Vreau să mă fac Nerro

Categoria Social
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Cred că nu e om, în mod special băiat, să nu fi fost întrebat măcar odată, de cineva, ce vrea să se facă când o să fie mare. Pe unii îi întrebau părinții, sau unchii, mai ales mătușile, vecinii, în primii ani de viață când ei habar nu aveau ce e aia viață ce  este inginerul, profesorul, doctorul, ”ia spune tu Gigele, ce vrei tu să te faci când te faci mare? ” Tâmpită întrebare: auzi,  ce vrei să te faci, când te faci mare . Păi când te faci mare în primul rând te faci mare, după aia vezi tu  ce mai e de făcut. Dar așa le place oamenilor mari, părinților, rudelor, bunicilor, să se dea mari și să arate ei copiilor ce deștepți sunt și cum știu ei ce trebuie să se facă ăla mic, care după cum vorbește sigur va fi premier, după cum tace președinte, după cum  trage sfoara după el  președinte de partid, după cum aruncă la coș, procuror DNA, după cum minte, politician, și așa mai departe. Pe toate le știu ei, ca niște oameni mari dar uită că nici ei nu știau la 4  ani ce o să se facă când se fac mari, știau doar că nu vor să fie ca unchiu Tase, ca mătușa Viorica, ca tanti Olguța de la 3, ca nenea Claudiu, fără să știe ce învârt ei, ce serviciu au și ce fac acolo ei știau doar că  nu le place și nu vor să se facă ca ei.

Pentru că și eu am fost copil, și eu am fost întrebat ce vreau să mă fac și pentru că încă de atunci îmi plăcea să stau pe afară, să alerg, să mă joc cu câinii, să am grijă de cai, am spus că vreau să mă fac pădurar, pentru că așa îi vedeam eu pe pădurari, călare, umblând prin păduri însoțiți de un câine. Probabil văzusem pe o copertă de carte o imagine de genul ăsta și mi-a rămas în memorie. Dorința asta mi-a rămas până prin clasa a XII-a când am aflat că nu nu pot da la Silvicultură la Brașov, că nu se făceau pădurari  la facultate. , că am pierdut trenul  din clasa a VII-a când trebuia să aleg un liceu de specialitate. Nu mai știu de unde am aflat, pe vremea aia nu exista internet, nici telefoane mobile, nici nu aveam telefon acasă, sau nu mai țin eu  minte, dar așa am rămas eu pe drumuri și apoi,  convins de colegul de bancă , în clasa a XII-a m-am trezit că vreau să dau la școala militară. Bineînțeles taică-meu, care mă întrebase încă de la 4-5 ani ce vreau să mă fac, a aflat adevărul abia după ce îmi făcusem vizita medical și dosarul și au venit domnii de la Comisariat să ia date despre el, de la serviciu.

După cum se vede, chestia asta cu ce vrei să te faci este valabilă numai când ești mic și habar nu ai ce e aia și ce trebuie să răspunzi. Și  după cum se știe, foarte puțini se fac ceea ce au spus că se fac atunci, sub presiune, când toată lumea îi întreba. Bine, mai e și întrebarea aia pe care o primea  fiecare copil  între 14-18  ani,  iar mai nou, în zilele noaste între 12-35 de ani,  de genul Băăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, dobitocule, ce vrei să te faci în lumea asta,  pune mâna și fă și tu ceva”, dar asta nu se pune, întrebarea asta e retorică, nimeni nu se așteaptă la un răspuns asta e disperare, nu întrebare.  Cert este că după  ce ai trecut de vârsta aia când nu știai nimic, pe nimeni nu mai interesează ce vrei să te faci pentru că riscă să primească un răspuns de genul: ” dar de ce te interesează” sau ” gugulator” sau și mai rău, ”guvernant”,  și atunci ce mai pot spune oamenii mari, că îi blochezi și se fac de râs că nu mai știu ei ce să spună.

La toate aste mă gândesc de ieri de când am ajuns acasă de la moșie cu Nerro al meu, iar nevastă-mea, fără să mă întrebe ce vreau să mă fac sau dacă mă doare ceva, l-a luat imediat în brațe, și fuga fuguța cu el la baie: ” hai pipilu lu mami, hai la băiță, să te spele mami pe lăbuțe! Așa iubirea mea, așa frumosu mamii, hai să vezi ce frumo te face mami pe tine, braaaaaaaaavvvvvo, așa dragostea mea, bravooooooooo, Doamne ce copil cuminte are mami, hai să îți dea mami să papi acuma!” Când revine pe hol îmi atrage atenția că nu am pus plasele unde trebuie, că am  am făcut mizerie și trebuie să dea iară cu mopul, că put a fum , că ”ce tot cari geanta aia după tine peste tot!”. Mă uit la Nerro, mă uit la mine și realizez că mie nu mi-a spus niciodată  ”iubire” de spălat, cred că m-a spălat de câteva ori pe spinare, dar la insistențele mele și asta eheheeeeeeeeeeei, în tinerețe, aproape în primii 3-4 ani de… viață conjugală. Și nu știu de ce, dar parcă aș vrea și eu acuma să mă mai întrebe cineva ce vreau să mă fac, pentru că acuma știu ce aș vrea să mă fac, VREAU SĂ MĂ FAC NERRO, să pot face orice fără să mă certe nimeni, să mi se pună mâncarea  în față cum am intrat pe ușă, să fiu spălat, mângâiat, bibilit, iubilit, întrebat ce vreau sau cum mă simt, la fiecare mișcare. Mă întreabă cineva?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Vreau să mă fac Nerro

  1. Dan

    Iar ai pierdut trenul Marine exact ca in clasa a -a cand vroiai sa devii padurar.Daca iti doreai sa fi mangaiat pe spate sa ti se dea oase cu carne (grade nemeritate,comisioane grase,case moca etc) zilnic trebuia sa te faci general sau macar sef ”asociatie de rezervisti” si sa iti folosesti limba DOAR pentru hemoroizii stapanilor vremelnici politruci. Dar nu e tarziu nici acum.Dar atunci nu o sa mai poti uita in oglinda fara sa o scuipi.Și acum scriu ultimul mesaj lasat de Iorgovan sclavilor lasi inainte de a fi ucis de masonerie via NOM. Mesajul este:Art. 118 – Forţele armate
    (1) Armata este subordonată exclusiv VOINTEI POPORULUI pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.

  2. Ifrim

    Pai sefu asa va trebuie daca ati uitat algoritmul,d-stra cu plase,cu geanti,nu asa fratioare incercati cu un buchetel de flori ,niscaiva prajiturele,o sticla de sampanie cu bruma pi dansa si vedeti rezultatul!Presimt ca Nero e batut si dat afara!

  3. neacsu marin

    @Ifrim,
    Nici o sansa…

  4. neacsu marin

    @Dan, faci cum faci si tot la limbi ajungi… Ajunge frate… nu asta era subiectul.

  5. Ifrim

    @MN.Soarta,n-ati avut noroc pe lume!

  6. Așa peste tot! Și eu vreau să fiu Leu, care nu prea arată a leu, nici măcar a leu nou sau RON! Dar un președinte cu două popoare ar merge…..
    http://lenusa.ning.com/profiles/blogs/jocuri-de-cuvinte-na-iune
    http://lenusa.ning.com/profiles/blogs/jocuri-de-cuvinte-popor

  7. neacsu marin

    @ei lasa, nu ma plang… doar ma alintam si eu…

  8. ionescu

    Am si eu o intrebare,de ce site-ul acesta apare ca nesecurizat?!

  9. neacsu marin

    @Ionescu,
    Pentru ca este pe o platforma care este mai usor penetrabila, pentru ca este totusi citit si multi isi agata paginile pe el, ca sa aiba si ei accesari si pentru ca anumite structuri au interes sa nu fie citit si isi baga carabusii sa avetizeze ca nu e securizat ca sa indeparteze cititorii.