai ONG-urilor care, juridic, nu au nici o treaba cu lupta pentru dreptate sociala, sa semneze ca fiind ale lor, amendamentele M.Ap.N.-ului la PLx 199/2020. Pentru ca cele 3-4 flasnete care au executat ordinul pana acum, n-au convins! La sindrofie va fi prezent si un important deputat, caruia i s-a promis gradul de general in retragere, pentru 1 Decembrie 2020.

Marti, 22 septembrie, mizeria incropita acolo, va fi bagata spre asumare, ca ”raport”, pe gatul deputatilor din Comisia de Aparare. Iar miercuri, 23 septembrie, va fi bagata pe gatul tuturor deputatilor, spre votare in plenul Camerei.”

Bă ești prost?  Păi dacă anunțul și comunicatul privind convocarea Forumului este pentru data de 22, cum să se întâlnească pe 21?

Vrea istoricul de renume mondial să insinueze că de fapt membrii Forumului cu bună știință și deliberat își mint atât proprii pensionari mimând întâlnirea cât și pe ceilalți care nu sunt membri ai forumului? Da, asta vrea. De ce ? Pentru a discredita orice acțiune a Forumului din start, pentru a crea neîncredere în rândul militarilor rezerviști și pentru a îi face pe cei nemulțumiți să se înscrie în SCMD. SCMD a intrat în campanie. Atâta vreme cât întâlnirea va avea loc pe 22, așa cum a fost anunțat de președintele Forumului și nu pe 21 așa cum bălmăjește Mircică, scopul dezinformării e clar și din păcate își atinge scopul în unele segmente, pentru că unii pensionari, membrii ai Forumului dar care nu văd cu ochi buni fie acțiunile președintelui Forumului fie sprijinul acordat de ministrul Ciucă prin punerea la dispoziție a unei săli pentru desfășurarea întâlnirii, deja au ”sărit la cap” și au început hărțuirea pe diverse pagini de ”socializare”.

Este posibil ca profitând de prezența liderilor Forumului la convocare, Comisia pentru Apărare de la Camera Deputaților  împinsă, sau rugată de cei care au interes să fie aprobată actuala formulă a PLX 199(vezi cazul Raețchi) să pună luni, sau marți  în discuție proiectul? Da, este posibil, să nu uităm că s-a mai întâmplat odată, pe timpul lui Fifor, pe 21.11.2017 când în Comisia pentru Muncă a Camerei deputaților se vota pe lista suplimentară OUG 59, la o zi după întâlnirea lui Fifor cu membrii Forumului. Deci imposibil, când există ”voință politică”, nu este, dar este exclus ca acest lucru să se întâmple,(așa cum insinuează parșiv și mârșav istoricul de renume mondial) cu știrea sau voia membrilor Forumului, deși nu ar fi exclus ca unele ”personaje” să poată fi capabile de o asemenea trădare, dar nu FORUMUL ca structură. Însă până acuma deocamdată, pentru săptămâna viitoare nu este planificată nici o ședință a Comisiei pentru Apărare iar azi e vineri.

Și atunci despre ce vorbește împricinatul? Despre vise, sau ”informații pe surse? Dacă sursa lui este Tache atunci îi recomand să se lase de meserie. Ar fi două variante, ori este dezinformat, ori dezinformează cu bună știință, din interes sau pur și simplu obișnuință. Să nu uităm că acum exact o lună, ne anunța :”Peste doua saptamani, vom avea alt Guvern, ”neutru” si un alt ministru al Apararii, caruia SCMD ii va solicita indepartarea asasinilor nostri din structurile militare. Evident, in cadrul unor manifestatii organizate, in conditiile permise de lege, in fata Ministerului Apararii (inca) Nationale. Cat despre loazele facebook-iste, ramane la latitudinea dvs. daca le veti mai baga in seama sau nu!”

Dacă ar fi dezinformat și ar dezinforma la rândul lui din prostie, nu ar fi mare lucru, la câți proști sunt în România, unul în plus sau în minus nu mai contează. Dar dacă dezinformează cu bună știință, situația este mult mai gravă și se pune întrebarea cu ce scop, sau mai bine spus, care din cele enunțate mai sus?

Care îi este buna credință se poate demonstra din două aspecte: una, că chiar pe vremea când la conducerea Forumului era ANCMRR tradiționala rivală, a fost invitat să participe la lucrările Forumului și chiar să facă parte din Forum, dar Mircică a spus ”niet!” pentru că el e sindicat, nu Asociație, deși și sindicatele și asociațiile sunt forme asociative, iar din Forum mai fac parte sindicate ale Polițiștilor. Dar el nu. Apoi, modul în care manevrează cuvântul ONG când se referă la Forum și asociațiile componente,  încercând să inducă ideea că ONG-urile sunt toate ”PLĂTITE” sau cumpărate, deci și asociațiile componente ale Forumului,  spune totul despre intențiile sale.

În final vreau să menționez că nu mă miră acest atac manipulator al maestrului în dezinformare, mă miră doar că mai sunt oameni care iau de bună ce spune el  și care se folosesc de intoxicările lui pentru a-și plăti polițe personale.

Dacă va fi o manevră privind trecerea ”pe ascuns” a PLX 199, aceasta va fi făcută de clasa politică, cea care întotdeauna și–a bătut joc de militari și chiar și a anumitor factori de răspundere din diferite structuri ale MApN (dar nu Maciu, cum spune Dogaru care este și anacronic, nu doar dezinformat, pentru că Maciu a ieșit la pensie din 2016), care țin neapărat ca PLX 199 să fie aprobat în forma actuală, ceea ce ar fi o nouă lovitură dată militarilor aflați în pensie.

Și în final, pentru a demonstra că ceea ce spune domnul Dogaru nu bate cu ceea ce face, voi posta aici dovada că domnia sa și-a dat acordul pe actualul Proiect PLX 199, în forma aprobată de Comisia Pentru Muncă a domnului Solomon.

Acultați și memorați.

https://yourlisten.com/neacsum/dogaru-e-de-acord-cu-plx199

Embed Music – Audio Hosting –

PS. Citind marile victorii ale specialistilor in justiție ai liderului din Bragadiru, am intrat pe Tribunalul Bucuresti sa vad cum mai stau cu procesele. Nimic nou pefrontul juridic, ultimul caz, are aceeasi decizie ca si celelalte ”castigate” de juristii SCMD: ”

Şedinţe

22.07.2020Ora estimata: 12:30
Complet: C29
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia necompetentei teritoriale invocata de MAI ca neintemeiata. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate si in consecinta respinge actiunea ca fiind formulata de o persoana fara calitate procesuala activa. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi Asigurări sociale. Pronunţată azi 22.07.2020 soluţia fiind pusa la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre  3366/2020  22.07.202

Interesant este ca procesul a demarat in luna mai 2020 cand deja era plin ECRIS-ul de astfel de decizii și pana si femeile de serviciu de la Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti stiu ca SCMD nu are calitate procesuala activa. Cred ca grefierii scriu sentintele inainte de a fi date de judecatori, numai membrii SCD nu știu si nu se invata minte. Mare ti-e Gradina, Doamne !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

85 Raspunsuri la Făcături

  1. Așa…!
    Mai important decât disputa cu M.Dogaru ar fi să aflăm ce îi va propune ministrului Apărării actualul președinte al Forumului.
    Eu sper să nu se piardă în mărunțișuri, cum ar fi cuantumul minim net, cuantumul minim de referință sau indici de corecție, și să propună reluarea actualizării pensiilor militare de la 01 01 2021, fie prin Pl x 199/2020, fie prin respingerea art. VII din OUG 59/2017 și a art. 84 din OUG nr. 114/2018 prin legile de adoptare a lor.

  2. Neacsum

    @Huhu Rezea,
    Aici nu e vorba de o disputa cu o persoana ci de combsterea unei dezinformari pe care au oreluat o si altii din dorinta de a face rating probabil, fara sa verifice daca e adevarat. Indiferent cu cine am simpatiza unii sau altii trebuie respectat adevarul.

  3. Luca Adi

    Marine vrei unitate? Cum poți să unești rezerviști cinstiți cu pensii militare de mizerie chiar sub 3.000 lei cu șmecherii militari care au mult peste 10.000 RON ba chiar și peste 15.000 RON?

  4. neacsum

    @Luca Adi,
    Si ce propui, sa ne impartim pe criterii de cuantul alpensiei, anul iesirii la pensie, culoarea ochilor, sau ce? In activitate am lucrat in aceeasi unitate oameni de fiferite arme, specialitati, varste, promotii, caractere. De ce nu putem face din Asociatie o unitate militara ?

  5. SD

    s-ar parea ca articolul nu trece in varianta scurta(probabil intampina obstacole umane:)

    https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial

  6. Luca Adi

    Marine te faci că nu înțelegi că unirea rezerviștilor este imposibilă pentru că e plina colonia de prostituate masculine kaki. Un general spunea odată că futaiul în armată e bun pentru că creează caractere! Contează doar de ce parte a suli te afli! Din păcate cei corect sunt mereu cei penetrați . Așa că unirea se poate face doar prin sex.

  7. neacsum

    @Luca Adi,
    Vad ca incerci marea cu degetul Cunosc si eu limbajul cazon si nu sunt fata mare, dar incearca peviitor sa eviti expresii de acest gen. In ceea ce priveste numarul celor care se prostitueaza tine de cerere si oferta. Nu te obliga nimeni sa intri intr-o categorie sau alta.

  8. Iosif

    S-a spart frontul….

    Prima victorie la Curtea de Apel!

    “Prin luarea în calcul de către instituția pârâtă, la stabilirea salariului de funcție a sporurilor și a sumelor compensatorii, deși prin HG nr. 1/2017 s-a urmărit să se precizeze, pentru toate familiile ocupaționale, modul de stabilire a salariului de baza minim brut pe tara garantat în plată la 1.450 lei luna – sumă fixă stabilită în bani care nu include sporuri si alte adaosuri – s-au încălcat dispozițiile legale în vigoare.

    Pentru aceste considerente, în temeiul art. 496 alin. 1 , art. 499 al. 1 pct. 8 C.pr.civ., Curtea va respinge ca nefondat recursul declarat împotriva sentinței civile nr. 3 . 796 din 21.12.2018 pronunțată în dosarul nr. 2242/117/2018 al Tribunalului Cluj , pe care o va menține în întregime.”

    Împreună cu Emil Pascut( doi nebuni frumoși care nu se dau bătuți niciodată), am gândit și-am realizat împreună o acțiune în instanta. Dupa 3 ani avem doua decizii definitive la CA Cluj.
    FAVORABILE!

    Sunt primul pensionar militar care am câștigat pe fond acesta acțiune si primul căruia i s-a pus în executare hotărârea(pe fond) Si cred ca am șanse mari sa câștig și în apel.( în 26.11.2020). Si ma bucur enorm ca acțiunea mea a ajuns izvor de drept.

    Nu știu cine sunt cei care au câștigat, dar ma bucur pentru ei ca și cum as fi devenit primar. Sunt mii de militari pe care i-am ajutat și ii voi ajuta în continuare. Nu contează zilele în care am gândit acțiunea sau timpul alocat pentru a-mi ajuta camarazii.

    Pentru ca eu nu las răniți pe câmpul de lupta.

    Pentru mine noaptea asta e Crăciunul…✌️

    http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000129960&id_inst=33

    http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8400000000065472&id_inst=33

  9. Iosif

    S-a spart frontul…
    Curtea de Apel Cluj aruncă în aer teoria soldei de functie compusa.
    Cu stima,

  10. Luca Adi

    Corect Marine și scuze pentru limbajul cazon. De când în colonia de tip mafiot stăpânită de clanuri interlope anumite pompos partide, prețul prostituatelor kaki cu grade mari
    a scăzut acum se vând pe mărunțiș adică grade sau decorații inutile!

  11. Vasile Iosif

    Prima victorie la Curtea de Apel!

    “Prin luarea în calcul de către instituția pârâtă, la stabilirea salariului de funcție a sporurilor și a sumelor compensatorii, deși prin HG nr. 1/2017 s-a urmărit să se precizeze, pentru toate familiile ocupaționale, modul de stabilire a salariului de baza minim brut pe tara garantat în plată la 1.450 lei luna – sumă fixă stabilită în bani care nu include sporuri si alte adaosuri – s-au încălcat dispozițiile legale în vigoare.

    Pentru aceste considerente, în temeiul art. 496 alin. 1 , art. 499 al. 1 pct. 8 C.pr.civ., Curtea va respinge ca nefondat recursul declarat împotriva sentinței civile nr. 3 . 796 din 21.12.2018 pronunțată în dosarul nr. 2242/117/2018 al Tribunalului Cluj , pe care o va menține în întregime.”

    Împreună cu Emil Pascut( doi nebuni frumoși care nu se dau bătuți niciodată), am gândit și-am realizat împreună o acțiune în instanta. Dupa 3 ani avem doua decizii definitive la CA Cluj.
    FAVORABILE!

    Sunt primul pensionar militar care am câștigat pe fond acesta acțiune si primul căruia i s-a pus în executare hotărârea(pe fond) Si cred ca am șanse mari sa câștig și în apel.( în 26.11.2020). Si ma bucur enorm ca acțiunea mea a ajuns izvor de drept.

    Nu știu cine sunt cei care au câștigat, dar ma bucur pentru ei ca și cum as fi devenit primar. Sunt mii de militari pe care i-am ajutat și ii voi ajuta în continuare. Nu contează zilele în care am gândit acțiunea sau timpul alocat pentru a-mi ajuta camarazii.

    Pentru ca eu nu las răniți pe câmpul de lupta.

    Pentru mine noaptea asta e Crăciunul…✌️

    http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11700000000129960&id_inst=33

    http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8400000000065472&id_inst=33

  12. Nicolae

    Dacã postarile mele ulterioare nu apar,totuşi nu am sã dau satisfactie unora care-si bagã coada pe aici sã renunt la a mai comenta ceea ce gandesc.Sa fie clar! Jigodismul şi mârsevia nu au fãcut casa bunã cu mine niciodatã!

    Da,se pare ca unii judecatori profesionisti si patrioti se pare cã nu mai asculta de ordine politice şi judecã pe lege,aşa cum de curând a decis şi CA Cluj.Am mai spus cu diferite ocazii,cine si-au bàtut joc de bratul inarmat al patrie începând cu 2010,vã veni timpul sà plãteascã!
    Hai blocati-mi comentariu!

  13. neacsum

    @Nicolae,
    e
    Eu nu am blocat nimic. O sa ma uit sa vad daca e ceva intrat in span sau trash…

  14. SD

    Eu zic ca sparturile frontului abia prind amploare
    34(treizeci si patru) de argumente in favoarea militarilor toate BETON!!
    Nu barfesc dar deja mi se face mila de bufnita aia partinica,care stie legislatie cat stiu eu sa cant popeste:)
    L-am citit cap-coada si este chintesenta situatiei fara a se bate apa in piua,fara injuraturi si fara indemnuri la „rivulutie” de tip bolsevic

    https://www.juridice.ro/696541/despre-salarizarea-politistilor-si-militarilor.html

  15. SD

    Bufnita accelereaza campania electorala:))) O „arde” cu pasajul Ciurel la pensiile militare…hi,hi

  16. SD

    Pt ca nu pot sa sterg pot sa fac doar corecturi(cf.adevar)
    Podul ala ‘Ciurel” are scopul de a a face legatura cu A1(Pitesti)…pana nu ajunge la autostrada e cam degeaba/nefolositor/useless.Urci pe el si apoi cobori….tot in Bucuresti:)

  17. SD

    I-as fi zis asta lu’ domnu’ Bufnita dar nu se poate ca are si el cativa de aburit pe acolo, asa ca va rog sa ma scuzati dvs postacii si domnu’ Neacsu.
    Nu se va mai intampla
    Have a nice day to all!

  18. Iosif

    Dle SD,
    S-a dus dracului minciuna cu solda de functie compusa inexistenta in nici o lege.
    Nu exista decat solda de functie , FARA SPORURI, ADAOSURI, SUME TRANZITORII si alte…baliverne.
    Cu stima,

  19. SD

    si totusi nu vrea nimeni sa citeasca si sa comenteze link-ul de mai sus??
    ca as vrea sa va aud parerea pe cat posibil corecta/impartiala/logica si mai ales lipsita de orice interese de partid
    ramane speranta ca poate dom’ Neacsu candva in viitor sa faca un articol pe bazele celui de mai jos(link-ul nu aghiuta)..:) dac-o fi de interes.Daca nu,nu sa fie.
    https://www.juridice.ro/696541/despre-salarizarea-politistilor-si-militarilor.html

  20. SD

    P.S. ca partial se potriveste si cu ce a hotarat CA Cluj

  21. Iosif

    Colegii se plâng dar nu reacționează nici cand Justitia si Curtea de Conturi le da dreptate.
    Ha,ha.
    Greu de inteles ce vor.

    .

  22. Luca Adi

    Iosif ce să reacționeze când zeci de mii de rezerviști șmecheri au pensii militare grase de peste 10.000 RON? Cei cu pensii militare mici datorită nedreptăților sunt resemnați în fața prostituatelor kaki cu pensii militare grase!

  23. Titi

    @Iosif, si cu ce ne ajuta pe noi cele 2 Decizii ?
    Daca sunt definitive, se vor aplica numai celor din proces !
    Doar stim ca sunt alte Decizii unde reclamantii au pierdut !

  24. Iosif

    Dle Titi,
    Ne ajuta pt. ca dovedește că SE POATE și AVEM DREPTATE.
    Cu stima,

  25. geofreeland

    @SD Foarte pertinentă analiza, simplă și convingătoare în argumente. Sau cum ar spune cineva, irefutabilă. O sibhură concluzie reiese, „viermele” destrăbălării politice este hrănit din interiorul sistemului militar, slăbind însăși credibilitatea propriei instituții militare, cu efecte absolut devastatoare asupra moralului militarilor. Nu banii în sine sunt problema ci optica unei denigrări perpetue întreținute politic.

  26. geofreeland

    @Luca Adi E radicală afirmația prin anatema gratuită. Spre exemplu, în cazul meu, dacă mi s-ar calcula pensia pe legea civilă (pe baza punctelor acumulate în carieră) pensia ar fi dublă față de cea în plată. Unde este șmecheria?

  27. neacsum

    @SD&Iosif,
    Dupa cum am mai spus, capacitatea de toleranta dar si miserupism, lene, lasitate si impotenta a pensionarului militar depaseste orice inhipuire. Daca mai putin de 200 din 70000 au avut curaj, sau incredere, vointa, dorinta si mandria de a-si apara dreptul pe o speta in care discriminarea si nedreptatea erau evidente si usor de sesizat, inteles si sustinut, cati credeti ca vor intelege si reactiona intr-un caz in care lucrurile sunt ceva mai complicate si mai dificil de sustinut in instanta?

  28. geofreeland

    Statistica spune că în spatele fiecărui militar din teatre se află alți șapte din țară. Ca o observație. De ce statele plătesc diferit, de exemplu, piloții militari pe F16, misiunile și tehnica fiind identice? Pentru că statele puternice au interese economice expansioniste și armata e ultimul argument al expresiei politice. Actorii economici plătesc armatele. La noi? Noi mizăm pe art.6 NATO. Cu ce preț? De unde și consecințele unor decizii politice privind aplicarea legislației cu impact asupra salarizării militarilor.

  29. geofreeland

    Tragem o concluzie clară. Pensionarii militari trebuie să obțină în instanță ceea ce prevede legea. Interpretarea greșită în aplicarea unei legi nu e punabilă? Suntem un stat de drept sau nu? Nu suntem pentru că și ambiguitatea legii demască o înșelătorie. Nimeni nu e mai presus de lege, nu? Ori noi chiar suntem „nimeni”, alții nu, deasupra ei.

  30. geofreeland

    În fond și frustrarea e un sentiment. Uneori, cu consecințe psihice fatale. Cam asta trăim într-un amurg ascuns în nori de furtună. Pare deprimant dar real. Orice am vota.

  31. geofreeland

    POVEȘTI DE VIAȚĂ 48. Eu nu am prins briciul. Fratele tatei avea un brici dăruit de un caporal neamț, la izvor, în munții Tatrei. O lamă Baltica, a tatei a făcut debutul. Apoi o viață, cu Astor, Wilkinson, Gilette. Azi scule noi. Ați observat cât de mult vă revigorează un bărbierit? Și zăbovitul la oglindă, o reconfirmare tonică. Bărbieritul e și un respect față de tine și cei din jur.E încredere și optimism latent. Sigur, cu vârsta, ridurile, scofâlcirea feței necesită o tehnică aparte, laborioasă.Și unii renință. Barba nu e semn de înțelepciune sau virilitate ci o delăsare ca o obișnuință, ca în toate. Refrișați-vă la două zile, priviți-vă în străfundul ochilor, bucurați-vă, apoi faceți planul zilei încrezători. Un parfum discret al after shave-ului face o dimineață frumoasă. Și poate ne simțim deasupra lumii ăsteia dezlănțuite ca un act de curaj. Și a gândi temeiuri.

  32. geofreeland

    Credeți că sporurile au vreun efect benefic aspra cauzelor acordării lor? Un acumulatorist lucrează cu mască de gaze în stație, chit că e scârbit de litrul ăla de lapte antidot? Un radiolocatorist e scutit de radiații dacă primește spor? Și la trupe, unde a armata reală, tanchiștii sunt scutiți de gaze, cei care cară muniții sau sapă zeci de metri cubi pentru amplasamente pe un ger teribil, cei care stau în izolare în condiții de campanie cu minim de igienă și hrană, cei care…etc? Toate cauzele de stres se regăsesc în deprecierea organismului, fizic și psihic, la ieșirea la pensie. De ce sporurile nu sunt luate în calcul, când de fapt, urmările prin boli induse necesită la rândul lor cheltuieli cu sănătatea? Ca o recunoaștere a unei vieți dure fără alternativă. Și magistrații zic că au trăit la fel.

  33. SD

    @geofreeland
    metaforic vorbind ati reusit sa-mi stricati ziua cu postarea dvs-):
    si apropo tot citindu-va am avut curiozitatea sa-mi revad si eu punctajul total si cel anual mediu transformandu-l in lei la val. unui punct/pensie ASTAZI(la o vechime nu prea mare) cf L263 si „lovitura de maciuca” a venit instantaneu.
    ar fi cu +70% mai mare!!!!
    Si ce injurat a mai fost Boc pe vremea aia de/si de catre militari

  34. Nicolae

    Nu vreau sã stric euforia predecesorilor mei in ale comentariilor in ceea ce priveşte Punctajul adunat(PMA)pe legea civilã 119/2010,lege facuta special pt.cei ieşiţi pânã în 2010 inclusiv.
    Sã nu uitãm cã totalul punctelor stranse in toatã activitatea s
    au împãrţit la 20 ani contributie.Nu acelaşi noroc au avut cei ieşiţi începînd cu 2011 cu legea 263/2010,deoarece punctele adunate in intraga activitate(PMA) nu a mai fost împãrţit la 20,ci la chiar la 30.
    Bine,acum,dacã L.pensiilor civile va intra în vigoare la anul,eu am dubii,punctele obţinute in întreaga activitate se inmultesc cu 75.
    Adica:PMA*75=pensia individului.

    PS: Este urât sã intri pe un blog şi sã critici adminul altui blog.Ai curajul şi infrunta-l chiar la el acasã!

  35. Titi

    @Nicolae, hai sa nu exageram, militarul care opteaza in acest an( ultimul cand o mai poate face..!) pentru calculul cf.L.263/2010, PMA( punctajul mediu anual) se obtine prin impartirea Total Puncte adunate in activitate la max.25 de ani( 30 de ani ar fi in… 2030) !

  36. Gheorghe Polcovnicu

    Domnule SD… cereti pareri despre punctul de vedere prezentat de cei doi avocati…
    Dvs., care ati lucrat pe Acord-75, ma gindesc eu ca stiti ca tintele se cauta. Nu asteptam sa apara undeva, intr-un anumit loc. Si sa fim suparati ca nu apar acolo unde le asteptam noi!
    Cautati si veti gasi, pentru ca spatiul netului este vast ca si spatiul de cautare a inmicului!

  37. SD

    @Nicolae
    Da am facut-o si as mai face-o daaar huhurezu lasa injuraturile libere doar intr-un sens in rest functioneaza cenzura….de asta apare doar ce vrea stimabilul si doar ce-i convine….asa se face manipularea,tot restul trece la”comentariul va apare dupa abrobarea…” si nu e vorba de limbaj injurios in nici un caz.Sunt pe blogul ala din 2009 iar adminul asta e al 3–lea pe care-l stiu….si cel mai incorect din 2009 pana azi

  38. SD

    @Nicolae
    Am incercat e imposibil.Nu mi-a lasat alternativa

  39. SD

    @Nicolae
    Sunt pe blogul ala din 2009 si la al 3-lea admin(din vanzare in vanzare de blog) dar mai rau ca acum n-a fost niciodata.Va veti convinge singur

  40. SD

    „comentariul dvs va apare dupa aprobare”…si nu se refera la limbaj licentios sau injurii,noooo!!… e pe „politica”…

  41. SD

    @Titi
    cred ca varianta corecta(actuala) la momentul acesta este(zic:cred) , nr pct totale x 75 lei.Cred ca deja impartirile la 20/25/30…etc sunt perimate

  42. Titi

    Legea nr.127 intra in vigoare in sept.2021( nu bag mana in foc..)
    Daca ar fi in vigoare astazi, Total puncte se inmultesc cu 57(inversul lui 75..))), deoarece 1442/25= 57..!

  43. Nicolae

    @Titi
    Cei nascuti in 1970.01.01,au norocul,sau aveau norocul,dacã asta se poate numi noroc şi dacã ar fi optat sã iasã pe legea 263/2010 sã aibã onoarea,dacã asta este o onoare,,li se imparta pma la 30 ani contributie.Sunt mulţi care s-ar fi incadrat chiar şi din cei nascuti in 1973,74 tinând cont si de conditile de muncã.Anexa 6 a L.263/2010 intareste ceea ce afirm.
    @SD
    Da,asta cam aşa este,
    comentariile apar târziu şi din aceastã cauzã nu mai intelegi nimic,sau nu mai apar deloc,din cauza aprobarii admin.
    Dar,altceva am vrut eu sã spun.

  44. SD

    https://www.cnpp.ro/web/guest/noutati/-/asset_publisher/4IYjNHH6tg1O/content/guvernul-a-aprobat-proiectul-noii-legi-a-pensiilor-la-propunerea-ministerului-muncii-si-justitiei-sociale;jsessionid=LY0qc1yYnLWtwhv1VYKJ99Hb53Brn5hF1Nmygy2fsxKGvklKgYmn!2005220417!1551231064614?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fweb%2Fguest%2Fnoutati%3Bjsessionid%3DLY0qc1yYnLWtwhv1VYKJ99Hb53Brn5hF1Nmygy2fsxKGvklKgYmn%212005220417%211551231064614%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4IYjNHH6tg1O%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D3

    Guvernul a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor,
    la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale

    Formula de calcul.

    Pensia va fi reprezentată de Numărul Total de Puncte înmulțit cu Valoarea Punctului de Referință (VPR).

    Numărul total de puncte este suma punctajelor anuale. Punctajul anual este suma punctajelor lunare împărțit la 12 luni. Punctajul lunar este venitul brut realizat împărțit la câștigul mediu brut pe economie.

    VPR va fi de 75 de lei în anul 2021 și a fost determinată prin împărțirea Valorii punctului de pensie din anul 2021, adică 1.875 de lei, la 25, care reprezintă vechimea medie de ani din sistemul de pensii, rezultată în urma aplicării ultimelor patru legi ale pensiilor.

    Formula de calcul are avantajul nu doar că elimină inechitățile, dar duce și la creșterea pensiilor.

    Proiectul de lege urmărește eliminarea inechităților din sistemul public de pensii, care au făcut ca persoane care au lucrat același număr de ani, în aceeași profesie și au cotizat egal, să aibă pensii diferite. De asemenea, se elimină inechitățile din sistem dintre femei și bărbați care au lucrat același număr de ani, în aceleași condiții și care au contribuit egal, dar care aveau pensii diferite. Prin actul normativ, pensiile în discuție se egalizează.

  45. SD

    @Titi
    multam pt clarificari

  46. SD

    @Nicolae
    Poate nici eu n-am fost tocmai clar dar haideti s-o lasam asa ca sa nu deturnam rostul lucrurilor.Surse de informare sunt berechet,fiecare alege dupa cum doreste/poate/intelege.Personal pot trai ok si cu si fara bloguri ca de citit si de aflat se poate dintr-o multitudine de surse mai mult sau mai putin oficiale/credibile….pt scris ii lasam pe altii mai pregatiti si mai ales BINE INTENTIONATI intr-ale adevarului

  47. Nicolae

    @SD
    De acord cu dvoastra!
    In ce priveşte nouã lege civilã bazata,zic unii,în special pe contrbutivitate,am spus-o încã de când a fost promulgata cã nu va avea finalitate,cã şi legea 223 dealtfel.O lege care nu se aplicä din momentul in care ca apãrut şi este amanata pe parcursul a mai multor ani,nu este credibilã.
    Anul acesta PP trebuia sà fie 1875 pt.a se calcula vpr,adicã 75,dupã cum bine aţi aratat în comentariul de mai sus.In loc de 1875 ce avem acum? Numai 1420.
    Amanarea unei legi pe mai mulţi ani,este o inselatorie a celor care o emit,tocmai ca in cazul celor care nu o pot aplica sã li se arunce pisica in Curtea lor de catre cealaltã tabara,cum de fapt s-a şi intâmplat.

  48. SD

    @Nicolae
    Nu pot fi decat de acord cu dvs,n-am ce sa comentez…dar mergand la radacina lucrurilor cine si cand a inceput cu sarabanda promisiunilor si apoi cu cea a amanarilor fiind constienti ca nu se pot aplica masuri de la 01.01 ale anului urmator, ca intotdeauna pana atunci ci de la 01 sept.
    O lege facuta cu aplicare peste 6 luni,un an,2 sau cinci,culmea si”etapizat” nu-i decat un morcov asezat in faţa magarului pt a-l face sa inainteze sau pt a scoate „bizonul mioritic” la vot directionat…in rest totul e minciuna
    Va rog sa nu-mi raspundeti pe aceasta tema,spusele mele au fost,sa zicem,retorice
    PS Nu stiu dar asta cu „etapizarile”anuale parca suna si a santaj dar de ala grosolan….Baaa vedeti cum va comportati ca intre doua „etapizari” asa va trantim un OUG de nu mai stiti de voi…deeeci aveti grija!!pupati in continuare ce e de pupat….Cand colo, nici n-a mai fost nevoie de etapizari si santaje ulterioare, au trintit OUG-ul instant si nu unul ci vreo 2, si-nca 2,ca nici nu se uscase cerneala pe lege:))))…(haz de necaz)

  49. neacsum

    @Nicolae&SD
    Privitor la critica altor bloguri, sau bloggeri, parerea mea este ca:
    1.Nimeni nu e perfect, ca atare toti avem slabiciuni, defecte, frustrari, etc, mai mari sau mai mici.
    2.In aproape aceeasi masura toti credem ca suntem cei mai buni, si daca nu perfecti macar aproape de perfectiune, avem mereu dreptate si suntem plini de intentii bune. Si cand spun toti ma referi atat la cei care administreaza anumite pagini cat si cei care le comenteaza.
    3. Nimeni nu ne obliga sa intram pe o pagina sau alta.
    4. Cei care detin aceste pagini au niste optiuni de amodera sau chiar cenzura ,admite sau bloca expresii, IP-uri, Drese de mail sau comentarii si comentatori. Unii isi anunta politica, altii o aplica dupa … cum le discteaza caracterul( vezi punctul 1).
    5. Cand o pagina sau blog nu te multumeste, varianta cea mai buna e sa nu o mai frecventezi, sunt atatea altele in eter. A te certa cu gazda nu e productiv, pentru ca ( mai ales cand are probleme mai mari de caracter) iti poate manevra cum vrea ea comentariile in asa fel incat sa te faca sacazi pe locul 2. In plus se vor gasi o gramada de „lustragii” care ii vor lua partea numai pentru a fide partea gazdei. De regula cine se aseamana se aduna, asa spune un vechi proverb.
    6.A critica pe cineva pe o alta pagina nu e tocmai fair, dar poti sa preiei o idee sau o initiativa si sa o comentezi acolo unde subiectul este de interes, daca chiar merita dezbatut.
    7. In cazul de fata cred ca e vorba de Huhurez. Nu stiu care a fost motivul supararii lui SD eu nu numai ca nu mai comentez, dar nici nu mai intru acolo, m-am lamurit(vezi punctul 5).
    8.Legat de aceasta pagina, regula e clara. DECENTA. Cine a postat si a dovedit ca are bun simt, poate posta si postarea ii intra automat, fara moderare. Daca o mai „scapa” sau isi da in petec, e avertizat si la a doua abatere e blocat pentru totdeauna. Cine jigneste -indiferent pe cine- si nu respecta in mod evident si intentionat regula, este blocat la prima abatere fara avertisment. Daca se mai intampla ca uneor unele comentarii decente sa nu intre nu e din vina mea, cine stie ce probleme tehnic au fost atunci si cum a interpretat”computerul” sau serverul, sau programul, comentariul si a fost introdus la spam sau moderare sau direct la gunoi. In functie de programul si activitatile mele, intru si verific astfel comentariile si le introduc cand apar astfel de cazuri.
    9. Nu oblig pe nimeni nici sa intre aici, nici sa comenteze, nici sa ridice osanale. Spune fiecare ce gandeste, e preferabil despre subiect, fapte, fenomene, situatii, nu despre persoane, dar in termeni decenti.
    10 Multumesc tuturor celor care respecta regula!

  50. Ifrim

    Hotărât lucru azi șefu este nervos.Păzea,stați flexați,nu vă forțați norocul,vă paște primejdia.)):

  51. Nicolae

    Aşa este,sunt total de acord cu cele precizate!👍

  52. akord_75(fost SD)

    @Ifrim
    Nashpa!! azi e luni si pt „sefu'”…:)))
    Cu „flexarea” e pericol ca poate facem vreo „boroboatza” la varsta asta.Mai bine „mergem pe burta” si ne ferim si de ochiu’ sefului si de copita calului:)))

  53. geofreeland

    Dl Neacșu a făcut precizări oneste. Putem exprima opinii și fără durități lexicale gen injurii, atac la persoană indecente sau alte violențe lexicale de maidan. Ok! Numai că, de exemplu, putem asocia „muie” conform prezidentului nost’ ca fiind o atitudine politică. Și el e dascăl. Cineva poa’ s-o bage în Wiki sau Dex. Decența ține de educație. Viitorul e deja ambiguu privind educația. Totuși, rafinat, a-l băga pe cineva la origini se poate substitui cu ” ce zice mă-ta?”nu? Poți ataca pe cineva chiar lăudându-l, poți susține o idee scuzându-te, ca Nicolae, „e părerea mea” la care a renunțat de-o vreme și bine face, e el. Deci, putem înjura cu eleganță, stil diplomatic, dovedindu-ne educația, controlul adrenalinei și mesajul caustic al ironiei. E simplu. Dacă vrei, poți, Adidas torsion! E grele astea cu eleganța, rafinamentul. Poate unde cele două înseamnă cultură, respect pentru adversar, ca în război, deși eliminarea lui e onoare.

  54. SD

    Nu citesc niciodata aceasta publicatie dar de data asta nu-mi vine sa cred ca a aparut asemenea subiect….nu ca ar fi vreo noutate,dar macar faptul ca recunoaste adevarul acum, nu pana la, ci tocmai „dupa calendele grecesti” parca ar insemna ceva in spiritul adevarului…sau deja autorul a devenit rezervist si eu inca n-am aflat.Avea timp in trei zile:):)

    http://presamil.ro/cum-ramas-armata-fara-soldati/?fbclid=IwAR0usbGwrIOt70weXIYgDYyT58EM8XTt9-iuZ165eSoRu-cYzmqOdA6AOsE

  55. akord_75(fost SD)

    Poate ca se datoreaza multitudinii de „doctori” in stiinte militare/securitate geostrategica s.a.m.d. „capacitati si genii militare” cu sau fara fusta cu inaltele studii de 4 clase primare facute la plescoi sau la dracu’n praznic

  56. Luca Adi

    De unde bani la oțet pentru pensiile militare când evaziunea depășește 90 la sută?

  57. Nicolae

    Cineva mã suna mai devreme sä-mi spunã cã pe un post de tembeleviziune fostul sef de la CCR a spus cu subiect şi predicat faptul cã, o Lege Organica nu se poate modifica prin OUG,HG sau Ord.
    Noi o spunem de ani de zile cã nu se poate,este contrar oricarei norme,de orice vor ei,pâna şi cei care studiazã dreptul şi sunt în anul doi,spun asta dacã îi întrebi
    Bun,asta o Stiam,dar întreb:
    Oare dl.fostul sef al CCR când era in activitate şi a primit sesizãri cã legea 223 a fost facuta zob prin ordonanţe,ordine interne,nu a vãzut?
    Întreb,nu dau cu mãciuca!

  58. geofreeland

    @SD Mulțumesc pentru trimitere la site. Excepțională, balzaciană în descriere, acea masă pusă unui parașutat ministru. Exact un scenariu de film cadrat superb de cameraman. Viața bate filmul iar armata a ajuns o bagatelă politică. Nici nu mai comentez, inutil, și mi-aș deschide o rană încă supurândă. PS/ Scrii frumos, spumos, corect și pătruns. Să mai ne citim.

  59. MM

    Neacsum…ati fost acolo, la razbel, la Mapn, azi??

  60. akord_75(fost SD)

    @freelander
    Va multumesc,nu am nici un merit,am ramas la fel de uimit ca dvs…..o fi „praf in ochi”?? poate o timida incercare de recredibilizare?….habar n-am dar e stiuta chestia asta de cel putin un deceniu.
    Or fi zis:Hai ba sa le dam si un pansament ceva inutil, ca nu le face rau da’ nici bine….poate mai agatam niste fraieri sau nu-i pierdem chiar pe toti….ca ne desfiinteaza „astia/aia” editura si trecem la meseria armelor ….aia adevarata si acolo-i greu baaa…. e greu !!

    PS Ah da ca uitasem:…. Baaaa si pierdem si „oskaru'”!si-am pus-o..”la penzie”

  61. SD

    @freelander
    Va multumesc,nu am nici un merit,am ramas la fel de uimit ca dvs…..o fi „praf in ochi”?? poate o timida incercare de recredibilizare?….habar n-am dar e stiuta chestia asta de cel putin un deceniu.
    Or fi zis:Hai ba sa le dam si un pansament ceva inutil, ca nu le face rau da’ nici bine….poate mai agatam niste fraieri sau nu-i pierdem chiar pe toti….ca ne desfiinteaza „astia/aia” editura si trecem la meseria armelor ….aia adevarata si acolo-i greu baaa…. e greu !!

    PS Ah da ca uitasem:…. Baaaa si pierdem si „oskaru'”!si-am pus-o..”la penzie”

  62. SD

    MM&Neacsu

    tehnocratu’ asa zice.

  63. SD

    Eu banuiesc ca dom’ Neacsu chiar a fost pe la bucale astazi ca, chiar nu mi-a primit blogu’ nimic…o fi fost „out of order”??:))))
    Si banuiesc ca e obosit,are o gramada de informatii si(sper ca nu) suparari d’astea militaresti care si ele trebuiesc decantate,asa ca
    Noapte buna dom’ Neacsu!
    Noapte buna tuturor!
    „io” mai stau ca sunt batran si dorm putin:)

  64. SD

    @Luca Adi
    ??
    Puteti detalia? ..ca prostul din mine n-a inteles”nica”

  65. SD

    10 alte conspiraţii care circulă pe grupul „Fără botniţă”

    • Când purtăm sandale, trebuie să avem şi ciorapi pe dedesubt ca să ne ferim de radiaţiile electromagnetice;
    • Unghiile nu se taie niciodată! Reptilienii adună resturile de unghii ca să-şi refacă solzii;
    • Scamele trebuie neapărat lăsate în buric. Altfel, fix pe acolo ţi se implantează cipuri;
    • Când comanzi şaorma, nu cere niciodată “cu de toate”. Trebuie să enumeri cu grijă ingredientele, să nu cumva să îţi bage cipuri, vaccin sau antene 5G;
    • Administratorul îţi trece 2 persoane la întreţinere deşi ştie foarte bine că colegul tău de cameră e o hologramă;
    • Bill Gates şi Elon Musk sunt de fapt aceeaşi persoană: George Soros;
    • Toată vara a fost plin de BMW-uri pe munte pentru că au pornit ăştia magnetul lui Henri Coandă din Bucegi;
    • Noaptea zboară prin oraş elicoptere negre care fac curent şi de-aia te doare capul când bei;
    • Săpunul e conceput special să-ţi subţieze pielea, ca să intre radiaţiile mai uşor;
    • Ghena trebuie înfundată, să nu poată urca reptilienii să-ţi sugă sângele.

    Sper ca n-am uitat sa radem…macar din cand in cand

  66. SD

    sursa:publicatia TNR(times new roman)

  67. SD

    Caucaz 2020
    Cehov marele scriitor si dramaturg a spus
    „Daca in actul I apare o pusca in actul III ea trebuie sa traga”… altfel nu-si are rostul

    https://www.youtube.com/watch?v=jrU2rIqKtYg

  68. Nicolae

    M-am trezit din cauza zgomotului acelor rachete😀👍

  69. MM

    pe mapn.ro sunt si foto de la intrunire! cine il cunoaste personal poate il identifica si, dupa odihna, sarim pe dumnealui sa ne spuna tot!!!

  70. MM

    Comunicatul Biroului executiv

    al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari

    Nr. 100 din 22 septembrie 2020

    Biroul executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari va aduce la cunostinta ca astazi, 22 septembrie 2020, presedintele Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari a participat la activitatea organizata la sediul Ministerului Apararii Nationale cu scopul validarii de catre structurile asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a proiectului legislativ PLX 199.

    In cursul zilei de astazi ministrul Ciuca s-a grabit sa prezinte punctul sau de vedere referitor la ce s-a intamplat in cadrul acestei intalniri asa ca, la randul nostru vom prezenta punctul nostru de vedere legat de aceasta activitate.

    S-a mai marcat o actiune menita sa-i dea impresia ministrului Ciuca si celor care-l gireaza neconditionat ca in randurile pensionarilor militari cuvantul de ordine este – DEMOCRATIA.

    In fapt a fost o demonstartie de forta menita sa-l impuna pe ministru Ciuca in atentia posibililor votanti ai formatiunii politice care l-a impus in aceasta functie si in secundar pentru a legifera atat in fata decidentilor politici cat si a pensionarilor militari a actualei conduceri a Forumului structurilor asociative ca singura reprezentanta a tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si nu numai.

    Conform mandatului primit din partea conducerii executive a Ligii, dl.gl. Gropan a incercat sa aduca discutiile in directia elaborarii unei solutii legislative menita sa inlature toate nedreptatile care planeaza asupra pensionarilor militari atat din punct de vedere al diferentelor nedrepte existente intre generatiile diferite pensionari militari care in ciuda faptului ca au indeplinit atributiuni functionale identice beneficiaza de pensii complet diferite numai si numai pentru ca s-au pensionat in perioade diferite de timp dar, in mod deosebit si din punctul de vederea al raportarii la evolutia pensiilor militare comparativ cu evolutia pensiilor civile.

    Dl. gl. Gropan a prezentat in cadrul discutiilor cele mai reprezentative probleme referitoare la subiectul aflat in discutie, respectiv PLX 199 dar si probleme strans legate de situatia in care se afla in acest moment militarii in activitate, in rezerva si in retragere raportat la societatea civila respectiv la acceptarea cu nonsalanta de catre clasa politica a evidentelor incalcari ale Constituiei in partile referitoare la locul si rolul Armatei in cadrul societatii, la pozitia ingrata a militarilor activi care nu au nicio reprezentare corespunzatoare a intereselor lor in fata decidentilor, la situatia militarilor in retragere si in rezerva care sunt fortati sa-si obtina drepturile evidente in instante, evidente pentru toata lumea mai putin pentru Ministerul Apararii si a casei de pesnii a acestuia care isi permite sa dea in judecata Curtea de conturi a Romaniei doar pentru a intarzia punerea in aplicare a unor drepturi legale cuvenite pensionarilor militari, drepturi de care multii dintre acestia nu vor mai apuca sa se bucure, la faptul ca specialistii din cadrul ministerului nu isi indeplinesc atributiunile functionale legate de initierea si promovarea documentelor necesare aplicarii in practica a prevedrilor legislative – caz concret emiterea popunerii hotararii de guvern pentru actualizarea soldelor de grad corespunzator evolutiei salariului minim brut pe economie garantat asa cum prevede legislatia in vigoare, la situatia de neacceptat in care se afla militarii in retragere si in rezerva care atunci cand doresc sa foloseasca spatiile publice ale ministerului pentru anumite activitati organizatorice ale asociatiilor de pensionari sunt pusi sa plateasca sume de bani, etc.

    Ministru Ciuca a luat nota de aceste probleme si a spus, printre altele:

    – deja este prea tarziu ca sa se mai actioneze asupra proiectului legislativ PLX 199 asa ca acesta va merge mai departe asa cum este si asta pentru ca Forumul structurilor asociative ale militarilor in retragere si in rezerva a fost de acord cu acest lucru;

    – a luat nota de problemele semnalate de dl.gl Gropan si l-a insarcinat pe secretarul de stat Balu sa vada ce face cu problemele ridicate de acesta.

    Presedintele forumului, dl. Marian Tudor s-a plans ministrului Ciuca ca in afara de Bahnareanu si Balaceanu care i-au facut propuneri pentru PLX 199 ceilalti nu l-au bagat in seama iar asta s-a strecurat printre osanalele si puapaturile dorsale inchinate ministrului Ciuca.

    In concluzie:

    – activitatea de astazi a fost pur formala si a avut drept scop mimarea democratiei de catre ministrul Ciuca prin scoaterea in fata a Forumului ca SINGUR REPREZENTANT al militarilor in retragere si in rezerva;

    – linistirea maselor de pensionari conform sloganului „dormiti in pace ca noi avem grija de voi” pentru asi asigura linistea necesara in vederea pregatirii urmatoarelor alegeri;

    – prezentarea pensionarilor militari a faptului ca el, minsitrul Ciuca discuta doar cu Forumul si ca cine nu este in Forum nu conteaza;

    In rest… s-a mai demonstart incaodata ca atata timp cat esti abonat la bugetul Ministerului Apararii nu ai cum sa spui ceva contra ministrului indiferent daca te numesti Forum, ANCMRR, AORR sau cum oricum altfel te-ai putea numi si ca sub nicio forma nu ai cum sa aperi interesele celor pe care pretinzi ca-i reprezinti atata timp cat tu pe la spate bati palama cu prigonitorii lor.

    Liga pentru apararea drepturilor pensionarilor militari ramane consecventa principiilor sale, ramane autosuspendata din Forum si va continua sa lupte incontinuare pentru drepturile membrilor sai dar si a celorlalti pensionari militari.

    Iar ca si concluzier finala… astazi la Ministerul Apararii Nationale a avut loc o actiune de imagine in folosul Minstrului Ciuca si a vesnicilor reprezentanti ai Forumului pe care ne abtinem sa-i mai numim dar pe care sigur o sa-i identificati pe listele de deocrarii si avansari prilejuite de Ziua Armatei si de Ziua Nationala.

    Conform uzantelor Biroul executiv al Ligii va va tine la curent cu evolutia lucrurilor

    Semneaza

    Presedinte – Nicolae Gropan

    Secretar general – Gachi David

  71. geofreeland

    Aceeași poveste. Veche, perpetuă, inutilă. Ca și cum ar face puricii păduchi.

  72. Titi

    In pozele prezentate, nu vad pe nimeni batand cu pumnul in masa!
    Dar se vede si din avion ca ministrul Ciuca a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare !

  73. Începând din 2017, prin aplicarea OUG 59/2017și OUG 114/2018, politrucii își bat joc de militari și politiști și cei care au preluat puterea o fac în continuare și o vor face, pentru că de la activi și rezerviști se pot aduna bani pentru buget ca să-i dea la obedientii lor lipitori de afișe!!!! Nu cred că se va schimba ceva în următorii 5 ani pentru că vine recesiunea!!! Amintiți-vă cui i-au fost tăiate pensiile și salariile în 2009 ??!! Toți politrucii așteaptă data de 30.09.2020, când CC trebuie să se pronunțe cu privire la supraimpozitarea pensiilor de serviciu sau speciale!!! Să nu avem surpriza ca magistrații să scape din nou și militarii și politiștii să rămână cu pensiile supraimpozitate, la fel cum rezerviștii au rămas fără salarii compensatorii și cu pensiile plafonate și activii fără cel de al 13 salar și prima de vacantă!!! Urmează în scurt și dușul rece, adică înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2020 și tăierea voucherelor de vacanță, fapt ce va atrage amânarea actualizării pensiilor militarilor și politiștilor pe o durată îndelungată, până ce se va ieși din recesiune!!! Urmarea acestor măsuri totul se va da uitării, adică toate proiectele care au fost tergiversate până acum, adică se vor baga în sertar pentru vremuri mai bune și militarii și politiștii nemulțumiți vor rămâne frustrați și își vor scrie pe blog nemulțumirile!!!

  74. Nicolae

    Domnilor,pt.eliminarea inechitatilor între pensionari,dupã cum vãd cã s-a spus şi la aceastã intrunire,nu se poate face altcumva decât sã se treacã de 01.01.2021 la actualizarea pensiilor SNAOPSN la actualizarea prin repunerea pe tapet a art.60 şi aplicarea art.38 din L.153/2017.
    Nu este nevoie decât parlamentarii sã voteze doar un singur art.Atât!Restul e vrajeala,dumã şi tragere de timp.
    Impactul bugetar este mare şi în 2021,dar şi în 2023.Sa fie clar.
    Dacã se respecta legea,fãrã a se emite OUG 59 & 114,impactul era mult mai mic,deoarece actualizarea se intindea pe 4 ani începând cu 2018,dar aşa au vrut guleraţii împreunã cu LOV si politivienii aflaţi dealtfel şi acum in bancile Casei Poporului.Da,sunt aceiaşi politicieni şi guleraţi care in 2017 au decis sã inghete actualizarea pensiilor militare.
    Recalcularea pensiilor ar duce din nou la trageri de timp, ar duce la intindere pe ani buni.Amintiti-va de recalcularea din 2016 ce bulibaseala a fost.
    De ce sa aleaga calea cea mai lunga? Rãspunsul îl aveţi fiecare.

  75. geofreeland

    @Nicolae Da, fiecare are răspunsul și ne cuprinde „o tristețe iremediabilă” vorba lui Bacovia. Iremediabil e ministrul apărării, om politic, om de vază, mândru, înalt la stat, bine legat, cu ochii lucind de prosperitate și demnitate, inundând armata cu un nou suflu patriotic.

  76. SD

    geo
    ironie fina:)

  77. geofreeland

    POVEȘTI DE VIAȚĂ 49. Azi veni unul cu un buldoexcavator la vecini să le care molozul grămezi din curte. S-au înțeles la 200 lei ora. Ăsta a fost pe-afară, ce-o fi făcut, că a venit cu second-hand-ul ăsta de sculă. Se apucă el de treabă, rade și umple cupa și fuga la pădure. Vecinii, bucuroși că-și văd curtea curată, se uitau la el ca la Dumnezeu. Și ăla, vorbea vrute și nevrute. Și la un moment dat zise „vezi, tanti Gelo, dacă n-am învățat carte, ia uite-aici cum se face banu’!” Vecina râse, strident, de complezență, că nici ea nu învățase carte prea mult, dar râsul ei avea un amar, că trebuia să-i plătească ăluia. Cam asta e ceea ce spunea Iliescu prin ’90, că serviciile vor fi ocupaționalul viitoarei Românii. Ce atâta carte, învățământul costă statul, ceea ce vedem astăzi cu online-ul ăsta, absolut devastator pentru ocupaționalul de dascăli.

  78. Bozancu

    Domnilor,
    Fara indoiala ca in ultimii 10 ani, statul roman,Presedintele, Parlamentul, Guvernul, Justitia, Curtea Constitutionala, autoritatile cu atributiuni in domeniu pensiilor militare, din lipsa de onoare si cinste, au discriminat, dispretuit, nedreptatit pensionarii militari disponibilizati. Astfel, legea pensiilor militare a fost confiscata si falsificata. Drepturile care se cuvin militarilor pensionari, drepturi stabilite prin lege au fost falsificate, nerespectate, neacordate. Presedintii Romaniei, ai Parlamentului, sefii de guvern, ministrii ai apararii, sefi de partide, presedinti ai comisiei de aparare, functionari de la casele de pensii sectoriale au fost mereu in acesti 10 ani necinstiti, mincinosi, duplicitari si au geneart mereu intentionat nedreptati, discriminare,lipsuri si suferinte unor pensionari militari.
    Un lucru este cert. Fata de unii pensionari militari Presedintele,Parlamentul, Guvernul, justitia, Curtea Constitutionala, autoritatile cu atributiuni in domeniu nu au asigurat respectarea prevederilor Constitutiei Romaniei, au legiferat, indus, admis, tolerat blocarea accesului unor pensionari militari la legea emisa de Parlament,discriminarea, nedreptatea, dispretul.
    In raport cu unii militari pensionati, Constitutia Romaniei a fost suspendata.
    Si in urma uneltirilor recente, se intrevad noi amanari, tergiversari nedreptati, discriminari.
    Unde oare s-au dus banii care trebuiau sa fie acordati pensionarilor militari in conf. cu OUG 57, OUG 59.
    Oare nu cumva cele 450 de rachete sunt cumparate din banii de pensii cuveniti in acesti 10 ani militarilor rezervisti.
    Fata de aceasta situatie, nu exista decat o solutie.
    Sa raspundem cu aceeasi moneda.

  79. Ifrim

    @Geo.Este rampă pentru deșeuri autorizată la pădure?Ori fiecare cum vrea hop cu o cupa de moloz într-o poieniță,marginea drumului,vadul unui râu…

  80. geofreeland

    @ Ifrim Ei, rampă! Unde s-a mai pomenit rampă la sat? Vine și ăla cu vidanja trasă de un tractor de pe vremuri, îți golește fosa și o duce pe câmp sau pe malul gârlii. Legea nu a ajuns la țară. Și chiar de-ar fi ajuns și la primul ministru, ca mărirea cu 40% a pensiilor, votată, promulgată, publicată, tot nu s-ar respecta. Și țăranul ce să zică? Păi dacă ăia mari nu o respectă, eu de ce s-o respect? La țară, când ai găsit o găină moartă, o iei și-o duci la pădure. Ce veterinar, ce gripă aviară, ce focar? Se dă cu var prin coteț și gata. Lege? Doar suntem stat de drept, sanchi.

  81. SD

    Cum se numeste articolul? FACATURI??
    Luati si de la mine o „FUNDAMENTARE”
    Poftiti!.Luati de aici una cu un „EROU” adevarat:))…..si rasplatit pe masura „eroismului”sau, in urma unor argumente imbatabile:))))

    https://www.facebook.com/sprdiamantul.ro/photos/a.998094080256181/3710099145722314/

  82. SD

    PS Dupa gradul avut e clar ca omul se pregateste pt pensie in aceste 6 luni