Au trecut alegerile, avem guvernul lui, am avut și Crăciunul lui, de acuma gata cu veselia, la muncă, cei care mai au de muncă, adică aleșii, ceilalți capu la fund. Fiecare la fundul cui poate.Cine are datorii în urma alegerilor știe unde este arondat. Cine nu are obiceiul să pupe funduri străine, să își bage capul între picioare și să își pupe propriul fund good-bye, cum spune partenerul strategic. Apropo de strategic, se pare că prin statele unite ale SUA se pregătește un nou război civil dar mai pe șestache.

Un vaccin pretențios

Deci gata cu distracția, cu glumele, cu speranțele, lăsați-le la poartă, așa scria și Dante. Primele zile după Crăciun au adus și primele vaccinuri și primii vaccinați. Nici dacă venea Regina Angliei, nu i să puneau atâtea covoare roșii pe drum, la intrarea în țară, la intrarea în Cantacuzino, la întrarea în prima asistentă, flori și aplauze, mai ceva ca la inaugurarea primului km de autostradă. Iar presa, cea pro-indobitocire ne susură la ureche ce bine s-a simțit cutare sau cutare după vaccin, nu l-a durut nimic, nici în partea dorsală, nici în partea frontală. Cei care se întâmplă să moară sau să aibă simptome sau reacții adverse, sunt deocamdată ținuți sub observație, până se lămurește situația, poate au făcut ceva ce nu trebuia, poate au mâncat portocale insuficient de coapte, poate au băut apă nedistilată, sau poate nu au fost respectate condițiile de transport, manipulare și păstrare a vaccinului și astfel acesta a fost contaminat. Dacă citești câte condiții trebuiesc respectate ca sa ai succes și sa poți spera la un rezultat bun, ajungi la concluzia că nu ai nici o șansă să ți se întâmple ceva favorabil. În cel mai fericit caz nu vei simți nimic în primele 15 minute care sunt cruciale. Dacă după 15 minute, 15 zile, 15 săptămâni, 15 luni vei avea probleme, asta nu mai e treaba lor, ”sigur ai făcut tu ceva, nu se poate”, ca să parafrazez un clasic în viață. Și asta pentru că deși la ora actuală se află ”în stare de lucru” 4 vaccinuri, nici unul însă trecut prin toate fazele legale și complete privind certificarea rezultatelor, la noi deja s-a stabilit oficial și s-a stabilit ”strategia” de vaccinare, cu vaccinul Pfizer , cel mai…. incert și mai pretențios. Iată în ce condiții acest vaccin poate fi considerat, DAR NU GARANTAT, eficient:

https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/19828667/1/comirnaty-epar-product-information-ro.pdf

Citind toate cerințele dar și așa zisele garanții care sunt minime, te întrebi de ce se grăbesc unii să se vaccineze, câtă vreme:

 1. Nu sunt nici complete și nici sigure studiile privind efectele, reacțiile, rezultatele
 2. Există efecte adverse cunoscute, producătorul spune că nu grave, dar nu spune ce înseamnă grave pentru el
 3. Condițiile cerute privind transportul, manipularea, păstrarea și administrarea sunt atât de draconice, aproape imposibile încât există 90% șanse ca măcar o condiție să fie încălcată, fie privind temperatura, fie menținerea în spațiu deschis mai mult decât este necesar, fie compromiterea unor doze odată cu deschiderea pachetului, încât există mai multe șanse ca o doză sau un întreg lot să fie compromis decât să apuci o doză necompromisă.
 4. La noi, dacă se va întâmpla un ”incident” și cineva va uita o ușă deschisă la un frigider mai mult de un minut, sau niște doze, afară mai mult de 3 minute, cine credeți că va spune” avem doze compromise, nu le băgați în lucru pentru că nu mai sunt bune? NICI DRACU NU VA RISCA. În țara lui ”lasă, că merge și așa” nu va risca nimeni să își asume o greșeală sau chiar un incident de care nu se face vinovat. Doar suntem în România nu ?

Iată, spre exemplificare o mostră de … cerințe:

” Acesta este un flacon multidoză şi trebuie diluat înainte de utilizare. După diluare, un flacon (0,45 ml) conţine 5 doze a câte 0,3 ml. 1 doză (0,3 ml) conţine 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19 (înglobat în nanoparticule lipidice). ARN mesager (ARNm) monocatenar cu capăt 5′ , produs prin utilizarea unei transcripţii in vitro acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a SARS-CoV-2”.

Apăi dacă un flacon conține 5 doze care trebuiesc scoase de acolo în termen de 3 minute și conține 30 micrograme de vaccin, înglobate în nanoparticule lipidice, de unde știu eu că aceste micrograme și nanoparticule vor fi repartizate în mod egal în cele 5 doze când vor fi extrase, bănuiesc cu o seringă? De unde știu eu că o doză nu va conține toate nanoparticulele de vaccin iar alta nici una? De unde știe cel care scoate dozele din flacon unde sunt nanoparticulele de vaccin din tot lichidul ăla în care sunt păstrate? De unde știu eu că am fost vaccinat cu vaccin și nu doar cu diluant?

Trebuie admis că producătorul și-a luat toate măsurile încât să nu poată fi tras la răspundere pentru că condițiile de păstrare, manipulare și lucru sunt atât de dificil de menținut și respectat încât acesta oricând poate spune că nu i-au fost respectate condițiile impuse de prospect. Așa că trai nineacă pe pielea proștilor.

Cîțu are nevoie de un congelator

Că tot vorbim de temperaturi, frigidere, congelatoare și condiții de păstrare a mărfii, se pare că premierul proaspăt desemnat și ales și numit și votat tocmai și-a asigurat carnea pentru cel puțin un an de zile, acuma singura lui problemă ar fi cum să o păstreze. Probabil va comanda un congelator din cele care transportă cutiile cu vaccin, sau poate îi pune la dispoziție domnul ministru Ciucă un spațiu de depozitare de la Cantacuzino, pentru că după Ordonanța de urgență de azi, sunt convins că vor fi foarte mulți donatori care vor dori să îi căptușească frigiderul. Dacă ne gândim numai câți pensionari militari așteptau indexarea din Ianuarie, pe care nu o vor mai primi ajungem la concluzia că domnul Cîțu, cu guvernul lui cu tot nu ar trebui să își mai facă probleme cu carnea tot mandatul și ceva peste. Domnul Ministru Ciucă ar putea face un face un asemenea gest că oricum armata a devenit Maica Tereza bună la toate, a preluat sarcinile Jandarmeriei în paza unor obiective, face treaba DSP-urilor, spitalele militare sunt pline de civili(si medici si pacienti), armata asigura fluidizarea traficului la întoarcerea ”diasporei” de la ”lucru”, armata preia, păstrează și repartizează vaccinurile, tot ce nu vor su nu pot face altii, preia armata. Dar când e vorba de salarii, armata e trimisă la colț, pentru că acolo e locul ei. La congelator. Dar unul pentru Cîțu, cred că se mai poate găsi.

După cum se vede din materialul de mai jos, adio creșteri de pensie, indemnizații, salarii medii, indexări pe anul 2021.

Bineînțeles, nu va scădea nimic, totul va fi însă înghețat. Eu cred că am fost păcăliți, ăștia de la Pfizer ne-au mințit, nu vaccinul va fi ținut la minus 80 grade, ci pensiile salariile și indemnizațiile noastre. Și nouă ne spuneau că au adus frigidere pentru vaccinuri. Hai să fi serioși, căutați în ele și veți găsi doar venituri.

Bineînțeles că magistrații nu sunt afectați, nimeni nu vrea să îi deranjeze, de aici trăgându-se o singură concluzie: politicienii se tem să îi supere pentru că se știu cu schelete prin fișete. Eu înțeleg că CCR a decis că nu li se pot diminua veniturile pentru că ar fi un atac la independența justiției, dar nici înghețate domnule? Doamne, ce sensibili sunt, să nu răcească ptiu ptiu!Ale militarilor însă, așa cum spunea și ultima decizie a CCR, pot fi ciopârțite până nu mai rămâne nimic. Despre asta însă în alt articol. unde vom vedea cum se duc oile la strungă

Unii (militari) și-ar putea pune întrebarea dacă în acest context se vor mai acorda indemnizațiile promise prin legea 168 care trebuie să se aplice din februarie 2021, dacă nu cumva se va da o altă OUG de prorogare a acesteia pentru că ”nu e bani”. Stați liniștiți tovarăși, la modul în care au fost întocmite Normele de aplicare de către MApN, nu e nevoie de nici o OUG, prorogarea e asigurată prin procedura de aplicare stabilită de autorii legii și ai Normelor, care asigură aplicarea legi cam tot prin 2021, pentru că … se știa că nu e bani la stăpânire. Dar MApN va primi cei 2% iar contractele cu partenerul strategic nu vor suferi, de asta fiți siguri. Deci suntem în grafic.

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/vaccinurile-anti-covid-19-despre-administrare-si-protectie

De neacsum

14 comentarii la „Gata pauza, capul la fund!”
 1. Deh! De patru ani spun asta. Scuza ca nu sunt bani e o vrajeala. Bani sunt, ca doar statul incaseaza de la noi. Ceea ce parea, zic parea o batjocura voalata, acum e o certitudine. Cei, ma refer la politicieni si la un nou politician cu stele, care tot agaseau cu vorbe ca „vom rezolva problemele”, plus intalnirile cu asociatiile, de sanchi, normal, plus avansarile unora pentru merite fabuloase in razboiul cu pensionarii militari, sunt toti o apa s-un pamant. A cui apa, al cui pamant? Noaptea mintii, cum spunea cineva, e chiar noapte, mintea nu mai conteaza. Deci, tabula rasa. ‘nteles? Nu. Nu mai e nimic de inteles.

 2. Fac un remember al tuturor postarilor, pardon opiniilor unor colegi, cu legile in mana, cu actiuni in instanta, cu calcule, cu procente, cu cate si mai cate…Ce mai freamat, ce mai zbucium…Optimiste de altfel, ca doar cineva cu demnitate va face ceva. Demnitate? Cred ca trebuie scos din dex acest cuvant, e toxic azi. Demnitate e egal cu obedienta. Rusul e calare pe noi, rachetele lui si ale altora sunt gata si intr-o ipoteza plauzibila… De fapt, ce mai sunt militarii tarii? Si la teatru se practica acei zisi actori ca figuranti, pe 2 lei, sa umple scena marilor actori. Pacat…

 3. De ce pensiile si salariile magistratilor nu sunt inghetate ca la toti functionarii publici, ei sunt functionari publici cu statut special?? De ce la ceilalti pensionari nu li se ingheata pensile, asta nu e discriminare?? Dupa opinia politrucilor numai rezervistii sau activii sunt oameni de sacrificiu??! Cea xe face acest guvern este o mita acordata unor socioprofesionale si o bataie de joc fata de restul functionarilor publici si rezervisti!! Prevad ca guvernul asta va fi sanctionat curand de popor pentru ca in stilul asta avem de a face cu un guvern corupt, incompetent care nu face decat sa tina de os!! Cu stilul asta de guvernare motiunea de cenzura va fi sigur depusa de opozitie!! Este o bataie de joc la adresa celor care prin aceste masuri sunt discriminati in mod grosolan de acest guvern!!!

 4. Deci mascarada cu răspunsurile celor doua Cps- uri referitor la indexarea cu inflația a fost o acoperire a “ bunelor intenții “ din Oug!!! Ce și-a zis dl.Ciucă ,ia sa- i imbrobodit și sa stea liniștiti de sărbători ca pe urma om vedea cum dregem busuiocul! Ma și miram cum de au răspuns prompt la interpelarea unor binevoitori când de regula se lăsau așteptați la termene limita!,,

 5. Si eu am spus la inceput la fel, ca magistratii nu sunt atinsi de aceasta plafonare ! Apoi mi-am adus aminte ca magistratii sunt BUGETARI ! Cei activi, bineinteles ! Pai, daca sunt bugetari, salariile lor sunt plafonate ! Daca salariile sunt plafonate, atunci si pensiile vor fi la fel, pentru ca legea lor de pensionare ia ca baza de calcul ULTIMUL salariu platit !! Deci, se plafoneaza si la ei ! In rest, sanatate si mai vedem !

 6. @Iancu Știi ce pensii au magistrații? Îi doare-n pix de plafonare. Îmi place că te descarci, tendențios, pe capra lor spre binele nostru. Și nu uita că ei și-au arogat privațiunile militarilor. Nu crezi că mânuirea armei o fac și ei prin instanțe dar mai ales la CCR? Era o vorbă, dacă taceai…

 7. @Iancu Alexandru,
  Esti in grava eroare. OUG specifica clar ce pensii vor fi plafonate . cele care nu se regasesc in OUG NU VOR FI PLAFONATE. Ale magistratilor nu sunt plafonate pentru ca politicienilor le e frica de dosare, iar celelalte, pentru ca guvernantilor le e frica de proteste. De militari nu-i e frica nimanui, iar alesii neamului nu se uita la indexare, au ei alte metode de crestere a veniturilor.

 8. Și pentru că, magistrații judecă toate procesele COVID și trebuie stimulați să judece cu … înțelepciune … să fie imparțiali! Și parcă a mai fost unul, cum îi zice că am uitat, care tocmai a scăpat de redeschiderea unor dosare, ceva cu niște case, parcă. Cred că știți voi mai bine, că mie îmi scapă acuma. Și cine știe cine mai urmează la dosare.

 9. Motivul neindexării pensiilor militare începând cu 01.01.2021 ar fi conform spuselor lui mă-Ciucă, „constrângerile bugetare .
  Ăsta n-are pic de decență, minte precum respiră caltaboșul rotofei .

 10. Astazi ministrul apararii Nicolae Ciuca a chemat la discutii pe generalul Bahnareanu si colonelul Tudor pentru a le explica de ce nu se indexeaza pensiile militare incepand cu 1 Ianuarie 2021. Nu mai era cazul, stia toata lumea, nu vor colegii de partid.A spus dansul ca se vor da din septembrie, si ca MApN are fondurile necesare. Pai daca are fondurile necesare asigurate in bugetul MApN de ce nu acorda indexarea din Ianuarie? Uite asa. In Comunicatul MApN se mai spune ca privind „PL-x 199/2020, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, a fost reafirmat sprijinul comun al tuturor celor prezenți pentru promovarea acestui act normativ”Nu s-a spus insa in ce forma si daca sprijinul comun se refera la promovarea proiectului MApN sau nu si nici din comunicatul presedintelui Forumului nu se spune, deci fiecare intelege ce vrea.
  Ne mai comunica domnul ministru ca Legea 168/2020 privind veteranii din teatrele de operatii ( si de acasa) „va fi aplicată începând cu luna februarie 2021, existând resursele bugetare necesare. Normele de aplicare ale legii sunt acum în faza de stabilire a ultimelor detalii, rezultate în urma publicării în transparență decizională a proiectului.” Imi amintesc ca la fel ni se spunea si acum doua luni, ca indexarea se va acorda in 2021 si ca sunt fonduri. Sa fim sanatosi, avem podul plin de promisiuni si asigurari, ca altii frigiderul de carne.Oricum, daca legea168 se va aplica conform Normelor publicate si deja aprobate si semnate de ministrul Ciuca, si indemnizatiile se vor acorda tot spre sfarsitul anului viitor la rezervisti, cel mai devreme.
  In finalul intalnirii, cei doi reprezentanti au fost asigurati ca MApN se va ocupa si de vaccinarea rezervistilor.
  Din surse sigure am aflat ca si indexarea si indemnizatiile de veteran, si actualizarile si cresterile salariale se vor introduce in vaccin. Sariti fratilor se da vaccin, gratuit insa nu puneti intrebari legate de efectele adverse ca nici cei care l-au facut nu stiu, asteapta si ei sa vada, dupa ce ne veccinam.
  Din comunicatul dat de presedintele Forumului pe acelasi subiect am aflat ca o sa fie bine si la vara cald. Domnul colonel Tudor face din nou apel la sefii de asociatii si se mai faca odata ca ii trimit puncte de vedere si propuneri.
  „Dorele,ia mai fa odata HHHHHHH!”

 11. http://sindicatulcmd.blogspot.com/
  marți, 29 decembrie 2020
  Anunt despre pensiile militare

  ANUNT DESPRE PENSIILE MILITARE

  Astăzi 29.12.2020, între orele 15.00- 17.00, s-a desfășurat dialogul social pentru analizarea proiectului OUG privind măsurile fiscal-bugetare, la Comisia de Dialog Social, prezidata de ministrul adjunct de Finante, Gyorgy Attila, la Ministerul de Finante.

  Ca unic reprezentant al pensionarilor, fie civili, fie militari în rezervă, presedintele SCMD, Col.(r) dr. Mircea DOGARU, a adus toată argumentația necesară respingerii acestui proiect care aruncă criza exclusiv pe spinarea salariaților și pensionarilor, transformându-l într-o ordonanță a genocidului național. Salariile și pensiile îngheață, toate promisiunile de creșteri se amână cu un an de zile, în timp ce prețurile explodează. S-a argumentat aberația art. VIII referitoare la neindexarea pensiilor zise speciale, în rândul cărora au fost incluse și cele militare.

  Concluzia a fost că nu ni se lasă nici măcar libertatea de a alege cum murim, de Covid 19 sau în stradă, deoarece guvernul solicită încetarea, timp de 6 luni, a oricăror manifestații de protest.

  Președintele SCMD a anunțat că vom ieși în stradă cu sau fără aprobare, dacă această mizerie antinațională trece, solicitând un dialog real pe soluții reale, gen: renunțarea la sponsorizarea din banul public a partidelor, a ONG-urilor de „utilitate publică”(gen ONG-ul numit Casa Regală), transnaționalelor, impunerea la taxă de transfer valutar în străinătate a băncilor și la impozite similar celor plătite în țara de înregistrare a multinaționalelor.

  Președintele SCMD a cerut respectarea de către guvern a prevederilor Tratatului de Aderare la NATO privind industria de apărare, salarizarea militarilor și polițiștilor și soldele de rezervist, afirmând că Armata, nu numai că este capabilă să se întrețină singură prin producție de armament și muniții, comerț, servicii, chirii, dobânzi, etc., dar a mai și sponsorizat Guvernul (pentru fondul de rezervă) cu cele două miliarde lei, necesare alegerilor genocidului din 6 decembrie, ac. Două confederații sindicale, Meridian și CSDR, au îmbrățișat aceste puncte de vedere, votând pentru RESPINGEREA INTEGRALĂ A ACESTUI PROIECT LEGISLATIV.

  Toți reprezentanții mișcării sindicale și patronatelor au respins propunerea președintelui Comisiei de Dialog Social, de încălcare a legii, prin includerea ONG-urilor ca participante la dialogul social, aceasta nefiind, juridic, un atribut al asociațiilor plătite de ministere pentru a le susține aberațiile legislative.

  Proiectul nu are avizele necesare nici de la CES, nici de la ministere, dar va fi aprobat in sedinta de Guvern, maine, 30 decembrie, asa cum v-am anuntat de sase luni.

  Vor urma amanunte.

  Sansa pensiilor militare de a reveni la normalitate este una singura: de a se vota in Parlament, nu Plx1 99/2020, care este o catastrofa, nu amendamentele MApN, ci amendamentele la Plx 199/2020, sustinute de SCMD, vizand intoarcerea la forma initiala, promulgata a Legii 223/2015. Se opun domnul ministru Ciuca „al nostru” si trambitele domniei sale, care viseaza grade in retragere si functii.

 12. @y,
  Aici se comenteaza, nu se face promovare. Daca ai ceva de spus, anuntat, informat, spune, informeaza, anunta nu prezenta alte materiale care pot fi gasite in akta parte, caci ocupi spatiu,inutil. Eventual poti recomanda sau face trimitere la …asa xa atentie, sa nu se mai repete.

 13. POVESTI DE VIATA 47. De 24 de ore o intreaga strada nu are apa. Intr-un oras in carantina. Motivul e simplu, toata strada, 10 case si doua blocuri, conectate la un contor general in capul strazii, are o restanta de 4000 lei. Firma de apa in ajun de An Nou le-a taiat apa. Deja toata lumea este in stare de urgenta igienico-sanitara, incapabila sa respecte indicatiile de a se spala pe maini cel putin. Dupa 24 de ore lumea resimte caineala firmei de apa. Azi, toti locatarii deja sunt revoltati, plata s-a facut in regim de urgenta iar firma de apa nu mai raspunde la telefon de ziua Republicii. Probabil portarul a vorbit sec cu administratorii asociatiilor si le-a spus ca nu e nimeni pe teren deocamdata. Familiile cu copii mici nu mai au mult a iesi in strada. Si daca ies, ce? Monopolul apei, foamea de bani, sunt doua motive cainesti ale maharilor de la apa. Si de ce acum? In prag de An Nou? In carantina, de pandemie? Cred ca aici e un colt reprezentativ al Romaniei normale.

 14. Nu mai e ce-a fost. Revelionul era o punte între ce am trăit și speranță. Șampania de la miezul nopții era ca aceea a piloților de Formula 1. Câștigasem încă un an. Era o percepție frumoasă. Cu timpul, ca și acum, noul an e fără de speranță, ca lebăda fără aripi, austeritate, teamă, restricții și agravarea bolilor inerente vârstei. Și totuși, cu tristețe, am mai trecut încă un an. Și da, orice gând ne-ar apăsa, să ne bucurăm, ca tinerii căsătoriți trecând pragul noii case, încrezători. Să ne bucurăm că suntem, La anu’ și la mulți ani, dragi camarazi!”

Comentariile sunt închise.