Președintele lor, ”partidul meu” și Ciucă al nostru

Categoria opinii


Partidul de suflet al președintelui,  a executat ordinul și a trimis propunerea pentru viitorul premier.  Președintele ”României mele”, al românilor lui, al STS, al SRI, CIA, și altor servicii care l-au decorat, l-a nominalizat la funcția de premier, (probabil un guvern bicolor, minoritar) pe Ciucă, Ciucă al nostru. Cel mai mult se va  bucura George Mihăiță care îi striga numele în delir și nu credea nimeni că va ajunge prim ministru. Dar el știa.

Numirea lui Ciucă prim ministru pentru a scoate țara dintr-o stare critică, îmi aduce aminte de numirea lui Antonescu de către Carol al II -lea, în septembrie 1940, după ce toate partidele alea tradiționale conduse de oameni mari refuzaseră, să formeze un guvern: ” Antonescu, îţi dau conducerea ţării pe mână. În nimeni altul nu am încredere decât în tine. Nu poţi refuza deoarece tu eşti un patriot.” Antonescu a acceptat, pentru că el chiar era patriot și, ca să fac o paranteză, după ce a considerat că s-a achitat de datorie, a încercat să o predea partidelor, dar țara fiind în război, nici Maniu, nici Brătianu nu au vrut să o preia, din lașitate, pentru că nu au vrut să se lege la cap cu o guvernare în timp de război, sperând să o preia după război. Nu au mai apucat, i-a rezolvat Mihai, care a predat-o la cheie rușilor. E adevărat, comparația  e oarecum forțată, Iohannis chiar dacă e neamț nu e rege, iar Ciucă, chiar dacă e general, nu e Antonescu dar situația e aceeași.

Dar  România va începe o altă eră, era abuzului total, pentru că să formezi un guvern minoritar cu un partid semi- constituțional, ai cărui membri au militat și militează pentru ruperea României, au interzis românilor  intrarea în cimitir pentru a-și cinsti morții, au dat jos steagul național de pe clădiri guvernamentale, mi se pare nu doar o inconștiență ci chiar un abuz,  o trădare. Dintre toate partidele politice, Ciucă va fi nevoit să formeze un guvern, PENTRU CĂ ESTE PATRIOT, cu un partid ai cărui membri în mare parte doresc ruperea Transilvaniei, sau cum se exprimă ei, autonomie.  Ingrată soartă, halal patriotism.

Pentru cei care vor spune că guvernul Ciucă nu va trece, pentru că nu ar avea majoritate, spun doar că nu trăiesc în România și nu cunosc josnicia  politicienilor români. Parlamentarii, chiar și cei din AUR, care pretind că vor alegeri anticipate, sau mai ales ei, se gândesc doar la situația lor, la scaunele lor, la bani lor și nimeni nu vrea să își piardă scaunul de parlamentar pentru că nimeni nu poate garanta că va fi ales din nou. Că strigă unii ca vor anticipate, strigă ca să facă impresie, să arate că ei sunt cu țara, că îi interesează binele națiunii. Ei lăsați, am mai auzit din astea de mi s-a urât. Am podul plin de bunele intenții ale politicienilor noștri, iar Iadul nu mai are alei de pavat trebuie să construiască autostrăzi.

Eii, acum să vedem ce va face Ciucă al nostru. Va militariza guvernul? Nu, pentru că el abia dacă va putea nominaliza de la el din cap un ministru sau doi, căci ceilalți vor fi stabiliți de alții, din țară sau din afară. Ne vom trezi cu alți doctoranzi plămădiți  cu bani ai serviciilor secrete după ce au stâlpit  gurile de metrou ale marilor capitale ale lumii, că vin  să ne scoată din budă. Ne scot dintr-o budă și ne bagă în alta.

Cum vor reacționa partidele? Ciolacu și ai lui vor susține pe față sau pe la spate numirea, pentru că dacă unul mișcă în front, hopa dosarul. Nu e un parlamentar, mai ales din cei cu gura mai mare care să nu fie șantajabil, care să nu fie dator cuiva, căruia să nu-i fie frică de dosar. În plus, Ciolacu e client vechi al lui Iohannis, mimează greu și la greu opoziția, iar un post de șef de cameră nu i-ar strica. PSD, din marele partid care forma guverne singur, a căzut la rolul de partid balama care închide și deschide guverne, a devenit un UNPR 2. Așa că Ciucă va obține investirea chiar dacă propune la interne un câine, la sănătate o pisică, la apărare un papagal, la muncă un măgar, la finanțe un pavian sau orice animăluț din grădina zoologică. Așa a fost planificat, așa se va întâmpla.

E adevărat marele perdant va fi partidul lui Cioloș, care va reîncepe circul de opozanți rezistenți,  cu tricouri și mesaje că vor un parlament fără corupți, un parlamentar fără pensie specială șau un guvern fără hoți. Cioloș și-a lăsat săracu și funcția de prin Parlamentul Ioropean crezând că va fi premier. Îmi vine greu să cred că a fost atât de botanist și nu a înțeles că va fi doar un iepuraș pentru adevăratul câștigător dar dacă chiar a crezut ca va fi acceptat premier, mai ales cu votul PNL-iștilor pe care i-a carotat,  atunci e regele papagalilor. Dar dacă a jucat o carte măsluită, își așteaptă recompensa.

Se pun trei întrebări:

  1. Este Ciucă potrivit pentru o asemenea funcție?
  2. Va alege Ciucă oamenii potriviți pentru a redresa situația?
  3. Cum se va termina guvernarea Ciucă?

Să vedem, a zis orbul.

  1. Ciucă ar putea să facă ceva mai bine decât Cîțu, dar am dubii deoarece:
  2. A fost ales de Iohannis, cel care îl considera și insista că cel mai bun e Cîțu. Păi dacă însuși Iohannis l-a considerat pe Cîțu cel mai potrivit iar Ciucă este varianta B, atunci, ori Ciucă este mai slab decât Cîțu, deci nu poate performa mai bine decât number one, ori  va merge pe aceeași linie, căci tocmai de asta l-a ales Iohannis. Iohannis, ca și Băsescu, avea nevoie de un premier care să nu-i iasă din vorbă. Dacă după 7 ani sub Iohannis țara a ajuns unde a ajuns iar Ciucă îi va călca pe urme pas cu pas, ce credeți că se va schimba?
  3.  Ciucă a fost ales pentru că este un foarte bun executant. Cine așteaptă idei novatoare, măsuri radicale, schimbări de proporții, să aștepte.
  4. Va fi carotat și sabotat chiar de colegii de partid, care nu l-au considerat și nu îl vor considera niciodată de-al lor, pentru că totuși nu este de-al lor. Încă.
  5. Păi ce să facă el de exemplu cu campania de vaccinare condusă de un om de casă de-al lui? În mod normal ar trebui schimbat șeful campaniei dacă avem în vedere că aceasta a fost un eșec. O va face? Mă îndoiesc, dacă ținem cont și că soția respectivului este medic pe la SRI și practică medicina prezidențială, din câte se aude pe surse. Deci campania va merge înainte cu aceeași oameni care au dat-o în bară. Va lua Ciucă măsuri drastice ? Poate, dar nu împotriva guvernanților care și-au bătut joc de țară, ci împotriva cetățenilor, căci așa s-a făcut până acuma, așa se va face și de acum încolo. Sub acest aspect,pentru cel care l-a propus, ar fi omul potrivit. În rest, toate opiniile sunt subiective.
  6. 2.În ceea ce privește alegerea oamenilor, nici chiar șeful de partid nu va putea face mare lucru, pentru că nici el nu poate propune până nu e de acord Iohannis sau serviciile. Și atunci ce va fi ? Va fi o luptă surdă între servicii, Ciucă și Cîțu, dar cel care va decide va fi Iohannis care nu ține cont de nimeni. Deci dacă nu vă vor place miniștrii, nu trageți în pianist, el cântă, dar partitura nu e a lui.

3.Cum va cădea guvernul Ciucă? Cum a căzut și guvernul Cioloș, pentru că va fi împiedicat de absolut toate partidele politice, chiar și de cele sau cei care îl vor vota, căci nimeni nu îl votează de drag, ci pentru că așa trebuie să fie, unii de teamă, unii din obișnuință iar alții tocmai pentru că vor să scape de el, convinși că își va rupe gâtul, pentru că și ei vor depune toate eforturile în acest sens.

Pentru militarii care își puseseră speranțele în el cât le-a fost ministru, se pune întrebarea cine îi va lua locul. Nu se știe, tot Licuriciul va decide. Va fi tot militar rezervist? Poate da, dar cred că nu, dar în mod sigur va trebuie să aibă oarece studii prin afară și Colegii militare. Dacă va fi militar, acesta are două șanse, ori să se lase mâncat de lupii din minister, ori să se pună cu bâta pe ei.  Ciucă a căutat bâta, dar nu a găsit-o. Să vedem dacă va găsi omul potrivit care să o găsească el. Dacă nu va fi militar, depinde unde a făcut, dacă a făcut, armata, dacă a fost transmisionist sau a tras cu arcul. Dacă pe timpul stagiului militar a cusut nasturi va fi vai de militari. Dar, să nu uităm că ieri, Ciucă și Iohannis s-au văzut cu șeful Pentagonului Lloyd Austin, în plină pandemie și criză politică. Așa că dacă vreți să aflați cine va fi ministru al apărării, trimiteți-i un mesaj lui Lloyd.

Una peste alta, schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

Apropo de regi, Ferdinand i-a dat lui Antonescu propriul Ordin Mihai Viteazu clasa a III-a după eliberarea Transilvaniei, în 1919, pentru că nu avea altul la îndemână, spunându-i: „Antonescu, nimeni altul nu poate şti mai bine decât regele tău marile servicii pe care le-ai adus ţării în acest război. Ai fost nedreptăţit până acuma nerecunoscându-ți-se aceste merite în mod public. Pentru a repara această nedreptate, uite, îţi confer ordinul Mihai Viteazu clasa a III-a dându-ţi chiar decoraţia mea!”

Sunt curios, Iohannis îi va da lui Ciucă, la terminarea mandatului, șapca Trump.

Și să nu uităm că totuși, nimeni nu e profet în țara lui. Nimeni nu e 100% previzibil iar speranța moare ultima.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Președintele lor, ”partidul meu” și Ciucă al nostru

  1. Dan Anghelescu

    Avand in vedere vastele experiente anterioare in materie de investire a guvernelor, sunt sigur ca „guvernul maciuca” va fi investit de parlamentari, pe motiv de „continuitate” a bunastarii… A lor, in niciun caz a noastra!!!
    In plus, se pare ca s-au facut modificari in planurile de viitor, pentru ca,gurile rele spuneau,cum ca individul ar fi fost tinut momentan „in umbra” numai pentru a fi scos la inaintare la prezidentialele din 2024.
    L-o fi bagat Iohannis pe Citu „la framantat”?

  2. y

    De militarizat, s-a militarizat deocamdată democrația, din nefericire cu acordul parlamentului, cu binecuvântarea în cor a presei (care din dulău, s-a transformat întro potaie jigărită) și în aplauzele multor naivi cu gândul doar la interesul propriului buzunar și care mai cred că totul este absolut în interesul acestei țărișoare.
    Nu există democrație cu porția, s-o tragi câteva luni la umbră pe dreapta și s-o scoți de acolo după câteva luni. Iar o dictatură nu vine „pe perioadă limitată”, ea se instaurează și nu mai pleacă, decât cu mari sacrificii, pe care, nimeni nu mai pare să fie dispus să le facă. Pentru că nu există compatibilitate între democrație și dictatură, ele se exclud reciproc.
    Va fi o iarnă foarte lungă, rece și neagră și nu știu câți vor mai prinde adierea primăverii
    P.S. Să nu uităm că a fost eliminată și adresa din cartea de identitate. Și se mai spune prin târg că s-ar schimba și noțiunea de „proprietar” cu cea de „deținător”, cu niște implicații uriașe de care nici nu ne dăm seama acum. Totul a fost și este făcut „pas cu pas”.
    P.P.S. Guvernul ăsta nu va cădea și va ține cu dinții de putere, chiar cu anularea alegerilor, nu vine ca să plece și nu vor exista piedici sau limite.

  3. Va dati seama cu Ciuca prim ministru si cu Rares Bogdan nominalizat la aparare sigur vor merge treburile in tara asta spre alegeri anticipate!!!! Acest guvern e constituit formal si nu va primi investirea din partea Parlamentului si ei stiu asta pentru ca nu au majoritate!! Nu stiu cat va mai dura aceasta criza politica insa cert e ca criza sanitara se va adanci si mai mult !!! Toata mascarada asta politica a fost creata de KIW si nu se va opri pana el nu pleaca ca Merkel!!!! Pe politicienii din aceasta tara nu ii intereseaza decat acapararea puterii, nu viitorul si prosperitatea cetatenilor!!! Ciuca ca ministru al MAN nu a initiat sau sustinut nici un proiect pentru rezervisti prin care sa se realizeze cresterea pensiilor militare, i-a lasat pe pe cei de la financiar sa dicteze solutiile pentru magistrati si si-a urmarit interesele sale personale, in sensul promovarii sotiei si a rudelor sale si a amicilor sai in functii publice!!!! Daca acest guvern va fi avizat pozitiv, Ciuca va fi ca Boc si va executa dispozitiile cu KIW si Citu!!!!! Decat cu un ghioceii de la pnl in iarna mai bine cu coceni si paiele de la psd si usr plus dupa alegerile anticipate ca noi rezervistii ne-am obisnuit deja ca caii de povara cu apa paie si bataie, adica cu nai putin adica pensii pe contributivitate asa cum doresc toti politicienii, indiferent de culoarea politica!!!

  4. Ciuca nu este decat o propunere, la fel si componenta guvenului, care va avea aceiasi soarta ca Ciolos cu echipa sa!! Alegerile anticipate vor gi urmatorul pas pentru ca politica tarii pe care o dicteaza psd!!!Din pacate orice partid politic va veni la carma tarii nu vor face nimic faborabil pentru rezervisti, eventual contriibutivitatea care va atrage o noua diminuare a pensiilor militare!!!!

  5. Colonie, taică! Ce face Ciucă cu nevasta?
    Antonescu fu cineva… Ciucă cine e? Îl aduce și pe Oprea?
    ….. militari de operetă
    http://lenusa.ning.com/profiles/blogs/c-l-torii-geodezice-militare-militari-de-operet

  6. geo geo

    Secretarul de Stat al Apărării SUA a numit ieri in functia de Prim Ministru al Romaniei pe Nicolae Ciuca.

  7. Neacsum

    iunie 2018, Radio România Actualităţi:
    „Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică.”
    Cam atît cu onoarea şi demnitatea….

  8. Neacsum

    iunie 2018, Radio România Actualităţi:
    „Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică.

  9. Ce uită șefu’ să spună (sau nu uită) e că domnul Ciucă (🤗) are o mândră prietenie din partea șefului poate al celui mai tare serviciu secret al țării . Asta se poate traduce și că il doare la plachiu de șefii partidelor.
    In ce privește pensiile militarilor acum nu mai am chiar nici o speranță. Vor râde și curcile ….

  10. Neacsum

    @Micutul,
    Al carei tari?