Joaca de-a lupta cu coronavirusul

Categoria Actualitate


Ce se întâmplă în România ultimelor zile ar părea de râs dacă nu ar fi dramatic și dacă nu ar putea costa vieți omenești pentru care ar trebui să plătească exact cei care modifică prin ordonanțe de urgență codul penal, adică ceea ce au strigat 600000 de luminițe în Piața victoriei că nu trebuie să se facă, că ia lumea foc. De ce unii nu aveau voie să facă asta iar alții susțin că numai așa se putea, nu o să înțeleg.  Una din două, ori nu mai există principii  ci doar oportunități și interese meschine, ori cei care ne conduc acuma sunt mai corupți și mai perverși decât cei pe care i-au dat jos. Acuma însă nimeni nu aprinde luminițe în piața Victoriei.

Uite arestul la domiciliu, nu e arestul la domiciliu

Ieri,  în nici 12 ore, românii au trecut de la agonie la extaz și iarăși la agonie.

Pe la ora 9.30 dimineața, în media s-a … insinuat un document semi-oficial, adică întocmit de oficiali dar aruncat pe piața liberă ”pe surse, pentru a testa reacția boborului. Documentul spunea cam așa :

”În temeiul art. 8^2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), Grupul de suport tehnico – științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU.

Având în vedere extinderea infecțiilor cu SARS-COV 2 la nivel național, în data de 20.03.2020 membrii Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, au discutat măsurile necesare a fi luate în scopul prevenirii răspândirii infecției.

Membrii au decis următoarele:

Art. 1. (1) Sunt interzise deplasările persoanelor în afara domiciliului/reședinței cu următoarele excepții:

deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială, și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță (cu prezentarea unei Adeverințe permanentă de la angajator, anexată) sau deplasare în interes profesional care nu poate fi amânată (cu ordin de deplasare de la angajator),

consult medical de specialitate care nu poate fi amânat;

deplasare pentru cumpărături de strictă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu,

deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor;

alte motive care justifică urgența, cu detalierea explicită a traseului declarat, pe baza declarației, completate în prealabil, pentru a putea fi prezentată autorităților de control.

deplasare scurtă, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă,

deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie,

(2) Deplasările menționate la lit. b) – f) sunt permise doar pe baza Declarației, anexă la prezenta hotărâre, completată în prealabil.

(3) Este permisă deplasarea persoanelor însoțite de copii minori sau prezența copiilor minori în autovehicul, alături de părinți/bunici, atunci când nu pot fi lăsați singuri sau cu alta persoană care să-i supravegheze.

Art. 2 Persoanele au dreptul de a-și alege locația în care vor domicilia pe perioada în care se mențin restricțiile de deplasare și au obligația de a informa, motivat, secția de poliție de care aparțin, cu 48 de ore înainte, în situația în care decid, motivat, schimbarea acesteia.”

Nu mai comentez amatorismul propunerii și lipsa de claritate a măsurilor, nespecificându-se cine, când pe ce criterii eliberează adeverințele, lăsând bietul cetățean la cheremul milițienilor locali, acei burtă –verde  care dacă nu ar avea mașini de serviciu nu ar fi în măsură să prindă nici un melc. Practic  autoritățile noastre au auzit că așa ceva se propune a se face în Italia și pentru că sunt conștienți că vom avea și noi aceeași soartă, e bine să facă la fel, ca să se laude apoi că a luat măsuri ”înainte de a ajunge în situația lor”. Propagandă și atâta tot. Cum italienii au avansat doar ideea în presă, dar nu și planul concret și cum îl vor duce la îndeplinire iar ai noștri nu sunt în stare să gândească, și  ciorna noastră este neterminată lipsită de soluții concrete așa cum a fost furată, doar ca idée.

https://www.money.ro/breaking-news-sunt-interzise-deplasarile-persoanelor-in-afara-domiciliului/

După numai 2 ore  de testare a reacției populației pe grupurile de socializare și a mediei, grupul de suport tehnic este … ușor contrazis de grupul de comunicare condus de același Arafat, care ne anunță să stăm liniștiți că e vorba doar de o ciornă, (ei îi zic draft, ca să pară mai cosmopolit, mai sofisticat ) și că nu e nimic bătut în cuie, nu e încă aprobat, dar bine că le-am spus unde au greșit, vor căuta să …se mai gândească până înțeleg și ei cum e cu coronavirusul.

”Grupul de Comunicare Strategică a precizat că documentul apărut în presă și distribuit masiv pe grupurile de WhatsApp, potrivit căruia urma a se interzice deplasarea persoanelor în afara domiciliului/reședinței, este doar un document de lucru, care nu a fost aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și nici nu a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în acest sens.”

Publicat pe 20.03.2020 la 11:40

https://www.profit.ro/stiri/social/un-decret-care-interzice-in-romania-deplasarile-in-afara-domiciliului-resedintei-a-fost-lansat-in-spatiul-public-guvernul-precizeaza-ca-este-un-draft-neaprobat-19309777Acuma că totul a fost rezolvat, oamenii au fost informați cu ceea ce îi așteaptă, apoi reașezați la locurile lor, se poate trece la aprobare și aplicare cu mutarea virgulelor pe ici pe colo, prin punctele neesențiale și nimeni nu va mai putea spune că nu a fost avertizat și chiar consultat. Cam așa se întâmplăși cu consultările care au loc pe tema pensiilor militare, între  conducerea MApN  și asociațiile pensionarilor militari, că despre rezerviști mai vorbește decât Bălăceanu care vrea să se pună în fruntea unei structuri care nu mai există.

Și uite că până la urmă suntem anunțați că măsurile sunt discutate, vor face obiectul aplicării, dar .. nu se știe când și nici cum, depinde de evoluția situației. Este mai mult decât evident faptul că guvernul este în blocaj,  nu numai că nu au cu ce dar nici nu sunt în stare să stabilească o strategie pe termen scurt, mediu și lung, acționează pompieristic, prioritățile se schimbă de la oră la oră, deciziile se schimbă după cum bate vântul, declarațiile se bat cap în cap. Asta se întâmplă la nivel ”strategic” în capul celor puși să conducă lupta. Mai mult, în punctul 7 al comunicatului prin care suntem ”liniștiți” că măsurile încă nu au fost puse în aplicare, suntem anunțați căInspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.”  Deci în afară de închiderea gurii celor care informează oamenii cu ceea ce au de gând să facă ”comandanții”,  nimic concret, nimic constructiv, decât pedepsirea … celor care prezintă ștri, nu false, că nu era o știre falsă ci știri care nu convin autorităților, asta deși cenzura încă nu a fost trecută ca măsură  în starea de urgență și nici interzicerea libertății de opinie.

Nu știu dacă domnul Vela a aflat până la urmă ce are dreptul să emită, ordin de comandant, ordin de ministru sau ordonanță militară. Chestia e că săracul nu este nici comandant, nici militar și nici măcar ministru.. Doar se laudă cu această demnitate, dar nu acționează și nici măcar nu reacționează ca un ministru de interne. Propun să fie numit ofițer, sau măcar subofițer … de serviciu pe Palatul Victoria, doar așa va putea emite și el ordonanță militară. La așa mod de acțiune  ce ar putea face subordonații săi? Păi nu poți să acționezi corect în baza unei organizări și decizii aiuristice. Ca atare, și la nivel ”tactic”, lucrurile se aplică așa cum sunt stabilite de sus, adică după ureche. În situația raportată ieri privind cazurile confirmate de coronavirus, apare și un caz nou la Craiova. Cum ne spunea nouă domnul ministru al sănătății și domnii Cercel și Arafat că se face preluarea și transportarea celor confirmați bolnavi? Toată lumea a văzut la tv demonstrativ primele cazuri, cu izoletă, costume de protecție la toți cei care interveneau, mănuși, măști, mai ceva ca marțienii. Cum a avut loc preluarea noului caz de la Craiova ? Priviți imaginile:

Îți pui plasele acolo… nu le ții în mână, că te contaminezi…
Hai, hopa-sus…singurel că ești băiat mare !
Gata, totul e în ordine salvarea e ca și infectată..
Dii Bathore!

Precizez că imaginile nu sunt trucate și s-au petrecut ieri. Persoana ridicată a locuit în același centru de carantină cu cel luat cu două zile înainte  și se așteaptă și alte cazuri. Sper să fie singurele, dar e greu de crezut că cei aproape 20  de oameni cazați împreună  în acea locație nu s-au atins , nu s-au așezat pe aceleași scaune , nu au interacționat, nu s-au întâlnit măcar când mergeau să își ia pachetele cu mâncare nu or fi făcut o șeptică, un popa-prostu, o bâză ceva.  Nu mai vorbesc de cei le aduceau mâncarea sau le luau gunoiul, care dorm într-o  pensiune vecină și care  veneau îmbrăcați ca și cei care i-au ridicat pe  cei bolnavi.   Ce explicații dau autoritățile văzând aceste imagini care spun totul? Oare nu vi se pare că cei din imagini se încadrează în noua ordonanță de urgență care prevede modificarea art 352 CP și anume punctul 2 , care pedepsește : ”nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli cu închisoare de la 1 la 5 ani.”?  Dacă o singură persoană poate să afirme că așa cum reiese din imagini, s-a acționat ca la carte  pentru împiedicarea răspândirii virusului, eu o mănânc. Priviți imaginile, nu tu echipament de protecție, nu tu izoletă, la unii nici măcar mănuși sau măști, pacientul este lăsat să urce singur în salvare cu pungile de plastic contaminate în mână, domnul de la pompieri îi arată unde să urce ca să poată contamina salvarea, toți se uită, inclusiv polițianul și jandarmistul care stau acolo 12 ore călcând pământul contaminat de mașinile și pacienții ”eliberați”. Așa s-a întâmplat și acum trei zile cu celălalt pacient ridicat din aceeași locație. De atunci și până azi nu a venit nici una din mașinile alea care ni se arată la tv că spală parcurile, aleile, drumurile, trotuarele să curețe zona prin care au circulat cei doi bolnavi și circulă zilnic locuitorii din zonă, ducând virusul în propriile case. Autoritățile stau în birouri și socotesc de câte voturi au nevoie ca să rămână la butoane. Ce spuneți domnule Vela, ce spuneți domnule Arafat, ce spuneți domnule Orban, mergem înainte nu ? Împreună vom reuși. Da, împreună veți reuși să îmbolnăviți toți românii.

Știri ”îmbucurătoare”

Dar hai să terminăm într-un ton mai optimist. Avem și vești bune.

Vetaaa, hai cu Izoletaaa

Suntem anunțați că MAPn (Armata, iar armata, această … slujitoare bătută la timp de pace  pentru că e nesimțită și are pensii ”speciale” și pusă la frecat podeaua în situații de criză) a reușit să realizeze o izoletă de producție proprie. Nu zic nu, nu e rău, poate ajunge una și la Craiova, că pe aici se pleacă călare la spital, dar eu așteptam, să fiu anunțat că armata a cerut ajutor armatei chineze și bucătarii din popotele chineze și-au donat rația de teste coronavirus cu care nu mai au ce face, sau măcar măștile și fesurili  pe care și le pun pe cap când mestecă în ciorbă.  Așa am fi reușit și noi să testăm populația și să dotăm spitalele măcar, cu măști chirurgicale la prețuri normale. Dar nu avem noi norocul să primim ceva de la chinezi, nu ne lasă articolul 5. Cât de proști și iresponsabili să fim, încât să ne omorâm cetățenii, de dragul păstrării sau respectării ordinului unui pretins prieten care ne-a pus în 30 de ani să ne distrugem toată industria și să ne vindem toate resursele încât acuma ne lăudăm că am fost în stare să construim o amărâtă de targă, ca și cum am fi construit un supersonic? Mâine o să ne lăudăm că am construit un sicriu teleghidat și basculabil care duce singur cadavrul trupului celui decedat în cuptorul cu microunde.

https://www.libertatea.ro/stiri/coronavirus-romania-2895306

Hai la vaccinare… care mai apuci

Domnul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului”Matei  Balș” ne anunță cu mare bucurie că ne așteaptă un viitor grandios, guvernul s-a gândit la noi și ca atare românii vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus. Și spune asta ca și când nimeni altcineva nu va mai putea beneficia, decât românii , datorită partidului aflat la guvernare iar asta se va întâmpla de luna trecută. De la începutul crizei, domnul Cercel nu a făcut altceva decât să dea asigurări că ceea ce a făcut guvernul este ok, chiar dacă nu a făcut mai nimic în afară de a interzice, a mări pedepse și a da bani băncilor și marilor corporații. Astfel domnul Cercel s-a dovedit a fi un foarte bun propagandist de partid iar anunțul său de ieri se încadrează în aceeași linie. Știrea de breaking-news este similară vinderii blănii ursului din pădure. Vaccinul despre care se vorbește încă nu e gata, nu este testat, nu este aprobat, nu ne aparține,englezii lucrează la el,  nu a fost nici măcar achiziționat de statul român, este doar ” un draft” deci domnul Cercel poate fi cercetat de DIICOT  pentru răspândirea de știri false, pentru că așa cum spune comunicatul de ieri,   ”măsurile NU au aplicabilitate imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus…” Deci domnul Streinu se poate încadra liniștit în prevederile art 304 CP. Și când te gândești că se jurase că nu mai deschide gura. De, gura bate …Cercelu. Dar nu e numai atât.

Ceea ce NU SPUNE  domnul Streinu Cercel, marele epidemiolog este faptul că :
1. NU POT FI VACCINAȚI decât cei care nu au virusul.
2. Ca să afli cine nu are virusul trebuie să faci testul.
3. Dacă ai aflat cine nu are virusul, ai aflat și cine îl  are și atunci e simplu,  îi izolezi pe cei care au virusul și îi scapi pe cei care nu îl au, și fără vaccin.Deci ajungem la ceea ce spun eu de 2 luni, respectiv testați, testați, testați.
4. Fără test nu poți risca să faci vaccin nimănui, pentru că sunt și asimptomatici, adică persoane care se cred și se declară sănătoși dar au virusul și nu știu.
5. DACĂ FACI VACCINUL UNUIA CARE ARE VIRUSUL, CHIAR DACĂ E ASIMPTOMATIC, RIȘTI SĂ  ÎL OMORI.
Întrebare: CINE ÎȘI ASUMĂ RISCUL SĂ (SE) VACCINEZE,  ȘTIIND CĂ POATE AVEA VIRUSUL ȘI ESTE ASIMPTOMATIC, DECI FĂRĂ A FI TESTAT?
CONCLUZIE: în primul rând -și dacă avem vaccinul și dacă nu, – trebuie să testăm oamenii și abia apoi să îi vaccinăm pe cei neinfectați. Deci înainte testarea și abia apoi vaccinul.

https://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/pharma-sanatate/romania-printre-tarile-care-vor-testa-un-vaccin-impotriva-coronavirusului-304121.html/comment-page-1/#comment-255330

https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-supravietuire-37-zile/30483982.html

Spitalele private sar în ajutorul românilor

După cum vă amintiți, în ultima noapte înainte de prima cădere a imperiului Orban, cunoscută și sub numele de ”noaptea ordonanțelor”, ministrul sănătății dădea în contumacie o ordonanță prin care punea la dispoziția spitalelor private, începând cu Polisano unde patron este finul domnului Iohannis fondurile Casei de sănătate. Lumea care a sesizat conflictul de interese, având în vedere  că domnul ministru tocmai își semnase prelungirea contractului cu același spital, a sărit în sus, văzând aici posibilitatea mâncării acestor fonduri de către private și cei care își permit internarea acolo în defavoarea spitalelor bugetare și a amărâților care nu au bani de spitale private. Uite că acuma un spital, nu îi dau numele ca să nu fiu învinuit că îi fac reclamă, a anunțat că se oferă să facă teste pentru virus, contra-cost, adică să profite și el un pic de lipsa de teste și nevoia românilor și să facă un ban grămadă. Asta drept mulțumire pentru că au fost băgați în sistemul bugetar. Cineva a sunat să se programeze –pe baza unei trimiteri  căci a spus reprezentantul spitalului că face teste gratuit celor care vin cu trimitere de la medic infecționist, și a fost anunțată că se poate programa pe 3 aprilie. Păi până atunci în două săptămâni te poți convinge și singur că nu ai sau poți fi deja praf de .. cenușă. Dar, dacă plătești 400 lei, te rezolvi rapid. Exact ca și orice.. spital privat care primește cu trimitere. Dacă ii cu trimitere, te programează peste câteva luni la un amărât de control, dar dacă plătești ești programat în câteva zile așa că omul se scarpină la saltea dacă vrea să îl vadă medicul mai repede, ca să nu îl vadă popa primul. Mulțumim din inimă spitalelor private.

Ei bine, cam asta este situația luptei împotriva coronavirusului cam asta este situația actuală, nu în cifre ci în vorbe, căci tot ce ne prezintă guvernul este… vorbe. Situația se prezintă ca în fotografii, sau cum se spune, o fotografie face cât 1000 de … promisiuni.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

32 Raspunsuri la Joaca de-a lupta cu coronavirusul

 1. Icleanu Dragos

  Apropo de spitale private.Robotul telefonic al Call center_ului Medlife te anunta cum ai intrat in contct cu el ca, daca ai fost intr_una din tarile spuse codului rosu sau galben de COVID_19 sau daca ai simptome ale aceluias virus intrarea in clinica privata respectiva nu este posibila. Deci clinicile privte consulta numai chir daca ai bani, pe cine vor ele, iar cele de stat tot ce este cu risc de COVID_19.Deci chiar daca esti potent financiar daca ai vrusul nu poti intra in clinica. Pai, atunci de ce cer bani de la buget? Ele nu cer bai de la buget pt orice act/boala/operatiune medicala.Dl Costache si compania doresc sa le fie decontate chetielite numai la anumite acte/proceduri/operatiuni medicale care probabil sunt banoase la decontare si cu cheltuieli minime din partea patronului.Gandire capitalista, comercianta si care aduce profit.Si atunci nu este căpușirea sistemului medical actual?Eu consider ca da.Tot ce nu este profitabil il lasam la stat, ce aduce profit la clinicile private. Nu credeti? Dati dvs. telefon in call ceter_ul Medlife.

 2. neacsu marin

  Presedintele liberalilor din Prahova cere ajutorul privatilor sa contribie ladotarea spitalului din Ploiesti.De ce? Pntru ca guvernul nu are bani, guvernul sprijina bancile si marile companii sa supravietuiasca, cu bani de la buget. Nu, ca nu sunt sanatosi.

 3. neacsu marin

  Lumea se întreabă de ce mor așa de mulți oameni zilnic în Italia si Spania? Răspunsul e simplu: pentru ca nu s-au facut teste, au foarte multe cazuri de bolnavi asimptomatici, lucru de care se bucurau guvernantii nostri ca se intampla in Romania , nu si-au luat masurile din timp, necunoscand ca sunt infestati, iar acuma mor pe capete.

 4. Ifrim

  Cu aceasta molimă am constatatat că UE și OTAN sunt folklor.Dacă se inchid granițele la ce-ți mai folosesc?Daca se restricționează transporturile cu tirurile de marfă ce faci?Tu stat trebuie să faci silozuri mari ,mari sa păstrezi recolta de cereale de pe un an la altul.Beciuri cu cartofi,legume deshidratate, fasole să-ți supraviețuiască poporul în caz de restriște.Mai trebuie să faci intreprinderi ce pot trece repede de la producția de fonfleuri la măști,combinezoane,biocide,pulberi de muniții.cartușe ,proiectile pentru tehnica ce o poți produce tu ,caci cu baza-n art.5 din nu-ș ce tratat ești victimă.Rezerva general strategică îi zicea pe vremea mea,poate este și acum dar sub altă denumire.Cei activi pot confirma(infirma)existența pesmeților și a conservelor de fasole pentru prima lună de război!

 5. Liviu Teodor Blaga

  Clinica cere 400 de lei, aproximativ 88 dolari americani, in conditiile in care un test in SUA costa in jur de 10,7 dolari. Probabil clinica trimite om dupa fiecare test de percepe tariful asta!

 6. geofreeland

  @Ifrim Intrand in NATO si de la povestea cu carnea de porc din rezerva Flotei a 6-a americane vanduta de Craciun de fiul unui presedinte roman, s-a cam terminat cu rezervele strategice nationale. Pai zic astia, ce sa mai bag bani in stocuri? De ce sa mai pltesc chirie la depozitari? Si cum sa faci rezerve cand tu nu stii pentru ce le faci, daca nu ai strategii de tara, nu ai planuri pentru calamitati, nu mai au economie proprie? E, uite vine cate o belea de asta si te trezesti in curul gol, dai din colt in colt, iesi pe sticla si „fa-te Mircea ca lucrezi” vorba caramitrului. Cand te doare in spate de popor il minti din vorbe, in amagesti cu iluzii, bagi propaganda la greu, intri cu justitia in tinte, manipulezi spre violenta o masa de damblagii inepti. „Ciume”, „muie”, „hotii”, „penalii” si alte spume la gura, de la presedinte la ultimul latrau din canal, au transat linistea unui popor in scarba, lipsa de civism si ura. Cam asta e situatia azi. Seful CJ Constanta tipa saracu’ ca daca ii baga adusii din Italia in Mamaia spitalele din judet nu au nicio dotare pe linie medicala pentru corona. Nu materiale -teste, masti, combinezoane, sali de izolare, medici etc. Asta e rezultatul unei aiureli de democratie-aristocratica in Romania.

 7. geofreeland

  1.Ura aceasta cretina fata de diaspora izvoraste din lipsa de iubire fata de oameni, abandonarea credintei milenare. Asta e rezultatul. Politica tembela de distrugere a economiei nationale in folosul concurentei europene a siluit un popor spre pribegie. Mai ales tinerii, floarea natiei, ametiti de o „tara ca afara”. Bineinteles ca au plecat specialisti, medici, ingineri, arhitecti, maistri supercalificati. Pe vestici nu i-a costat nimic. S-au bucurat enorm. De ce au plecat oamenii astia? Au ales alternativa la somajul din tara care nu a facut nimic pentru ei. Au castigat acolo cat sa traiasca si au sustinut si pe ai lor din tara. Nu statul, doamne feri! Acolo fiind si traind in vechi civilizatii cu mult peste noi, voturile lor pentru tara, manipulate au fost ca aia pe care ii voteaza vor face o tara ca afara. Acum, pana si presedintele ii roaga sa nu mai vina acasa. Stati in boala acolo! De ce?

 8. geofreeland

  https://www.auto-bild.ro/stiri/cu-1-litru-de-apa-un-logan-poate-circula-10-000-de-km-180516.html
  Adica romanii nu sunt destepti? Sunt. Asa cum au excelat in multe si multe domenii. Masina cu apa care nu polueaza? Pai asta-i atentat la siguranta marilor concerne de masini, chiar si alea electrice. Bravo baieti!

 9. geofreeland

  Uluitor!
  „Medicul Alexandru Rafila susține că trebuie să ne așteptăm la 100.000 de cazuri de coronavirus
  Potrivit acestuia, vârful epidemiei ar urma să fie atins undeva la sfârșitul lunii aprilie sau în prima parte a lunii mai, când se preconizează un număr record de îmbolnăviri. Practic, după Sărbătorile Pascale trebuie să ne așteptăm la cel puțin 100.000 de cazuri, în contextul în care tot mai mulți cetățeni români se vor întoarce din țări precum Italia, Spania, Franța sau Germania, puternic afectate de pandemie.”
  Asta e fake news? Te ingrozesti! Poate barem acum apelam la chinezi. Mai e putin timp pana la explozie!

 10. geofreeland

  E posibil ce spune Rafila. 100000 de cazuri, 4% adica 4000 de internati cum zice Costache, deci un scenariu luat in calcul de autoritati. Dar restul? Pai restul, acasa! Cu Dumnezeu. Nu degeaba armata face corturi pentru vreme calda. Draftul ala strecurat pentru reactia publica se va pune in aplicare. Vom vedea armata pe strazi. Trebuie sa fim pregatiti, pana acum a fost antrenament. China?

 11. bazil

  Cu scuzele de rigoare, ref. la loganul care circula cu 1 l apa 10.000 km, dvs. ati citit cu atentie articolul la care faceti trimitere d-le geo? Din articol, rezulta ca e o instalatie italiana , nimeni nu prea stie daca exista cu adevarat acel dispozitiv tip motor????? pe baza de apa si hidroxid de sodiu. Tehnic, orice e pe baza de hidrogen e fff periculos-sursa de explozie. A se vedea cazul celebrului dirijabil Hindenburg unde in loc de heliu a fost utilizat pt economie hidrogenul. Ce s-a intamplat cu el se stie! Masina aia , daca exista ori e doar o nascocire -UFO- e cumva omologata RAR de circula pe soselele (alea pe care le avem!) patriei?

 12. geofreeland

  @ Bazil Masina cu hidrogen obtinut prin electroliza exista. Mai mult, am lucrat la o firma care a cumparat un patent. Imagineaza-ti o cutie ca o masina de spalat, din ea iese un furtun si in capat are un suflai de sudura. Ce crezi ca e? Am dat foc la sudura si am sudat fier pe ceramica. Cand treceai flacara, mai la distanta, pe ceva, ramanea apa! Baietii romani de la firma au lichefiat gazul obtinut prin electroliza, care e mai mult decat oxigen si hidrogen iar arderea lui plasmatica e mai mult decat ce se stia pana acum. Daca se substituie 40% din kerosenul avioanelor, creste puterea motoarelor si poluarea scade cu 35%. Ce spui? Comisia europeana pentru energie, habar n-am, nu a aprobat asa ceva. De ce? Monopolul kerosenului. Nu mai continui, nu ca ar fi degeaba, dar as scrie 100 de file pe subiect.

 13. geofreeland

  Cine imbolnaveste Capitala? Asta ne mai lipsea, aer cancerigen. O actiune concertata de ardere a unor deseuri aduse din afara? Ce fel de deseuri sunt? Ce face Garda de Mediu, ministerul mediului, SRI-ul, DNA-ul, politia? Hai, gasiti, descoperiti! Mai ales acum cand plamanii sunt cei mai vulnerabili la corona. Sau asta vreti? Incredibil.
  https://evz.ro/fenomen-bizar-in-capitala-ce-au-inregistrat-senzorii-in-urma-cu-cateva-ore.html

 14. geofreeland

  Guvern, ce mai astepti? Asta e prioritatea zero azi! Hai, poate China!
  https://www.libertatea.ro/stiri/lipsesc-1-200-de-ventilatoare-din-terapie-intensiva-2921205

 15. Ifrim

  Un lucru bun zic eu.Să vedeți natalitate după atâta stat în case!

 16. neacsu marin

  @Ifrim,
  Imi e teama ca va creste numarul de divorturi. Unele cupluri mai tinere, abia acum se vor cunoaste.

 17. Iosif

  Dle Neacsu,
  Desi poate trece neobservat pe langa subiectul zilei, cred totusi ca aparitia raspunsurilor celor doi ministri, ai Apararii si MAI, la intrebarea ce le -a fost adresata de distinsul deputat Lupescu, merita sa va retina atentia si sa genereze un articol de succes, asa cum ne-ati obisnuit.
  Esential este, in opinia mea, aparitia unei schisme intre cei doi ordonatori de credite principali, care releva cheltuirea diferita a banilor publici in aplicarea aceleiasi legi fata de un subiect unic, pensionarii militari.
  Cine va sesiza Curtea de Conturi si ce va spune aceasta?

 18. neacsu marin

  @Iosif,
  Succesul articolelor mele este sultimul lucru care ma intereseaza. Fata de raspunsul primit de domnul Lupescu, nu pot spune decat ca dupa cum a fost conceput este opera unuia din cei doi satrapi, banuiesc ca cel rosu. Nu pot spune cat de dezamagit am fost vazand ca a fost insusit de ministru. Dar sunt dispus sa mai astept pana la sfarsitul lunii, dupa care trec cu tunurile foc de salva pe toate tintele.

 19. neacsu marin

  793 de morti in ultimele 24de ore in Italia. Realizati ce inseamna asta? De ce? Pentru ca atat guvernantii cat si ppulatia, au tratat virusul cum il trateaza ai nostri. In plus, pe ai nostri ii ingrijoreaza alegerile, nu viata oamenilor si se feresc sa ia masuri drastice, pe langa faptul ca nu au cu ce si se grabesc sa faca rost de fonduri pentru campanie. Pe ei ii intereseaza acuma sa se depuna declaratiile de venit, ca sa stie ce ce impoziteze,ce bani au de strans. Nu ii intereseaza sa aduca din China teste. Fara teste, fara izolarea celor contaminati, suntem pe urma Italiei si mi-e teama ca o vom depasi .

 20. neacsu marin

  Singura masura reala a fost activarea derogarii privind respectarea conventiei drepturilor omului. Deci pe ei ii interesa sa nu comenteze oamenii activitatea lor si sa le poata pune botnita.

 21. Gabitu

  E vorba de ore până la introducerea impozitului progresiv!

 22. Stelian P.

  @Neacsu
  Toate starile de urgenta, necesitate, asediu si cite or mai fi afecteaza unele dintre drepturile fundamentale ale omului. Nu de comentarii se tem ei si nici la botnita nu se gindesc ci de cei care habar n-au ce spun dar toarna fluvii de comentarii despre cum ni se incalca, de exemplu, dreptul de a circula dupa ora 22.00 unde si cum dorim. Mai rau este ca asemenea „specialisti” isi fac repede si admiratori.
  Libertatea cuvintului nu inseamna sa strigi FOC intr-o sala de teatru plina cu spectatori.

 23. neacsu marin

  @Stelian P,
  Dupa cum s-a vazut si din ultima ordonanta de urgenta, se merge pe aceleasi obiective:
  1. masuri de doi bani, nimc concret, nimic realist, nimic eficientpentru ca de fapt nu e nici o interdictie de deplasare, ei doar” recomanda” desi au vazut ca nici interdictiile nu opresc romanul sa iasa la iarba verde. Cum vine asta, interzici deplasarea celor veniti din afara, vezi ca nu respecta ,pleaca din carantina, pleaca din autoizolare, ies lagratar, iar tu vii cu „masuri radicale” prin care „recomanzi” sa nu se iasa din casa ? Ba esti prost? Astea sunt masuri radicale in situatie de criza? Nu asta este incompetenta.
  2. Spui ca maresti pedepsele, dar de fapt iti creezi doar posibilitatea de a baga in puscarie pe cei care nu iti convin iar celolrlalti le dai posibilitatea sa plateasca amenzi? Adica vine romanul , ala cu casa cat Casa Poporului, cu bani furati di occident, te injura in aeroport si te face handicapat ca nu il lasi s iti aduca virusul in casa, ii asiguri culoar de zbor si de intrare , ii ” recopmanzi” sa stea in izolare, el iti da cu flit si face chef de intoarcere acasa, iar tu ii dai amenda? Pai ala iti plateste amenda pe un an , iti arata chitanta si iti da cu flit.
  3. Spui ca ai bani pentru gestionarea crizei, dar banii aia ii folosesti pentru a tine 2 saptamani in concediu la pensiuni si hoteluri pe cei ramasi fata ” obiectul muncii” prin tari straine, pentru ca nu mai circula nimeni pe strazi si nu mai au de unde cersi sau fura dar nu ai bani pentru teste.
  4. te intreaba lumea ce masuri ai luat cu asigurarea spitalelor cu echipament pentru protejarea medicilor iar tu spui ca ai semnat conventii si protocoale si stai la rand in Europa sa iti dea manusi Germania la suprapret, cand China ti le ofera aproape gratis? In timpul asta medicii sunt infectati cate 10-20, si se inchid spitalele.
  5. Dai sfoara in tara ca vom cumpara vaccin antivirus cand va fi omologat, dar cu planuri de viitor anuntate dar nerealizate nu se vindeca nimeni. In plus, cum sa vaccinezi cand nu stii cine e bolnav si cine e sanatos. Toata lumea stie ca nu se fac vaccinuri celor deja infestati de virus, ca ii omori pe ei, nu virusul. Pai daca nu i-ai testat, cum faci vaccinul? pe proprie declaratie? Daca vaccinezi un asimptomatic? El este de vina ?
  Lista incompetentei ar putea continua. Se vede de pe Luna ca singura lor grija este sa „nu supere populatia” prin masuri cu adevarat necesare , ca sa nu piarda alegerile.Prefera sa piarda oamenii, decat voturile. Acesta este razboiu, care se duce de catre actualul guvermn, VOTURI CONTRA SANATATE. Cum sa interzica deplasarile, cand au nevoie de oameni care sa vina la vot? pai daca iau masura interzicerii deplasarii, iar masurile se prelungesc, ce vor face, cine ii mai voteaza?

 24. neacsu marin

  Auzi masura luata de „cel mai profesionist” om. ” CHIAR DACA V-AM RECOMANDAT” sa limitati deplasarile, comportati-va ca si cum v-am interzis. Asta este cel mai mare specialist roman? Pai ei recomanda ceea ce fac si ei. Chiar daca nu au interes sa opreasca contaminarea, EI SE COMPORTA CA SI CUM AR FI LUAT MASURI. CHIAR DACA HABAR NU AU CE SA FACA, EI SE COMPORTA CA SI CUM AR FI SPECIALISTI. PENIBIL !CINE I-A OPRIT SA IA MASURI REALE SI CONCRETE? Asa cum spuneam, TEAMA CA PIERD VOTURILE. EI ISI PROTEJEAZA VOTURILE, NU CETATENII.

 25. geofreeland

  NO COMMENT.
  ”Dacă ne va nenoroci ceva, va fi această revoltă puerilă a unora că „da’ ce, încerci să mă cenzurezi? E dreptul meu să…” O aud de câțiva ani şi m-a enervat mereu pentru că e aruncată aşa, arogant şi fără minte, dar n-am bănuit cât de periculoasă va deveni. „E dreptul meu să ies din casă!” NU, nu e dreptul tău. NU mai ai acest drept, atâta vreme cât ieşirea ta din casă poate echivala cu moartea unor oameni. Poate chiar a celor apropiați ție! NU ai dreptul să ucizi, oricât de rebel, de cool, de şmecher sau de atotştiutor te crezi. NU ai dreptul să ai tu putere de viață şi de moarte asupra unor oameni care au dreptul să trăiască EXACT ca tine. NU ai dreptul să-ți bați joc de medicii deja extenuați care se luptă azi pentru ca tu să poți avea drepturi mâine. NU ai dreptul să umpli spitalele până la refuz, lăsând sute sau mii de bolnavi pe dinafară. NU ai dreptul să iei la mişto nişte milioane de oameni care rămân închişi în casă, nu pentru că sunt proşti sau fraieri, cum probabil crezi tu, ci pentru a oferi țării ăsteia şi Europei şansa de a-şi relua cât mai repede viața de unde s-a întrerupt abrupt. NU, nu ai dreptul să ieşi din casă. Ai obligația sa fii, pentru prima dată în existența ta, RESPONSABIL, să-i laşi pe cei din jur să trăiască şi pe țara ta să supraviețuiască acestor vremuri groaznice. Inconştiență criminală nu e doar la noi. E peste tot.
  Mai jos, un text disperat scris de un doctor din Belgia, care a rămas şocat când a văzut ce picnic vesel avea loc într-un parc din Bruxelles, în pofida recomandărilor insistente de izolare.”, scrie Carmen Avram

 26. geofreeland

  Nu as posta asa ceva, as scrie parerea mea, dar cum spunea Alecsandri, Unor critici, „E unul care canta mai dulce decat mine? Cu-atat mai bine tarii, si lui cu-atat mai bine”. E momentul a ne defini ca oameni. Toti suntem egali in fata pericolului. Comportamentul nostru trebuie a fi unanim, responsabil, constient. Pe vremuri eu aveam in programa scolara, Educatie Civica. Astazi, incultii netului, spoiala, cocalarii cu staif, smecherii macho, tatuatii si drogatii, intr-un cuvant oamenii fara de capatai, sunt adevaratul pericol. Gratare, plimbari, chefuri, sa moara virusul. Unii se jura ca sunt cuminti cu „sa moara mama!” Agresivi, incontrolabili, insensibili la orice apel la ordine. P-astia nici cu tancurile nu-i sperii. Un produs intretinut pentru manipularea politica in actiuni de genul ca „asa vor romanii”. Numai ca azi, in nenorocire, ei sunt adevaratul virus.

 27. Nicolae

  Da,așa este,inconștiența ucide! Asta că să înlocuiesc un slogan al unora.Auzi,recomandările să le luăm ca obligatorii.Păi,ori este LEGE,ci unde-i lege nu-i tocmeală,ori este doar recomandare obligatorie!!! Doamne păzește și apără!
  O să ne rugăm să vină luna lui cuptor cu temperaturi de cuptor,că de inconștiență nu ducem lipsă!

 28. geofreeland

  USR-istul, ea Caisa pe stil nou, adicatelea a lu’ Barna, zice ca sa amanam alegerile pentru toamna. Daca taceai, destept ramaneai. Asta il freaca pe asta si p’Al din Deal. Alegeri! Daca ziceai ca amanam cu un an toate alegerile era o problema? Murea cineva? Politicieni de piei de curca!

 29. Nicolae

  Chinezii,au stopat se pare virusul,prin carantina.Oamenii au înțeles pericolul și au respectat cu strictețe regulile,au reușit astfel ca de câteva zile să nu se mai înregistreze noi cazuri de îmbolnăviri.Cel puțin așa ne spun unele site.
  Iată că acolo unde există o lege care e și respectată coroborat cu spiritul chinez de responsabilitate și conștiința a cetățenilor,se fac minuni. Probabil,la ei nu se cunoaște zicala:Orice minune ține doar trei zile.
  Să de-a domnul,să le dea și românului mintea cea de pe urmă,altfel nu văd o ieșire rezonabilă din această criză.Totuși,să nu ne pierdem speranța,ea moare ultima.

Statistici T5