Interviu cu senator Cristiana Anghel

Categoria Actualitate, Evenimente

Aşa arată un cabinet senatorial în România

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Legile se votează la grămadă

 

Neacşu Marin : Bună ziua doamna senator. Au trecut deja calendaristic 4 luni de când aţi fost aleasă senator în Colegiul 1 Craiova, din partea Partidului Conservator. Cum aţi caracteriza această perioadă şi cum vi se pare activitatea?

Cristiana Anghel : Munca adevărată a început acum o lună şi jumătate. Să nu uităm că a fost o lună de concediu, apoi s-a lucrat pe statutul Parlamentarului, practic  în pâine am intrat de o lună şi jumătate şi pot spune că e de muncă, pentru cel care vrea să muncească, nu doar să facă act de prezenţă. Este mult de muncă, este alergătură, mai ales pentru cineva care abia a intrat în această activitate, este mult de citit, de recuperat, de studiat dar mie îmi place, este ceea ce cred eu că mi se potriveşte.

Neacşu Marin: Personal aţi găsit ceea ce aşteptaţi să găsiţi în această activitate? Corespunde imaginii pe care o aveaţi vizavi de munca în Parlamentul României?

Cristiana Anghel: Nu se compară, este o mare diferenţă, visele sunt vise. În primul rând  am găsit un regulament pe care cu altă ocazie l-am caracterizat drept „idiot”. Fără nici o intenţie de a jigni pe cineva, consider că este total inadecvat pretenţiilor de ţară europeană. Să mă explic. Nu este posibil ca o lege să treacă în plenul parlamentului fără a fi discutată articol cu articol. Conform regulamentului, aceasta este discutată în comisii, unde se aplică sau nu amendamente. Apoi este adusă în parlament şi votată fără a da dreptul unui parlamentar să mai aducă amendamente sau să intervină pe lege.

Mai mult, în plen se discută doar amendamentele propuse în comisii, nicidecum toată legea şi este supusă la vot în condiţiile în care  nu ai o privire de ansamblu asupra legii. Este inadmisibil. În plus, nu ai dreptul să intervii în plen dacă nu ai depus amendament în comisii, decât cu acordul plenului. Deci practic trebuie să urmăreşti legea prin comisii şi să participi la şedinţa respectivă, pentru a avea dreptul să te poţi exprima pe lege în plen. Se pare că acest regulament este făcut pentru a descuraja orice iniţiativă şi orice intervenţie. Cu atâtea piedici şi condiţionări nu îţi rămâne decât să te laşi păgubaş. Asta e democraţie?

Neacşu Marin: Asta înseamnă că practic legile sunt votate fără a fi cunoscute de cei care le votează sau fără a putea interveni?

Cristiana Anghel: Nu, nici chiar  aşa, cine vrea să le citească le citeşte. Cine vrea să intervină, trebuie să alerge, să urmărească unde se găseşte legea, în ce comisie intră în discuţie şi să propună amendamente, dar cu atâtea proiecte de lege care stau prin sertarele comisiilor este foarte greu de urmărit şi de intervenit. Priveam pe vremuri la tv când se anunţa că într-o zi au fost votate zeci de proiecte de lege şi mă întrebam cum a fost posibil. Acum înţeleg. Erau pur şi simplu votate fără a fi discutate, pentru că pe nimeni nu interesa, toţi luau de bun ce spuseseră comisiile.

Neacşu Marin :Să ne întoarcem puţin în timp la momentul alegerilor. Aţi concurat în cel mai dificil colegiu al Craiovei, alături de doi aleşi ai Craiovei, un primar şi un viceprimar.  Victoria dumneavoastră a fost o surpriză.

 Oamenii nu ne-au ales pentru că suntem frumoşi

Cristiana Anghel: Da,a fost o mare surpriză, poate şi pentru mine şi tocmai de aceea mulţumesc craiovenilor care au votat o persoană venită din afară, dar probabil au apreciat activitatea mea dinainte de alegeri, poziţiile exprimate cu diferite ocazii la diverse televiziuni şi au considerat că le pot exprima şi reprezenta interesele. Le mulţumesc şi îi asigur că nu le voi înşela aşteptările. De asta sunt şi astăzi aici, aşa cum aţi spus dumneavoastră, în „cabinetul parlamentar”, pentru că vreau să văd ce spun, ce gândesc, ce probleme au.

Revenind la momentul alegerilor şi opţiunea alegătorilor, da, a fost o surpriză alegerea mea şi prin prisma faptului că – şi aici trebuie să o spun pentru că acesta e adevărul – domnul Solomon a făcut ceva pentru Craiova. Nu pot să nu admit că oraşul arată frumos, a făcut investiţii, a reamenajat parcurile Craiovei, a asfaltat o parte a oraşului, pasajul suprateran din centru arată bine, fluidizează circulaţia, nu mai vorbesc de Centrul Craiovei, deci avea atuuri puternice în faţa mea. Nu sunt eu în măsură să comentez alte aspecte legate de folosirea fondurilor, nici nu le cunosc şi nici nu sunt abilitată să fac afirmaţii. Şi Marinică Dincă era cunoscut şi apreciat de craioveni, deci ambii contracandidaţi au fost redutabili.  Dar Craiovenii au pus totul în balanţă şi au ales şi nu pot să nu le mulţumesc că m-au ales pe mine. Poate faptul  ce doi contracandidaţi  s-au considerat câştigători dinainte, au subestimat adversarul şi apoi văzând că pierd teren au încercat – şi mă refer aici la domnul Solomon – să mă denigreze, a dus la alegerea mea, pentru că cetăţenii au văzut în atacurile suburbane, un gest incorect şi l-au taxat ca atare. Eu nu uit că oamenii nu ne-au ales pentru că suntem frumoşi. Oamenii m-au ales pentru că aşteaptă ceva de la mine şi vor să mă lupt pentru ei, pentru  că sunt plecată dintre ei şi sunt ca ei. Aşa am fost şi aşa voi rămâne. Mai e un aspect, a fost un val anti-Băsescu, anti-PDL care a măturat aproape tot ce purtase sau purta culoarea sau culorile răului. A fost ca un Tsunami, dar  nu cumva odată  suiţi pe val să uităm că acelaşi val, cu aceeaşi forţă ne poate mătura şi îneca şi pe noi. Am fost aleşi să reparăm ce au stricat alţii dar dacă uităm asta şi  continuăm opera celor pe care i-am înlocuit, vom avea aceeaşi soartă.

Neacşu Marin:  Există această şansă ?

S-au făcut excese

 Cristiana Anghel: Da, nimeni nu e scutit de efectele legilor sociale,  nu putem vota noi o lege care să interzică urmarea firească a greşelilor pe care le-am putea face. Partidul Poporului a crescut pe fondul nemulţumirii oamenilor, este meritul lui Dan Diaconescu faptul că a ştiut să profite de acest lucru, să atragă un segment al acestor nemulţumiţi,  iar prezenţa acestui partid în Parlament este o urmare a acestor legi care guvernează viaţă socială şi politică. Dacă USL va face greşelile pe care le-a făcut PDL, va pierde şi ea votul cetăţenilor aşa cum l-a pierdut şi PDL.

Neacşu Marin: Dacă vorbim de PP-DD,să nu uităm că  o parte din locurile din parlament au fost primite atât de ei cât şi de PDL prin redistribuire.

 Cristiana Anghel:  Da, şi aici vreau să spun că nu sunt de acord cu cei care spun că a sărăcit bugetul ţării pentru aceşti redistribuiţi. Dar s-au făcut excese şi s-a încălcat legea atunci când în colegiile care au fost „închise” – cum se spune  despre cele în care un candidat a obţinut peste 50% din sufragiile alegătorilor – s-a admis redistribuirea. Legea electorală, la art 80. (9,  spune : “În fiecare colegiu uninominal pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senat, se atribuie un singur mandat de deputat, respectiv de senator.”

În această situaţie mulţi dintre actualii parlamentari au fost repartizaţi prin abuz. A fost cazul în colegiul meu şi atunci nu pot să nu mă întreb de ce m-am zbătut eu să obţin peste 50% din voturi?

Neacşu Marin : Sunt voci, poate răutăcioase  care spun că dumneavoastră aţi urmărit de când aţi făcut greva foamei să obţineţi popularitate şi să candidaţi pentru o funcţie publică. Ce le răspundeţi?

Nu sunt mulţumită de ceea ce văd

Cristiana Anghel: Dacă aş fi răutăcioasă le-as recomanda să stea şi ei 70 de zile în greva foamei AŞA CUM AM STAT EU şi apoi să candideze, eu îi voi susţine la alegeri, dar nu le recomand să facă greva foamei.  Trebuie să să nu fii întreg la minte ca să îţi treacă prin minte aşa ceva adică să intri în greva foamei pentru a spera că vei fi ales sau că ai scoate un profit din acest lucru, dar să mai şi încerci.  Eu am făcut greva foamei pentru a cere respectarea unor drepturi pe care guvernul nu voia să le recunoască, pentru a cere arespectarea legii şi a deciziilor instanţelor. Nici măcar o secundă nu mi-a dat prin cap să candidez la vreo funcţie indiferent unde. Numai insistenţele domnului Voiculescu şi o spun fără a mă lăuda, ci doar pentru a respecta adevărul, doar insistenţele dumnealui m-au determinat să accept nominalizarea. Mai avusesem cereri de a mă înscrie în alte partide şi le-am refuzat pentru că nu asta voiam, nu acesta  îmi era scopul. Dar am acceptat propunerea domnului Voiculescu şi acum mă bucur, pentru că am ocazia să lupt altfel pentru drepturile mele şi ale celor pe care îi reprezint.

Neacşu Marin: Şi acuma sunteţi mulţumită? Sunteţi senator de 4 luni şi vă ţineţi întâlnirile cu cetăţenii în stradă, prin parcuri, nu aveţi încă un sediu, un cabinet senatorial.

Cristiana Anghel: Nu, sincer nu sunt mulţumită, nici de ceea ce văd că se întâmplă în ţară, nici de ceea ce se întâmplă în Parlament, nici de ceea ce se întâmplă cu situaţia mea ca senator. Am cerut şi am sperat la o relaţie normală, bazată pe respect între ales şi cetăţean, între guvernanţi şi guvernaţi şi nu avem aşa ceva.  Am cerut Consiliului Local Craiova un spaţiu pentru cabinet senatorial, aşa cum specifică legea, nimic mai mult, dar nici până acuma nu am primit. Am înţeles, că nu ar fi un astfel de spaţiu, dar nu am primit un răspuns oficial în acest sens. Iar dacă îl cer, nu o fac pentru că am eu ambiţia asta ci pentru că cetăţenii trebuie să ştie unde mă găsescă în caz că vor să mă contacteze, nu să mă caute prin parcurile Craiovei sau pe stradă. Aş putea poate să închiriez un spaţiu de la cineva, în baza sumei forfetare pe care o primesc de la Parlament, dar aş prefera ca aceşti bani să îi cheltuiesc pe dotarea cabinetului sau pe salariul unei persoane,  a unui consilier  şi astfel să mai ajut pe cineva. Speram ca într-un oraş mare cum e Craiova, Consiliul Local să  găsească un spaţiu modest pentru un senator al României. Pot spune chiar că fostul contracandidat, domnul Solomon mi-a oferit un spaţiul în locul unde are domnia sa cabinetul, şi îi mulţumesc pentru ofertă, dar nu am luat încă în calcul această ofertă, nu vreau să se interpreteze politic. Partidul din care fac parte, mi-a oferit de asemena o soluţie, să îmi deschid cabinetul în sediul PC, dar clădirea nu este în colegiul meu  şi nu pot cere cetăţenilor care m-au ales să traverseze jumătate de oraş ca să vină la mine. Vreau să fiu între ei, nu pe lângă ei.

Neacşu Marin: Care este situaţia celorlalţi colegi parlamentari, dânşii au primit spaţii?

Cristiana Anghel : Nu ştiu, nu m-a interesat acest subiect, nu urmăresc activitatea lor sub acest aspect, nu urmăresc activităţile Consiliului Local să văd cui şi ce spaţiu repartizează. Poate unii au, alţii nu, nu cunosc. Nu am căutat încă explicaţii, poate încă se lucrează pe sistem vechi, poate e vorba de inerţie.

Neacşu Marin :Ce ne puteţi spune despre numirea doamnei Kovesi la DNA ?

M-am autodenunţat ca participant la “lovitura de stat” din vară.

Cristiana Anghel : Ce aş putea să spun ? Aştept să dea curs autodenunţului meu. M-am autodenunţat ca participant la “lovitura de stat” din vară de la referendum şi de atunci aştept să fiu chemată la DNA. Dacă a fost lovitură de stat, iar eu votând pentru demiterea preşedintelui am participat la această lovitură, ca bun cetăţean   m-am autodenuţat şi aştept să fiu anchetată. Până acum nimeni nu m-a întrebat cum am contribuit eu la această lovitură, poate venirea doamnei Kovesi  în fruntea DNA “va mişca justiţia”. Aştept să văd cum se va schimba justiţia în bine odată cu revenirea domniei sale la butoane. Aş vrea să ştiu ce a făcut doamna Kovesi încât să merite nominalizarea. Este dezamăgitor pentru mine să văd că după ce am ajuns la putere prin promisiuni de schimbare şi dreptate până la capăt, ajungem să conducem cu aceiaşi oameni, să îi lăsăm pe cei din eşaloanele 2 şi 3 ale fostei conduceri  să ne pună beţe în roate şi să îşi bată joc de ceea ce am promis şi chiar mai mult, chiar noi să îi sprijinim şi să îi readucem la putere pe cei pe care acum un an îi blamam şi învinuiam că au împins  ţara pe râpă. Câţi dintre cei vinovaţi de dezastrul în care am ajuns au fost judecaţi şi puşi să plătească? Nu vreau să îi văd după gratii, dar să li se ia averile obţinute ilicit, prin furt, afaceri oneroase, legături cu crima organizată, cu mafiile subterane, cu lumea interlopă. Ce a făcut doamna Kovesi în atâţia ani la parchet, cu ce se laudă?

Neacşu Marin : Nu vă e teamă să spuneţi acest lucru? Poate semăna a “trădare” în concepţia unora.

Poziţia mea va fi întotdeauna conformă cu conştiinţa mea

Cristiana Anghel: Trădare ar fi dacă nu mi-aş respecta promisiunile făcute în faţa celor care m-au ales, acesta este singura trădare de care mă feresc. În rest, să se teamă cei care uită de unde au plecat şi cum au ajuns unde sunt. La partid, slavă Domnului, încă nu a încercat nimeni să mă “orienteze” sau să îmi ceară să spun sau să nu spun ceva, din acest punct de vedere nu regret că am intrat în PC. Nu ştiu cum aş reacţiona la o astfel de încercare dar Cristiana Anghel este Cristiana Anghel,  nu este angajată la vreun partid,  are contract numai cu alegătorii şi un  jurământ faţă de ţară, nu faţă de conducerea unui partid. Deci poziţia mea va fi întotdeauna conformă cu conştiinţa mea, chiar dacă va fi diferită de a alianţelor de partide. De fapt şi în Parlament am opinie separată de cele mai multe ori şi nu s-a supărat nimeni din Alianţă, până în prezent.   

Neacşu Marin: Cum vedeţi ieşirea din această situaţie şi ce aţi dori să transmiteţi cetăţenilor?

Cristiana Anghel: Nu ştiu, ieşirea  este departe, nu mă amăgesc . Îmi amintesc cum proceda ţăranul român când avea pământul năpădit de buruieni sau  dăunători: dădea foc la buruieni şi la resturile fostei recolte, întorcea brazda şi apoi semăna. Nu vreau să cred că asta ar fi ultima soluţie, dar trebuie să fim foarte atenţi ca nu cumva românul să ajungă iarăşi la sapă de lemn, că atunci s-ar putea să nu mai aibă altă soluţie. Cetăţenilor le spun doar atât: eu în momentul când am jurat cu mâna pe Biblie nu am făcut-o doar pentru că aşa o cerea regulamentul. Am facut-o cu sufletul şi cu conştiinţa. Nu promit că voi schimba lumea, regulamentele şi legile ţării. Singură nu am cum. Dar îi pot asigura că nu voi înceta să fiu ceea ce am fost. Un glas al celor mulţi mulţi, obidiţi, furaţi şi minţiţi de ani de zile. Şi îmi voi respecta jurământul, adică voi apăra drepturile şi interesele lor consfiinţite de Constituţie.

Neacsu Marin: Vă multumesc doamnă, vă urez succes în tot ceea ce faceţi!

Cristiana Anghel: Şi eu vă mulţumesc, şi sper să auzim de mai bine !

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Interviu cu senator Cristiana Anghel

 1. HUMOR NEGRU

  Anghel (USL): Am mintit, nu ne tinem de cuvant! Poate Ponta e lup in haina de oaie
  Publicat de Ioan Szasz
  Senatorul USL Cristiana Anghel, devenita cunoscuta publicului ca invatatoarea care a facut greva foamei, s-a aratat extrem de dezamagita de faptul ca alianta din care face parte nu-si respecta promisiunile electorale de a ajuta categoriile de oameni carora le-a promis ajutor.
  Intr-un interviu acordat Ziare.com, parlamentarul aminteste ca nu s-a rezolvat nici problema pensiilor, nici a bolnavilor de cancer care nu au medicamente
  „(…)am mintit si nu ne tinem de cuvant! Suntem mai rau decat pedelistii! Macar aia nu au spus ca vor face niste lucruri. Noi am zis ca le facem si le uitam. Gasim scuza iar cu criza. Dar da-o Doamne iarta-ma de criza! Cand ai facut programul de guvernare nu stiai ca e criza?”, a spus senatoarea PC.
  Ea a atacat si propunerea la sefia DNA a Laurei Codruta Kovesi de catre premierul Victor Ponta, despre care spune ca e o mare eroare. Referindu-se la seful Guvernului, Anghel crede ca e posibil ca acesta sa fie santajat, astfel explicandu-se aceasta propunere.
  Aveti un subiect „fierbinte” acum in USL, propunerea la sefia DNA a Laurei Codruta Kovesi, ce parere aveti despre asta?
  In primul rand – tot ce discutam, discutam in nume personal, nu in numele partidului (Conservator-n.red), eu sunt atipica, asa cum spunea un senator PDL care spunea ca votez impotriva unor legi, la fel ca domnia sa. Nu, eu votez in numele cetatenilor care m-au trimis aici.
  Ultima persoana daca ar fi trebuit sa fie numita si n-ar fi trebuit numita doamna Kovesi, asa ceva e de neacceptat. E de ani de zile la Parchetul General. Aratati-mi un proces, un dosar sa se fi recuperat prejudicii de miliarde si acest caz a fost meritul doamnei Kovesi.
  Si atunci, ce credeti ca l-a determinat pe domnul Ponta sa o numeasca?
  Nu stiu, nu stiu daca de fapt si de drept n-a fost lup imbracat in haine de oaie. O sa spun lucrurilor pe nume – aduceti-va aminte cand a fost ales un membru la Curtea Constitutionala, batalia aia pana la 2 dimineata. Domnul Ponta a fost la OTV, a venit, a fost discutia ca ar fi negociat nu-stiu-ce si, in loc sa fie ales omul PNL-ului, cum era normal si legal, ne-am trezit cu omul domnului Basescu. De atunci s-a ales praful!
  Spuneti ca domnul Ponta colaboreaza cu domnul Basescu?
  Nu colaboreaza, nu cred ca o face de buna voie. Cred ca domnul Ponta simte cum simt si eu si cum simt cei 7 milioane de romani care au mers sa-l dea jos pe Basescu. N-o face din dragoste, nu stiu din ce motiv. Si daca e ceva, daca domnul Basescu il are la mana pe domnul Ponta, nu inseamna ca domnul Basescu, dupa ce va avea sacii in caruta, nu va spune tot.
  Nu e genul de om cu care sa bati palma si sa mergi mai departe. Cu domnul Basescu, nici daca semnezi, nu mai recunoaste ca e semnatura dumnealui.
  Adica il va pacali pe domnul Ponta?
  Sunt convinsa ca nu l-a pacalit, ca s-au facut niste presiuni fantastice. Nu pot sa spun ce motive, ce l-a determinat, dar eu sunt convinsa ca nu din dragoste fata de doamna Kovesi, nu dintr-o iubire prea mare sau din dorinta de conlucrare, coabitare a facut domnul Ponta lucrul acesta.
  Un coleg de-al dvs, Sorin Rosca Stanescu de la PNL, spunea ca domnul Ponta e santajat, credeti asta?
  Eu nu pot sa spun lucrul acesta pentru ca nu stiu, dar alta explicatie nu gasesc, mi se pare ca e singura explicatie care poate sa existe.
  In contextul asta, cum vedeti viitorul USL, daca mai apar chestiuni de genul asta?
  USL nu sta intr-un singur om.
  Nici chiar in domnul Ponta?
  Asta vreau sa spun. Il admir pe Crin Antonescu si pe cei de la PNL si pe ai nostri (din Partidul Conservator-n.red) ca nu au luat o hotarare la suparare, au stat o noapte, a fost un sfetnic bun si nu au rupt USL. Asta ar fi insemnat ultima palma data cetatenilor care au avut incredere si au adus USL la putere, ca un val tsunami. Din punctul meu de vedere, dupa chestia care s-a intamplat cu Kovesi, ruperea USL ar fi apogeul. Dar nu este imposibil…
  Intr-o declaratie politica recenta, criticati multe lucruri pe care le-a facut USL, a inceput sa minta ca PDL
  Eu stiu asa – in campania electorala s-a facut un program. Normal era ca noi, din prima zi, sa urmarim pas cu pas ce facem. Noi avem un contract cu cetatenii care ne-au votat si cu cei care nu ne-au votat, ca si alora le e rau. Contractul e programul de guvernare si a devenit lege prin aprobarea trecerii Guvernului. Eu am spus ca mintim ca PDL in ideea in care sunt legi proaste, asumarile, cele 14.
  Promisiunea a fost ca atunci cand venim abrogam respectivele legi si facem altele bune, in concordanta cu nazuintele acestui popor. Acum constat ca ne convine ca sunt legile respective. Nu se poate! Nu accept lucrul acesta!
  AM PROMIS CA FACEM PENSIILE MILITARILOR, ne-a dat si Avocatul Poporului apa la moara. Avem si pilotii. Sa fim seriosi, le iei 90% din pensii? Oamenii aia au cotizat pentru pensie. Am spus ca le dam grupa 1 de munca.
  Eu primesc si pe Facebook, si altfel, cate 6-7 sesizari.
  Nu se poate sa faci scandalul pe care l-am facut pentru bolnavii de cancer si acum sa primesc scrisori de la bolnavii de cancer ca nu au posibilitatea sa-si ia medicamentele si nu le da nimeni. Stiu o doamna la Constanta, 20 de ani a muncit, a fost data afara, s-a imbolnavit de cancer de san, a trebuit sa-si plateasca asigurarile pe 5 ani de zile.
  Nu e posibil, omul ala a platit zeci de ani, nu se poate sa ne batem joc de el! Sunt zeci de sesizari ca s-au furat si se fura banii de medicamente, si la Ministerul de Interne, si la Ministerul Apararii Nationale, si in civil. Nu se poate sa nu-i strangem pe toti nenorocitii astia care si-au batut joc de cetateni. Si cu ce faci, cu Parchetul lui Kovesi, care n-a fost in stare sa faca nimic pana acum?
  Cine-i vinovat pentru asta?
  Pai noi, ca am mintit si nu ne tinem de cuvant! Suntem mai rau decat pedelistii! Macar aia nu au spus ca vor face niste lucruri. Noi am zis ca le facem si le uitam. Gasim scuza iar cu criza. Dar da-o Doamne iarta-ma de criza! Cand ai facut programul de guvernare nu stiai ca e criza?
  Ati devenit cunoscuta prin faptul ca ati avut un protest foarte mediatizat, ati facut greva foamei, va ganditi sa mai faceti asta pentru a revolva lucrurile pe care le-ati spus acum?
  Acum am posibilitatea sa protestez in Parlament, sa promovez legi, fie sa plec. Eu sunt olteanca, sunt vulcanica, regret cateodata ca m-am pripit cu politica, dar daca fac o chestie, o fac pana la capat.
  Eu nu sunt impacata cu sufletul meu in asa fel incat oamenii astia care au avut incredere in noi si cei care n-au avut sa simta macar ca nu e mai rau daca nu e mai bine. Nu se poate! Am condamnat-o pe Roberta Anastase ca a fraudat legea pensiilor si vin saracii militari de luni de zile sa modificam legea.
  Lui Prunariu, cosmonautul nostru, i-au luat 80% din pensie. Au fost cazuri cand le-au luat 92% din pensie. Ai promis ca faci dreptate, mai sunt 1.000 de piloti, nu suntem in stare sa facem dreptate pentru oamenii astia?
  ARMATA ERA MANDRIA TARII – credeti minciunile alea, ca au crescut pensiile la 90% din ei? Sunt niste minciuni sfruntate!
  Ganditi-va, aveti contract cu statul roman, ajungi la pensie si nu poti spune ca te schimbi, iar ei te lasa fara pensie. Noi am promis ca rezolvam chestiile astea, era vorba sa dam o lege in decembrie, dar a zis domnul Ponta ca se considera mita electorala si o facem in ianuarie. Suntem in aprilie si oamenii umbla la mine si altii cu documente, cum sa facem sa fie bine, legal si normal.
  Pregatiti initiative legislative in sensul asta?
  Am strans material, am o gramada, asta fac. Am inteles ca e o initiativa legislativa a domnului Oprea – sa fie sanatos, n-am nimic cu dumnealui, desi am, pana la urma, dar n-am incredere. Tot ce vine de la greci, precum cadourile, n-am incredere.
  Sunt atat de dezamagita…
  Pana la urma, domnul Basescu are dreptate – e prea putina activitate in Parlament. Pana la urma, plen e doua zile, ati auzit sa se mai discute o lege articol cu articol? Nu, nu se mai face lucrul asta de prin 2005-2006. Pai de ce? Vine din comisie, votezi in plen, uneori nici nu stii ce votezi.
  De asta are apa la moara domnul Basescu, sa spuna ca nu se munceste si ca vrea o singura camera, ca oricum nu se face.
  Cu domnul Basescu ce trebuie facut – coabitare, o noua suspendare?
  Nu, n-avem nevoie de suspendare. Noi avem un recensamant care ne spune clar cati locuitori am fost la referendum. E clar ca nu suntem 22-23 de milioane, asa cum se prezinta. Daca ne uitam pe datele Institutului National de Statitstica si pe listele de alegatori, creste numarul de alegatori de la an la an, desi noi suntem mai putini, mortalitatea e mare. Nu stiu de ce s-a facut lucrul asta, dar o chestie serioasa si legala nu este.
  Si care e legatura cu domnul Basescu?
  Referendumul a fost valabil, avem o hartie a domnului Ghise in Parlament, care nu s-a discutat. Sa dea Institutul de Statistica datele si putem vedea ca n-am fost 50%, am fost 60-70% care am votat sa plece domnul Basescu. Nu tin sa fie Crin Antonescu, sa aleaga poporul pe cine vrea, doar sa iubeasca aceasta tara.
  Sunt dezamagita, dar vazandu-l azi pe Crin Antonescu, mai trag speranta ca mai poate sa fie si bine si ma bucur ca in viata asta am invatat un lucru – orice compromis aduce un compromis mai mare sau se intoarce ca un bumerang si iti taie gatul.

 2. mili

  O MARE MINCINOASA OARE CE MAI ARE DE SPUS ACUM CAND A PRINS-O PRESA LA CASCAVAL?

 3. neacsum

  Mili,
  Ai putea sapui ce ii reproseazi ? Care este problema cu cascavalul ? Spune concret despre ce e vorba.

 4. Caty

  Doamna Anghel nu poate lupta cu o mafie foarte bine organizata de la revolutie pana in prezent . Foarte multi cetateni ai acestei tari suntem dezamagiti si fara speranta in urma referendumului si alegerilor parlamentare din 2012 . Se pare ca Ponta a fost inteles cu Basescu si ceea ce am vazut in campaniile electorale , a fost regizat . Stiam ca parlamentarii PDL ai lui Basescu votau la comanda , fara sa treaca legile prin filtrul gandirii dar acum vad ca din comoditate si din indiferenta pentru cei care cu buna credinta au votat , toti fac la fel . NU mai are rost sa mergem la vot , nu mai are rost ca societatea sa cheltuiasca bani pt . necuvantatorii din Parlament . Indiferent care este situatia , Basescu hotaraste totul in continuare cu ajutorul lui Ponta , mafiotilor din Comisia Europeana , si a catorva judecatori si procurori de la CCR . O sa o vedem din nou pe oligofrena EBA in Parlamentul European . Felicit pe Doamna Anghel ca a infruntat pe „lingaul ” Turcescu . Sa le fie rusine celor care au criticat-o atat de dur pt. nimica toata . RTV-ul ar trebui sa-l critice pe patronul GHITA , care ar trebui sa faca puscarie pt. afacerile dubioase cu produse petroliere (SUMELE DATORATE STATULUI SUNT IMENSE ) . Adaug totusi ca d-na Anghel ar trebui sa faca mai multa zarva in parlament pt . a aduce la cunostinta colegilor situatia dezastruasa a salariilor din inv. preuniversitar , faptul ca prof . sunt umiliti de saracie . Sa le spuna ca nu este drept ca acesti prof. sa aiba cele mai mici salarii din societate . Este foarte jignitor si umilitor ca tezele de la examen si atestatele sa fie platite cu doi tre roni/buc. Dupa spusele lui Dragnea conteaza daca sunt multi pt. plata decenta . Nu-ti este rusine DRAGNEA ? Acesti „multi ” au grija de cate milioane de copii ? Nu exista o situatie asemanatoare in alte tari cu salarizarea prof. din preuniv. Nicaieri o munca de calificare superioara ca in inv. in lume nu este tratata astfel . Oare Ponta s-a molipsit de la familia de analfabeti Basescu , incat sa-i trateze pe prof . din preuniversitar astfel ?

Statistici T5