O nouă întâlnire

Categoria Divertisment


Azi noapte m-am întâlnit cu Nostradamus. În vis, bineînțeles că doar nu m-am tembelizat  în așa hal încât să pretind că l-am văzut în carne și oase, cum zic unii iar alții visează  că după ce îi alegem vom da ochii cu Dreptatea, cu Adevărul, cu Bunăstarea, cu România Mare, cu Cinstea, Laptele și Mierea. Știu că ”prietenii” o să spună că oricum m-am tâmpit dacă m-am apucat să scriu că am visat că m-am întâlnit cu Cutare sau Cutărică, dar mai bine să spună că m-am tâmpit, nu aș fi primul, decât că am trădat cauza nobilă a pensiilor militare pentru că nu am spus nimic despre nu știu care întâlnire. Păi dacă am fost eu învinuit că nu am spus ce s-a întâmplat la o întâlnire la care nu am participat, vă dați seama că una la care am participat, chiar și în vis, fără să o pomenesc, ar fi mai rău decât trădarea. Așa că am decis să vă povestesc.

Se făcea că mergeam pe marginea unui lac și sub o salcie îl văd pe vestitul profet. Strângea frunze de salcie, salcie plângătoare, și le aranja în grămezi și le număra pe toate. MOP, mi-am zis în gând.

 • Ce faci Profetule aici, l-am întrebat eu.
 • Număr zilele.
 • Ce zile nene, că alea sunt frunze.
 • Așa le spuneți voi, muritorii de rând, dar pentru mine sunt zile, zilele voastre, ale muritorilor. Nu știi că eu vorbesc cifrat?
 • Ei na, că acum te crezi și Dumnezeu. Zilele noastre nu sunt date de tine, sunt date de Dumnezeu, sau nu știai?
 • Vezi că ești prost, zice el, nu contează cine le dă, contează cine le numără.
 • Vezi că tu ești prost, îi răspund eu, Stalin vorbea despre voturi, nu despre zile.   
 • Vezi că tot tu ești prost, zice el, voturile se transformă în zile. Cum dai votul, așa ai zilele. Cine nu dă, nu are.
 • Ei, nici chiar așa.
 • Ba chiar așa. Tu de unde crezi că vine expresia aia cu tăiatul frunzelor la câini?
 • Bine, bine, și de ce le pui în grămezi?
 • Le împart pe țări. Uite acum mă chinui să le număr pe ale americanilor.
 • Și îți dă cu zecimale, așa e? E greu, sunt mulți.
 • Da mulți și…..
 • Proști?
 • Nu am spus eu asta.
 • Dar de ce nu le numeri și tu cu un sistem mai sofisticat, o tulumbă, un computer, un program, ceva de adunat și numărat .. frunze, că doar tehnica a avansat, acuma o mașină, un computer face în 10 minute ce făceau altă dată oamenii în 10 zile.
 • Da, am auzit și eu de Scorecard, de Denis Montgomery, Bil Gates, dar odată cu tehnologizarea sistemului de numărat se tehnologizează și sistemul de furat, ca să nu mai spun că cu cât se restrânge numărul celor care numără, cu atât crește posibilitatea controlării acestora. Una e să corupi 1000 de voluntari la numărare și alta să convingi un IT-st să facă un soft care să fure fără să știe nimeni cum și cât.
 • Văd că te-ai documentat.
 • Nu, eu știam asta dinaintea voastră, și v-am spus, dar voi ați înțeles greșit, ați interpretat ce ați vrut voi.
 • Bun și pentru România, ce ai? Care e grămada noastră ?
 • Uite aia de acolo- și îmi arată o grămadă mică pe care o tot bătea vântul și se împrăștia.
 • Cam mică… și împrăștiată. Ai pus-o unde bate vântul. Mut-o și tu de acolo.
 • Degeaba. Nu o bate vântul, voi suflați în ea.
 • Cum adică, noi suflăm?
 •  Da, nu vezi că numai grămada voastră se împrăștie?
 • Ai dreptate. Dar de ce ?
 • Pentru că așa sunteți voi, împrăștiați, și la propriu, și la figurat. Niciodată nu ați fost toți la un loc. Când a reușit câte  unul să vă adune i-ați despărțit capul de trup, sau l-ați tăiat și aruncat în fântână, sau l-ați alungat din țară și a murit în țări străine, sau  l-ați împușcat și  îngropat să nu mai știe nimeni unde e, se pare că nu vă convine împreună. Nu am ce să vă fac.
 • Păi dacă mai suflăm mult așa o să rămânem împrăștiați de tot nu o să mai rămână nici o frunză pe locul nostru.
 • Vezi că te-ai deșteptat? Ai început să înțelegi, dar e insuficient, cu o floare nu se face primăvară.  Sunt mulți care abia așteaptă să le pun zilele pe locul vostru, că e pe malul lacului, are apă, umbră, soare, are cam tot ce v-ar trebui, dar vouă vă place împrăștiați, nu vă suportați unul pe altul.  
 • Dar de viitorul românilor ce poți să-mi spui? O să afle ăștia că m-am întâlnit cu tine în vis și o să-mi ia glanda că  nu am obținut nimic, doar am vorbit și atâta tot. O să spună că m-am dat cu dușmanul. Trebuie să îmi spui ceva concret despre viitorul lor, măcar despre pensii, salarii….
 • Care viitor?
 • Al românilor.
 • Păi nu spuneai tu că vi-l dă Dumnezeu? Eu doar număr.
 • Cam ai dreptate Profetule.  Ce e de făcut?
 • Adunați-vă cât mai aveți unde,  până nu e prea târziu!
 • Dar cu virusul cum e?
 • Care virus?
 • Covid 19, cum care, e belea cu el. Ne-am cam săturat de restricții și măști.
 • Ei lasă, că nu e chiar așa de rău. Așteaptă să vezi ce vine…..

M-am trezit leoarcă. În casă era cald, ca la marea majoritate a românilor, sau măcar a reprezentanților și aleșilor lor, eram la adăpost, nu sufla  vântul, era cald și bine. Slavă Domnului, mi-am spus, nu a fost decât un vis. Dacă la toți românii e așa cald și bine, e bine, să stea toți în casă să nu-i mai intereseze ce e afară, pot vedea și la tv, că de-aia ne-am tehnologizat, să stăm înăuntru și să privim detașați la vântul de afară. Pentru cei care nu au încă calculatoare sau televizoare, stați liniștiți, vi se vor da tablete, nu din alea împotriva gripei, nuuuu, ci din alea împotriva conștiinței. Veți primi gratis , voi stați în casă și așteptați!

Asta fu întâlnirea cu Nostradamuss. Vă spusei tot. Încercai tot, nu vru să spună mai mult. Pentru cine nu crede, am înregistrarea audio.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la O nouă întâlnire

 1. Ifrim

  Este clar,colonelul nostru a început să audă voci!😅

 2. neacsum

  @Ifrim,
  La noi la olteni, cand unul o ia pe tarla se spune ca ”are păreri”. Recunosc, am păreri.

 3. Dan

  Marine, nu te supăra că nu te înțelege lumea. Subtilitățile e dificile …

 4. geofreeland

  Cred ca Nostradamus era Sica Manolina. Exact ca Ceausescu la tribuna Parlamentului profeti ca va dezvolta Romania incat sa fie printre cele mai dezvoltate tari din Europa. Uita sa mai spuna ca va duce Romania „pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres”. Siderat de ce auzii, ma uitai pe statisticile oficiale, balanta export-import este deficitara cu 1 miliard fata de aceeasi perioada a anului trecut, in 9 luni de zile Romania a imprumutat 14 miliarde, PIB-ul va scadea la 12%, bugetul tarii anul trecut, tot sub galben-verzui, ca mucii, a fost trecut pe sestache prin asumare, anul asta bugetul nu e facut, nu e supus vreunei dezbateri, ca deh, e al lor, nu al tarii!, cresterea la pensii cu 14% a fost un praf in ochii romanilor, o vrajeala de neinchipuit, in raport cu cresterea imediata a preturilor. Anul nu e terminat, inca doua luni cu noi imprumuturi. In ianuarie vine FMI, normal. Ce urmeaza? Ce stim: somaj la greu, taieri de salarii si pensii, cresterea TVA, reducerea investitiilor, vinderea companiilor nationale cu capital majoritar de stat, interventia BNR si vanzarea de aur din rezerva, cresterea impozitelor, taxelor si supraaccizarea carburantilor, a tutunului si bauturilor alcoolice, falimentarea firmelor romanesti, vinderea de terenuri agricole si concesionarea tuturor resurselor naturale, in special a metalelor rare. De ce? Pentru a dezvolta Romania si a ajunge din urma tarile dezvoltate ale Europei. Da’ cu Covidu, cu Covidu ce facem?, zise Guica Moromete, ca uite trecura de 10 mii si pan’ la Craciun s-or mai face vreo 20 de mii pe zi. Ca de murit, toti murim, numa’ voi astia din frunte, ca paduchele, nu mai muriti. Oti fi vesnici, maica? se mira iar Guica si-si facu cruce cu ochii la icoana. In icoana era sfantul, cu cercul ala pe cap, da’ ea nu vedea bine, era un desen cu Gheorghe Doja, cu coroana de fier incinsa pusa pe cap de Imparatul, ca-n cartile de istorie. De un’ sa stie ea ca istoria se razbuna?

 5. neacsum

  @Dan,
  Eeeiii, nu sunt euchiar asa de subtil. Si nici lumea asa de neintelegatoare. Numai ca pe cei mai multi ii intereseaza doar daca ”ne mai da ceva la pensie”. Ca sa il parafrazez pe Dinica, ”povestea care nu cere de pomana, nu primeste… comentarii!”

 6. Micutzul

  Când Nostradamus era seful SMG nu era asa vorbaret ! Acum vrea el sa spună ceva dar ne ia mult până se aaie… Era bine daca in vis va spunea de ce unii se comporta ca la gradinita sau la joaca in fata blocului. Adica bă dacă nu vreti mingea mea atunci să vă dea …cutare! Pai un pusti e responsabil….dacă promite cuiva ceva ,nu doarme noaptea…
  Era iarăși bine daca Nostradamus va spunea daca o să fie ce o să fie din 01.12…..dar nu cred fiindca Nostradamus facr joc de glezne ….Oricum la faza cu dezbinarea nu a prevazut ci a constatat. Dar a cpnstatat ce a facut el….
  O seara placuta tuturor ca eu am fost la doctor.
  Cu cainele ca azi noapte nu mi-a prezis nimeni nimic. Dar acum e bine!

 7. neacsum

  @Micutu,
  Ramane cum am mai spus…

 8. Micutzul

  @Neacsu
  Deci sa inteleg ca Nelutu și-a luat mingea si a plecat! Lasă ca vorbim cu Gigel poate ne dă mingea lui. Numai să nu il mintă Valerica…

 9. neacsum

  @Micutul,
  Inca din copilarie, am invatat ca pentru a intra in echipa de fotbal a celor mari, trebuie ori sa fii foarte bun, ori sa ai minge de competitie, ca sa vrea ei sa joace cu mingea ta.Cum minge de competitie nu aveam de unde sa iau, fiind baiet de oameni nomali, a trebuit sa invat fotbal.Din pacate, noi acuma nu avem nici minge si nici de competitie nu suntem, asa ca ne milogim sa fim bagati macar rezerve..

 10. neacsum

  @Micutul,
  Mai erau doua … situatii care iti dadeau voie sa intri din cand in cand prin echipele celor mari, prima, cand aveai un frate mai mare care avea … autoritate si intrai pentru ca el era bun si se bateau altii pentru el A doua, cand… era nevoie de .. portar post pe care nu se inghesuia nimeni pentru ca la fiecare gol primit, indiferent cine era de vina,portarul primea suturi in fund.

 11. neacsum

  Si inca una buna, care ne arata ca presedintele noastru habar nu are de legislatie si crede ca gradele se dau cum vrea el, onorurile militare se acorda numai acolitilor lui, legea nu mai conteaza, el vrea partidul lui, guvernul lui, parlamentul lui, securistii lui….. mortii lui…Cititi si va minunati, ce spune acest individ, cum pune el problema. Ce legi, ce regulamente, ce decizii judecatoresti, ce constitutie?
  Un fost colonel de securitate condamnat, Ioan Gocan, care a urmărit-o informativ pe Doina Cornea, a fost înmormântat cu onoruri militare și salve de pușcă în prezența șefilor Jandarmeriei Cluj.
  Klaus Iohannis cere ca responsabilii de această întâmplare să dea socoteală pentru decizia lor și acuză PSD de ceea ce s-a întâmplat.
  ”Voi verifica acest aspect. Dacă așa s-a întâmplat, cei responsabili trebuie să dea explicații. Ce trebuie să facem? Să facem alegeri, ca să avem un Parlament care să reflecte voința românilor pentru a putea repara multiplele legi stricate de majoritatea pesedistă din parlament și să venim cu legi care permit mersul accelerat spre ceea ce am numit eu ”România normală”.”, a precizat Klaus Iohannis.
  Ce sa verifice el? Daca avea dreptul la inmormantare conform legii? Cel mult poate verifica daca i-au fost interzise sau suspendate anumite drepturi si care anume.Asta e simplu, citeste sentinta si gata. Dar el nu!! De vina e PSD-ul, Dragnea, datorita lor militarii sunt ingropati cu onoruri militare.Cate rotite sa ai stricate ca sa gandesti asa ?

 12. Despre pensiile militarilor si politistilor nu va spus nimic Nea Nostradamus, sau erau irelevante!!!

 13. Neacsum

  @Xpert68
  Citeste mai atent.

 14. Putin sau superficial, ceva mai concret detaliat despre pensiile noastre, nu in sens general!!

 15. Neacsum

  @Xpert 68
  Nu a fost deloc superficial, a fost foarte concret.

Statistici T5